Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Miksi ulkoistaa analytiikka?

BloggausTilanteista ja yrityksestä riippuen, joskus on parempi ulkoistaa jokin liiketoiminnan osa-alue, jotta voi keskittyä itse olennaiseen: yrittämiseen. Data-analytiikan suorittaminen yrityksen sisällä, voi olla hyvä idea, jos siihen riittää resursseja tai yritys on itse IT- alan osaaja. Sisäiseen suorittamiseen liittyy myös muutamia kompastuskiviä:

Rekrytointi

Sisäisten tietoryhmien kokoaminen on haastava tehtävä. Yrityksiltä saattaa puuttua sisäinen tietämys ja kokemus, joita tarvitaan analytiikkatiimin muodostamiseen. Toinen haaste on analyytikon tarpeen tietäminen: kuinka monta tarvitaan ja kuinka monta tuntia viikossa? Lisäksi voi kestää jopa 18 kuukautta, ennen kuin analyytikolta tulee arvoa tuottavaa tietoa.

Kulut

Korkeasti koulutettujen yritystietojen ammattilaisten houkuttelemiseen ja ylläpitämiseen liittyy korkeita kustannuksia, ja kustannukset kasvavat yleensä tiimin valmiuksien kanssa. Lisäksi sisäistä datajoukkoa luotaessa ylimääräiset kustannukset aiheutuvat toimintaan integroitumisesta, koulutuksesta sekä ammattitaidosta.

Olemme jo aiemmin todenneet, että analyysi tarvitsee seurantaa ja seuranta vaatii aikaa. Toinen kulu yritykselle tulee analyytikon tarvitessa juurikin aikaa tuloksien odottamiseen. Jos analyytikolle ei siis ole yrityksessä jatkuvaa työtä ympäri vuoden, syntyy ylimääräistä kulua myös odotuksesta. Tämä on juuri PK- yritysten haaste, johon Finnda haluaa puuttua.

Ulkoistamispalveluita on monia, ja yritykselle tulee helposti valinnanvaikeus. Nyrkkisääntönä toimii: suosi palveluntarjoajia, jotka sitoutuvat yritykseen pitkällä aikavälillä ja ovat kiinnostuneita yrityksestä. Entäpä mitä hyötyä ulkoistamisesta sitten on?

Kustannukset

Voit yleensä saada ulkoistamalla erikoistuneita ammattilaisia ilman ylimääräisiä kustannuksia, jotka aiheutuvat ammattilaisen pitämisestä talossa - mukaan lukien verot, edut jne. Lisäksi ulkoistamispalvelut ovat varautuneet siihen, että seuranta vie aikaa. Voit siis myös saada erittäin kapealla skaalalla palveluita ilman lisäkustannuksia.

Nopeus

Konsultointiyritysten asiantuntemus johtaa projektien nopeampaan toimittamiseen. Nämä ihmiset tuntevat tekniikat, ratkaisut ja parhaat käytännöt. Konsultaatioyrityksillä on myös tarvittavat resurssit ja osaava tiimi kasassa toimintojen suorittamiseen.

Kokemus 

Konsultointiyritykset omaavat runsaasti kokemusta eri toimialoilta sekä samanlaisista yrityksistä tai projekteista. Kokemus voi tuoda lisäarvoa heti vaikuttaen myös nopeuteen, tehokkuuteen sekä jälleen kuluihin.  

Keskittyminen liiketoimintaasi

Ulkoistamalla yritys voi jatkaa keskittymistä ydinliiketoimintaansa. Investoimalla merkittäviä resursseja alueelle, joka ei ole yrityksen ydinosaamista, katkeaa keskittyminen innovointiin ja erinomaisten kokemusten tarjoamiseen.

Loppusanat

Tämän kirjoituksen tarkoituksena oli käydä läpi, miksi on hyvä ulkoistaa data-analytiikkaa. Toivon että tästä jää kustannusten lisäksi päällimmäisenä mieleen sana aika. Ulkoistaminen säästää mahdottomasti yrityksen aikaa sekä samalla resursseja. Lisäksi konsultointiyrityksellä on tarjota juurikin aikaa seurannan ja analyysin mahdollistamiseksi.

Pinterest
FINNDA™

Lisätietoja

Yritysprofiili FINNDA™ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

data-analytiikka
Business Analytics

Siirry yrityksen profiiliin FINNDA™ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

FINNDA™ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

FINNDA™ - Muita referenssejä

FINNDA™ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tiedonhaku maksaa organisaatioille isoja summia – Ilveshaku on yrityksen sisäinen hakukone, joka vie käyttäjän nopeasti tiedon lähteille
Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia