Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi Mobile First Design on tärkeää palvelukehityksessä ja kuinka se vaikuttaa käyttökokemukseen

BloggausEi ole mikään salaisuus, että nykyään käyttäjät viettävät suuren osan ajastaan älypuhelimilla tai tableteilla. Siksi onkin tärkeää, että sivustot, jota käyttäjät näkevät laitteiltaan ovat käteviä, informatiivisia ja vaativat mahdollisimman vähän aikaa haetun tietojen hankkimiseen tai tilauksen tekemiseen. Siksi luotiin Mobile First Design -kehitysmalli.

Mikä on Mobile First Design?

Mobile First -strategia perustuu ideaan kehittää verkkosivuston käyttöliittymä ensin mobiililaitteille. Tämän lähestymistavan pääajatuksena on luoda prototyypit pienemmille näytöille, ja vasta sitten siirtyä suurempien näyttöjen suunnitteluun. Tämä on suurin ero perinteiseen Desktop First -suunnitteluun, jota ammattilaiset ovat aikaisemmin käyttäneet.

Miksi oli tarpeen kehittää kehitystapa, jossa kaikki kehittyy päinvastaisesti?

Kaikkia verkkosivustojen graafisia ja toiminnallisia puolia ei voida kääntää mobiililaitteille, rikkomatta niiden käytettävyyttä.

Monia ongelmia, kuten sivujen hidasta latautumista, vaikeata navigointia ja erikoisia “CTA” -painikkeita voi ilmetä, kun verkkosivusto on optimoitu tietokoneille. Entä käyttöliittymä? Pieneltä älypuhelimen näytöltä on poistettava, tai muutettava merkittävä osa verkkosivun elementeistä.

Mitä eroa on Mobile First Designin ja Responsive Designin välillä?

Kaikki tällä hetkellä julkaistavat verkkosivustot on rakennettava responsiivista suunnittelua silmällä pitäen. Kuten aiemmin mainittiin, älypuhelimia ja tabletteja päälaitteenaan käyttävien käyttäjien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tästä johtuen monet yrittäjät suosivat älypuhelimille ja tableteille sopivia verkkosivustoja. Mutta mikä on tärkein ero responsiivisen suunnittelun ja mobile first suunnittelun välillä?

Responsiivinen verkkosivusto suunnittelu on perinteinen verkkosivusto, joka on puristettu sen kaikkien komponenttien pienentämiseksi sellaiseen kokoon, että käyttäjät voivat käyttää sitä mahdollisimman mukavasti älypuhelimella. Tämän ajatusmallin perustein kehitetyn ratkaisun yleinen käytettävyys on sen suurin haittapuoli.

Kun sivustoa muunnetaan mobiiliversioksi, on usein mahdotonta kopioida joitain yksittäisiä ominaisuuksia, koska alkuperäistä käyttöliittymää ei ole suunniteltu toimimaan kosketusnäytön kanssa.

Mobile First Designin mukaan sivusto on ensin kehitetty käyttäjille, jotka käyttävät palveluita mobiililaitteiden kautta. Tämän ajatusmallin mukaisesti kehitettäessä kaikki vaiheet sivurakenteesta suunnitteluun tehdään käytettävyyttä painottaen, ennen kaikkea mobiililaitteiden käyttäjille ja vasta sitten tietokoneiden käyttäjille. Tämä lähestymistapa sivuston kehittämiseen ei ainoastaan helpota vierailijoiden resurssien käyttöä, vaan myös helpottaa sen markkinointia.

Mitä hyötyä Mobile First Designista on liiketoiminnalle?

Käyttäjäkokemus

Mobile first design asettaa mobiilikäyttökokemuksen etusijalle, joka on ratkaisevan tärkeää käyttäjien houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi. Tällä hetkellä yli puolet verkkoliikenteestä tulee mobiililaitteista, huono käyttökokemus voi olla merkittävä este palvelun käytön jatkamiselle.

Nopeus

Mobile first design pakottaa suunnittelijat valitsemaan huolellisesti tärkeimmät elementit verkkosivustoa tai sovellusta suunniteltaessa. Tämä ajattelutapa johtaa entistä kompaktimpaan ja nopeampaan palveluiden käyttöön tulevaisuudessa. Tämä on erityisen tärkeää mobiililaitteissa, joissa hitaat lataukset voivat johtaa käyttäjien turhautumiseen ja palvelun hylkäämiseen.

SEO - Hakukoneoptimointi

Ylivoimaisesti suosituin hakukone, Google käyttää nykyään sivuston mobiiliversiota indeksoinnissa, joka tarkoittaa, että se tarkastelee ensisijaisesti verkkosivuston mobiiliversion sisältöä indeksointiin ja hakukone sijoitukseen. Tämä tekee mobiili suunnittelusta erittäin tärkeän hakukoneoptimoinnin ja hakukoneiden näkyvyyden kannalta.

Tiivistettynä

Mobile first design on hyvä tapa luoda verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka tarjoavat sujuvan käyttökokemuksen mobiililaitteilla. Priorisoimalla mobiililaitteita, suunnittelijat voivat luoda nopeampia, helppokäyttöisempiä ja kattavampia sovelluksia, jotka vastaavat nykyajan käyttäjien tarpeita. Luodaksesi Mobile first design palvelun, aloita perusasioista, käytä responsiivisia suunnittelu tekniikoita, yksinkertaista navigointia, hyödynnä progressiivisia menetelmiä, sekä testaa ja iteroi jatkuvasti.

Tutustu SaaS-palvelukehityspalveluumme, jossa kehitämme responsiivisia digitaalisia palveluja: SaaS-ohjelmistokehitys - SaaS Development Service

Pinterest
Skillwell Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Skillwell kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Amazon Web Services
Angular

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Skillwell kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Skillwell - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Skillwell - Muita referenssejä

Skillwell - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia