logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Miksi Docker + Jelastic on voittava yhdistelmä?

BloggausDockerin standardinomaisella maailmanvalloituksella ei tunnu olevan hidasteita. Dockeriin liittyvän keskustelun käynnistäminen alan muiden ammattilaisten kanssa on todella helppoa – kaikilla tuntuu olevan siitä näkemyksiä.

Mielipiteitä on myös laidasta laitaan: toiset tekevät kaiken Dockerilla, toiset taas karttavat tai jopa pelkäävät sen käyttöönottoa. Itse olen sitä koulukuntaa, että tässä on uusi teknologia – hieno – käytä ;)

On selvää, ettei Dockerkaan kaikkea ratkaise, vaikka parhaimmillaan se onkin melkoinen työjuhta. Sitä täytyy osata käyttää oikeissa tarkoituksissa ja oikeilla tavoilla. Yksi Dockerin parhaista puolista on containereiden eli “konttien” siirrettävyys ympäristöstä toiseen. Jos joku on tehnyt jo jotain valmiiksi, ei sinun tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Lisäksi containereiden jättämä jalanjälki on erittäin pieni tavallisiin virtuaalikoneisiin verrattuna, joten hankkimasi resurssit kohdistuvat paremmin oikeaan käyttöön.

Miten Docker pelaa yhteen Jelasticin kanssa?

Jelasticin Docker-ominaisuudet pohjautuvat Docker Enginen sijaan Virtuozzo-containereihin. Eli Docker-imaget ajetaan muuttumattomina Virtuozzo-containereiden sisällä. Ei containerina containerin sisällä, vaan imagena containerin sisällä.

Miksi näin?

Virtuozzo-containerit ovat pohjimmiltaan perinteisiä Linux-containereita (LXC), jotka jakavat taustalla olevan kernelin taustajärjestelmiä, kuten namespacen ja cgroupsin. LXC oli myös Dockerin ajoympäristö ennen Dockerin versioita 0.9.

Virtuozzo-containerit tuottavat Docker-imageille niiden tarvitsemat resurssit. Toisin sanoen Jelasticissa Dockereita käytettäessä container saa mm. laskentatehoresurssit Virtuozzolle asetettujen määritysten mukaisesti. Resurssit ovat läpinäkyviä Dockerille, ja niiden hallittavuus Jelasticin työkaluilla on tehokasta. Container saa juurikin sen määrän cpu-tehoa ja keskusmuistia, mitä sille annetaan. Sovelluksien näkökulmasta keskusmuistin hallittavuus on huomattavasti helpompaa kuin Docker Enginen muistirajoituksia asettamalla.

Virtuozzo mahdollistaa myös sellaisia toimintoja, jotka Docker Enginellä on vaikea haastaa:

  • live-migraatio konesalien välillä
  • resurssien muuttaminen lennossa
  • kehittyneet ja helpot tallennusominaisuudet
  • natiivit verkkorajapinnat vaikka julkiverkon ip-osoitteiden antamiseksi suoraan containerille.

Näiden ominaisuuksien edut tulevat parhaiten esiin vasta itse kokeiltaessa.

Mitä muuta hyvää Jelastic tuo Dockeriin – ja päinvastoin?

Docker-imagejen käyttäminen Jelasticissa on suoraviivaista. Imaget ovat tuotavissa suoraan Docker Hubista, ja sovelluksen palvelinarkkitehtuuri on helposti havainnollistettu. Myös privaattien Docker-rekistereiden käyttäminen on mahdollista. Mikäli tällaista ei jo ole käytössä, niin se on helposti luotavissa Jelasticin sisään. Katso webinaaritallenteestamme, miten homma toimii.

Jelasticissa ei ole mahdollista suoraan käyttää aikaisemmin luotuja Docker Compose -määrityksiä, vaan sovelluksien kuvaaminen valmiiksi pohjiksi on tehtävä jps-muodossa (Jelastic Packaging Standard) joko json- tai yml-kuvauskieliä hyödyntämällä.

Maaliskuun lopussa julkaistu Jelasticin uusin versio, Fifth Element (5.0.5), on tuonut mukanaan merkittäviä ominaisuuksia Dockerin parissa jo aikaisemmin työskenneille. Uusi versio mahdollistaa Docker Enginen ajamisen Virtuozzo-containereiden sisällä. Toisin sanoen Docker Composella tehdyt kehitykset ovat siirrettävissä Jelasticimme päälle, ja kaikki muukin tekeminen Docker Enginen parissa on kuin omalla koneella ajaessa!

Marketplacestamme löytyy myös valmiiksi asennettavissa oleva Docker Swarm -klusteri, jota käytettäessä sinun tarvitsee vain päättää asennettavien manager- ja worker-nodejen lukumäärä. Kannattaa käydä tutustumassa!

Jelasticissa Dockeriin luomasi sovellus on myös helposti julkaistavissa. Voimme jakaa sovelluksesi Marketplacessamme kaikkien saataville, vaikka vain tutustumista varten.

Miten pääsen testaamaan, onko lupauksilla katetta?

Itse kokeilemalla se selviää. Pääset liikkeelle tästä ottamalla käyttöösi DataCenter Finlandin tarjoaman kahden viikon kokeilujakson!

Ei muuta kuin tutustumaan – me autamme sinua pääsemään vauhtiin!

Pinterest
DataCenter Finland Oy

Lisätietoja

DataCenter Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotanto

Omat tagit

Jelastic
Docker
iaas
paas

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

DataCenter Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

DataCenter Finland - Muita referenssejä

DataCenter Finland - Muita bloggauksia

Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia