Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi digitalisoidut yritykset menestyvät muita paremmin?

BloggausDigi-positiiviset yritykset niittävät menestystä. Myyntimiehemme Juha Reini pohti syitä ja seurauksia menestykseen.

Liiketoiminnan digitalisoituminen on ollut trendinä jo reilusti vuosikymmenen, mutta pitää muistaa, että digitalisaatio on vaikuttanut kotitaloustemme elämään jo 1980-luvulta saakka. Jeff Bezos lanseerasi Amazonin verkkokaupankin jo vuonna 1995 ja viime vuodet on ainakin toistaiseksi olleet pelkkää Amazonin riemukulkua. Ensimmäisinä digirekeen hypänneet yritykset nauttivat nyt sijoituksensa hedelmistä. Suomen Yrittäjien ja Elisan tutkimuskin totesi, että digirohkeat yritykset ovat menestyneet muita paremmin alallaan. Miksi siis näin?

KOKONAISUUDEN YMMÄRTÄMINEN

Yritykset, jotka ovat ottaneet digitalisaation tuomat mahdollisuudet avosylin vastaan, ovat ymmärtäneet sen jatkuvan uudistamisen tarpeen. Ei valitettavasti riitä, jos yritys investoi digihuumassaan vaikkapa sähköiseen projektinhallintaan ja uskoo ratsastavansa sen siivillä hamaan loppuun saakka. Ei, sillä sähköisiä työkaluja pitää ylläpitää ja ymmärtää Puzzleautomatisoinnin kokonaisvaltaisuus ja yritysten palveluautomatisoinnin roadmapissa pitääkin olla kehitysideaa pitkälle tulevaisuuteen. Nähdä potentiaali vaikka tuossa esimerkkinä käytetyn sähköisen projektinhallintatyökalun ja automatisoidun laskutuksen integraatiossa. Tällaiset vahvat ja rohkeat digiyritykset kyseenalaistavat jatkuvasti vanhat toimintamallit ja pyrkivät kehittämään ehkäpä juuri automatisoitua liiketoimintaprosessiaan.

AJAN HERMOLLA PYSYMINEN

Digi-positiiviset yritykset pysyvät perässä maailmalla tapahtuvista viimeisimmistä käänteistä ja ennakkoluulottomasti ottavat selvää ennustetuista trendeistä. Vuoden 2018 trendeiksi povataan edelleen vanhoja tuttuja, tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämistä, verkkosivujen palvelubotteja ja kyberturvaa. Näin niin kuin esimerkiksi. Lisäksi ennustetaan, että yksittäisten sovellusalustojen sijaan yrityksille rakennetaan kokonaisia digitaalisia ekosysteemejä, johon yritysten kaikki palvelut voidaan integroida. Ajan hermolla pysyminen vaatii toki isojakin investointeja eli riskienottoa. Mukaan saattaa tipahtaa pari hutiakin, mutta pitkässä juoksussa kokonaisuus ratkaisee? Eikö?

KUSTANNUSTEHOKKUUS

Yritykset panostavat digitaalisessa liiketoiminnassaan pääasiassa myyntiin ja markkinointiin, asiakaskokemukseen ja sisäisten liiketoimintaprosessiensa kehittämiseen. Itseään vahvasti digitalisoiduiksi yrityksiksi pitävät panostavat manuaalisten kikkailujen vähentämiseen, jolloin sisäisiä prosesseja pyritään optimoimaan. Andersin useat projektit perustuvat organisaation prosessien automatisointiin, hyvänä esimerkkinä Telia Cygate. Uusien teknologioiden myötä huomioidaan henkilöstön riittävä koulutus, jotta uusien prosessien omaksuminen sujuu mutkattomasti. Kun resursseja vapautuu manuaalisesta työstä, jää henkilöstölle enemmän aikaa toiminnan kehittämiseen.

ONLINE MARKETING

Tuoreiden tutkimusten mukaan online-markkinointiin satsataan Yhdysvalloissa yli 40 prosenttia yrityksen markkinointibudjetista ja tuo osuus sen kun kasvaa. Online-markkinointi on edelleen erittäin edullista ja näkyvyydestä verkossa kannattaa maksaa. Vuonna 2017 internetin käyttäjiä oli 3,5 miljardia ja kasvukäyrä näyttää edelleen kohti koillista. Online-markkinointi käsittää tietenkin paljon enemmän kuin pelkän sosiaalisen median. Ihmiset käyttävät hakukoneita taidokkaasti etsiäkseen palveluita ja tietoa, jolloin hakukoneoptimointiin panostaneet yritykset ovat ranking-listan kärjessä. Yritykset, jotka panostavat online-näkyvyyteensä, ovat siis selkeästi kilpailijoitaan paremmassa asemassa.

"Työni Andersilla on pro-aktiivista ideointia ja keskustelua asiakkaiden kanssa. Käytännössä näen päivittäin, kuinka asiakkaamme haluavat kehittää ja automatisoida toimintojaan ja pyrkivät jatkuvasti optimoimaan liiketoimintaprosessejaan. Kehitysprojektien jälkeen asiakas on poikkeuksetta tyytyväinen päätökseensä investoida moderneihin työkaluihin. On mahtavaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa asiakkaidemme kasvua entistäkin vahvemmiksi toimijoiksi, sillä liiketoimintojen automatisointi luo merkittävää kilpailuetua markkinoilla ihan kaikilla toimialoilla."

-Juha Reini

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

It-omaisuuden hallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia