Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikropalvelut verkkokaupan nopeuden ja suoritustehon kiihdyttäjinä

BloggausTarkastelemme tässä artikkelissa kuinka Composable Commerce nopeuttaa kehittämistyötä ja suoritustehoa. Tutkimme lisäksi tapoja, joilla tiimit voivat työskennellä tehokkaammin Composable-arkkitehtuurin avulla.

Alustapohjainen lähestyminen modernissa digiajassa

Ajatellessa modernia vähittäiskaupankäyntiä digitaalinen asiakaskokemuksesi koskee paljon laajempaa osa-aluetta kuin pelkkää verkkokauppasivustoasi. Kokonaisuus sisältää monia kosketuspisteitä, kuten esimerkiksi itsepalvelun, kassajärjestelmän (POS), myymälän sisäiset näytöt, click & collect -palvelut, mobiilisovellukset, asiakastuen, jälkimarkkinoinnin ja paljon muuta. Jokainen näistä kosketuspisteistä kehittyy päivä päivältä edistyneemmäksi. Haasteita kuitenkin syntyy, kun liian moni kokonaisuuden osista on riippuvainen yhdestä ainoasta järjestelmästä.

Teknisesti ajatellen kaikki ratkaisut voitaisiin kyllä tuottaa yksittäisellä alustalla, mutta nykyaikaisen verkkokaupankäynnin vaatimusten täyttämisessä alustapohjainen lähestyminen voi olla monella tapaa haastavaa.

 

Mikropalveluarkkitehtuuri modernin verkkokaupparatkaisun pohjana

Composable-arkkitehtuuria ja mikropalveluarkkitehtuuria voidaan termeinä käyttää lähestulkoon synonyymeina toisilleen. Toisin sanoen, Composable-arkkitehtuuri perustuu mikropalvelukonseptiin, jossa erilaiset palvelut ja ominaisuudet ovat ikään kuin rakennuspalikoita, jotka toimivat itsenäisesti ja toisistaan riippumattomina.

Composable-lähestymistapa siis mahdollistaa sekä työskentelyn erilaisten toisistaan riippumattomien elementtien kanssa että paremman skaalautuvuuden. Esimerkiksi projekti joka voisi tähdätä vaikkapa myymälöiden näyttölaitteiden parantamiseen, saattaisi vaatia erikoistyökaluja. Silloin saattaisit kohdata haasteen, jos ratkaisusi olisi alustapohjainen eikä tukisi juuri tarvitsemiasi työkaluja.

Mikropalveluja käytettäessä kyseinen näyttölaiteskenaario toimii eri tavalla. Kaupankäyntimoottorisi syöttää vain kaupallisia tietoja myymälän näyttölaitteisiin, kun taas loput ominaisuudet pysyvät irrallaan. Tämä tarkoittaa, että haluttu sisältö voi siirtyä suoraan näyttölaitteen näkymään ilman, että sen tarvitsee kulkea alustasi läpi.

Tarkastellaan seuraavaksi mikropalveluarkkitehtuurin tarjoamia hyötyjä eri osa-alueilla:

1. Trendit

Monet nykypäivän bisnesmahdollisuudet ovat luonteeltaan kokeilevia ja antavat älynäyttöjen avulla asiakkaalle mahdollisuuden tarkastella itseään esimerkiksi käyttämässä tiettyä tuotetta. Voidaan myös käyttää lisätyn todellisuuden (AR) tekniikkaa, jonka avulla asiakkaat voivat älynäytön avulla tarkastella virtuaalisia tuotteita tai elementtejä fyysisessä ympäristössään.

Jotkin trendit vakiintuvat pysyviksi, pitkäaikaisiksi ominaisuuksiksi, kun taas toiset jäävät hetkellisiksi villityksiksi. On kuitenkin varmaa, että digitaalisen kaupankäynnin trendit tulevat olemaan jatkuvasti esillä teknologian kehittymisen myötä. Suuret yritykset, kuten esimerkiksi Amazon, asettavat edelläkävijöinä standardit helppokäyttöisyydelle ja näin asiakkaat alkavatkin nopeasti edellyttämään samankaltaisia ominaisuuksia myös omilta suosikkibrändeiltään.

Mikropalveluarkkitehtuuri tekee testaamisesta helppoa ja pitää komponentit keveinä sekä tarpeen mukaan helposti poistettavina. Ennen kaikkea tämä lähestymistapa antaa ratkaisullesi tilaa kasvaa, skaalautua ja kehittyä tulevaisuudessa. On toki mahdotonta ennustaa, mitkä verkkokauppaominaisuudet tulevat olemaan suosituimpia asiakkaiden keskuudessa, mutta mikropalveluarkkitehtuuri takaa, että voit aina muokata ratkaisusi vastaamaan heidän tarpeitaan.

2. PIM, POS ja kaupankäynnin moottori

Perinteisessä alustapohjaisessa lähestymistavassa toiminnan ydin on yleensä kaupankäyntimoottori, johon on kytketty kaikki muut järjestelmät ja komponentit, kuten tuotetietojen hallintajärjestelmä (PIM) ja kassajärjestelmä (POS). Sen lisäksi, että tämä toimintatapa rasittaa “moottoria”, se myös lukitsee kaikki järjestelmän osat tiiviiseen integraatioon, jota on komponentin vaihdon yhteydessä hankala purkaa.

Mikropalveluarkkitehtuuri taas mahdollistaa kevyen integroinnin ja ehkäisee ylimääräistä kuormitusta alustalla. PIM-järjestelmäsi voi syöttää tuotetietoja suoraan POS-järjestelmääsi ilman tarvetta kulkea alustan läpi. Jos taas haluat poistaa komponentteja, ne voidaan vaihtaa joustavammin ja helpommin, eikä jokaista integraatiota tarvitse rakentaa uudelleen.

3. Hinnoittelulogiikka

Erilaisten järjestelmien edellyttäessä hinnoittelutietojen saatavilla oloa, hintasääntöjen uudelleentoteuttaminen voi olla monimutkaista, virhealtista ja kallista. Kaikkien monimutkaisten hintayhdistelmien säilyttäminen ei myöskään ole välttämättä mahdollista.

Mikropalveluarkkitehtuurissa hinnoittelulogiikka voi puolestaan olla oma erillinen palvelunsa, jota kaikki muut järjestelmät käyttävät. Näin vältetään tietojen päällekkäisyys, epäjohdonmukaisuudet järjestelmien välillä sekä turhaan resursseja vievät uudelleentoteutukset.

 

Miten tiimit toimivat mikropalveluarkkitehtuurissa?

Mikropalveluarkkitehtuurin avulla voit jakaa tiimiläiset useisiin ryhmiin tai jopa työskennellä useiden eri kumppanien kanssa selkeällä vastuunjaolla.

Mikropalveluarkkitehtuurissa useat tiimit toimittavat kukin omat komponenttinsa kokonaisratkaisun erillisiin järjestelmiin, ilman tarvetta koordinoida julkaisuja keskenään muiden tiimien kanssa. Tiimit pysyvät toisistaan ​​riippumattomina ja jokaisella on oma julkaisuprosessinsa ja rytminsä. He voivat myös halutessaan hyödyntää ja käyttää toistensa komponenttipalveluita.

Vaikka useat eri julkaisuprosessit eivät välttämättä ole lyhyellä aikavälillä halvin mahdollinen ratkaisu, ne johtavat kuitenkin korkeampaan kehitysnopeuteen ja suoritustehoon sekä vähentävät keskeneräisten töiden määrää. Hyöty on kustannuksia suurempi ja tuo mukanaan myös säästöjä. Uusien toimintojen ja palveluiden nopea markkinoille tuonti onkin varmasti kaikkien etu!Avainasiat

Yhteenvetona voidaan todeta, että mikropalveluarkkitehtuuri tarjoaa paljon enemmän kuin pelkästään mahdollisuuden skaalautuvuuteen ja parhaisiin työkaluihin. Lähestymistapa mahdollistaa nopeuden ja tehokkuuden tiimeissä ja niiden välisissä työskentelytavoissa. Autonomiset tiimit ovat vain minimaalisesti riippuvaisia ​​muista ryhmistä, ja siksi ne johtavatkin nopeaan, yhtäaikaiseen työskentelyyn joko vähäisellä koordinoinnilla, tai jopa kokonaan ilman sitä.

Vaikka mikropalveluarkkitehtuuriin siirtyminen on suuri sitoumus, yhteistyö asiantuntijoiden kanssa voi auttaa sinua päättämään, kannattaako vaihto vai ei. Oikea kumppani voi varmistaa, että sinulla on asiantuntijat, jotka opastavat sinua prosessin läpi ja valitsevat parhaan tavan ja työkalut juuri sinun liiketoiminnallesi.

Lue koko artikkeli täältä.

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

verkkokauppa
mikropalveluarkkitehtuuri
mikropalvelut
Vaimo Finland
Verkkokaupan modernisointi
b2b

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia