Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikä on OTP eli one-time password?

Bloggaus

Yksi yksinkertaisimmista, mutta tehokkaimmista tunnistautumisen menetelmistä on kertakäyttöinen salasana tai kertakäyttösalasana (OTP). Kun yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon ja sovelluksiin, on OTP toimiva keino lisätä käyttäjien tietoturvaa vaivattomasti.

Aikaherkät, kertakäyttöiset salasanat tarjoavat suojan petoksia ja tietovuotoja vastaan. Joten jos haluat parantaa palvelusi tai sovelluksesi tietoturvaa, kertakäyttöiset salasanat ovat yksinkertainen keino lisätä käyttäjien luottamusta ja tyytyväisyyttä palveluusi.

OTP lyhyesti

OTP eli kertakäyttöinen salasana on tietoturvaan liittyvä käsite, joka on tullut tutuksi yhä useammalle käyttäjälle viime vuosina. Kertakäyttöinen salasana on automaattisesti luotu ja yleensä määräajan voimassa oleva koodi, jota käytetään käyttäjän henkilöllisyyden vahvistamiseen. Käyttäjät saavat tunnuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä ja kirjoittavat sen kirjautumislomakkeeseen päästäkseen tililleen.

Miten OTP toimii?

Tavallisin tapa toteuttaa kertakäyttöiset salasanat on hyödyntää tekstiviestiä, sähköpostia tai erillistä sovellusta. Kun käyttäjä yrittää kirjautua sisään, järjestelmä lähettää käyttäjälle kertakäyttöisen salasanan, joka on voimassa vain lyhyen ajan. Tämä salasana on yleensä numero- tai kirjainkoodi, ja sen tarkoitus on toimia ylimääräisenä tunnistusmenetelmänä.

OTP tekstiviestillä

Perinteinen tekstiviesti on edelleen yksi yleisimmistä OTP-toimitustavoista. Koodi lähetetään käyttäjän puhelimeen, ja käyttäjä syöttää sen kirjautuessaan sisään. Tekstiviesti on henkilökohtainen, sillä puhelinnumero voidaan yhdistää yksittäiseen ihmiseen. Lisäksi tekstiviestit saapuvat lähes välittömästi ja puhelin on useimmiten käden ulottuvilla, joten tekstiviesti on nopea ja turvallinen tapa lähettää kertakäyttöiset salasanat.

Sovelluksen kehittäjän näkökulmasta tekstiviesti on yksinkertainen tapa lisätä tietoturvaa. Quriirin SMS-varmennus -palvelu on kehitetty, jotta kehittäjät voisivat mahdollisimman helposti liittää SMS-varmennuksen palveluun tai sovellukseen. Kehittäjälle jää vain varmennustapahtuman luonti Quriirissa ja api-avaimen liittäminen palveluun, kaiken muun toiminnallisuuden olemme kehittäneet taustalle valmiiksi.

Lue koko artikkeli.

Pinterest
Quriiri logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Quriiri kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

OTP
SMS
tekstiviestipalvelu
2FA
one-time password

Siirry yrityksen profiiliin Quriiri kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Quriiri - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Quriiri - Muita referenssejä

Quriiri - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia