Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikä on ohjelmistointegraatio ja mihin sitä tarvitaan?

BloggausIntegraatioista puhutaan jonkin verran, mutta tietoa niistä löytyy kuitenkin yllättävän vähän. Ohjelmiston integraatio tarkoittaa lyhykäisyydessään kahden eri järjestelmän yhdistämistä toisiinsa. Käytännössä ohjelmiston tuottama tieto muunnetaan muotoon, jota myös toinen ohjelmisto osaa tulkita. Integraation jälkeen ohjelmistot ymmärtävät toisiaan, jonka tulisi tuoda yritykseen ennen kaikkea kilpailuetua.

Nykyaikainen organisaatio tarvitsee useita palveluja niin paikallisesti kuin pilvessäkin. Datan kulku eri järjestelmien, sovellusten sekä tietokantojen välillä koituu usein ongelmaksi, jonka integraatiopalvelut pyrkivät ratkaisemaan. Tyypillinen esimerkki yksinkertaisesta integraatiosta on Outlook-kalenterin yhdistäminen puheratkaisuun. Tällöin esimerkiksi asiakaspalvelusta vastaavat henkilöt näkevät suoraan järjestelmästä ketkä työntekijät ovat kulloinkin paikalla tai poissa.

Integraation tarve syntyy yleensä tilanteissa, joissa tiedon määrä kasvaa, mutta se sijaitsee kahdessa tai useammassa eri järjestelmissä, jotka eivät toimi suoraan keskenään. Tiedon hakuun ja yhdistelemiseen manuaalisesti saattaa mennä useammalta ihmiseltä paljon aikaa, jolloin aletaan harkita integraation mahdollisuutta.

Integraatioiden rajapinnat

Integraatio muodostuu aina vähintään kahden tietojärjestelmän välille. Tämän vuoksi tulisi määritellä tarkasti minkälaista tiedonsiirtoa järjestelmien välillä tapahtuu ja millä tavoin toteutettuna.

Integraatio voidaan toteuttaa monin eri tavoin järjestelmien kesken, jolloin toteutukseen vaikuttavat etenkin lähde- ja kohdejärjestelmien rajapinnat. Toteutustapaa valitessa myös käytettävät tietovarastot ja integraatioalustat ovat merkittävässä roolissa.

Integraatiot ja tiedonsiirto toteutetaan ohjelmointirajapintojen kautta. Rajapintojen voidaan ajatella olevan avoimia ovia, joita kautta tieto pääsee kulkemaan eri järjestelmiin.


Valitse sopivin toteutustapa


Integraatioiden toteutukseen on olemassa useita erilaisia malleja, joista voidaan valita organisaatiosta ja integraatiotarpeesta riippuen. Toteutustapaa valitessa kannattaa miettiä mistä integraation tarve kumpuaa, halutaanko kehittää esimerkiksi yrityksen sisäisiä prosesseja vai kehitetäänkö toimintaa myös ulkoista tarvetta silmälläpitäen.

Onnistuneen integraatioprojektin taustalla on aina liiketoiminnan tarpeet ja niihin vastaaminen. Tämän vuoksi juurisyyn selvittäminen on projektin onnistumisen kannalta avainasemassa. Tällöin tiedetään mitä asiaa lähdetään ratkaisemaan ja mikä on projektin lopullinen tavoite.


Selvitä nämä kysymykset ennen projektiin ryhtymistä:

1. Kannattaako integraatiot ostaa palveluna vai tuotteena?
2. Onko integraatioratkaisu toteutettu avoimella lähdekoodilla?
3. Liittyykö lähdekoodiin lisensointimaksuja?
4. Kuinka monta järjestelmää integroidaan?
5. Mikä on integraation laajennettavuus / skaalautuvuus?
6. Mikä on integraation elinkaari?
7. Miten tiedonsiirron laadunvarmistus toteutuu?
8. Voiko toimittajaa vaihtaa?


Haluatko tietää lisää integraatiopalveluistamme? Otathan yhteyttä:
Petri Perkiö, p. 050 594 1122, petri.perkio(a)integral.fi

Pinterest
Integral Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Integral kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Omat tagit

ohjelmistointegraatiot
integraatio
integraatiopalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Integral kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Integral - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Integral - Muita referenssejä

Integral - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia