Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikä on MVP ja sen edut ohjelmistokehityksessä

Bloggaus

Olet luultavasti törmännyt termiin MVP lukiessasi blogeja, referensseja tai uutisia tuotekehityksestä ja erilaisista liiketoiminta ratkaisuista. Tässä blogissa avataan, mitä tämä termi tarkoittaa ja miksi MVP:tä käytetään niin usein projektin kehityksen alussa.

Jokaisen tuotetta kehittävän yrityksen päätavoite on tarjota käyttäjille palvelu, joka ratkaisee heidän ongelmaansa. Tämän takia jo kehitysvaiheen alussa on tärkeä selvittää, tarvitseeko kohderyhmä tätä uutta tuotetta. Kuinka tuoteidean toimivuutta voi testata? Yksi tapa on testata ideaa kehitysvaiheessa MVP-konseptin avulla.

Mikä on MVP

MVP tai “Minimum Viable Product” on tuote tai palvelu, jonka toiminnallisuus on rajallinen, mutta riittävä saamaan kohderyhmän aloittamaan sen käytön. Tuotteen MVP-version tarkoituksena on kerätä palautetta käyttäjiltä, jonka perusteella tuotteen kehittäjä saa paremman ymmärryksen ideansa kannattavuudesta ja kehityksen suunnasta.

MVP:n päätavoite on kehittää toimiva tuote, jota voidaan jo tarjota käyttäjille, seurata heidän antamaa palautetta ja parantaa tuotetta heidän mieltymystensä mukaan. MVP:n avulla voidaan siis vähentää testaamiseen nähtyä aikaa ja vaivaa, ennen täysimittaisen tuotteen kehittämistä.

MVP:stä kerättävää palautetta analysoimalla voidaan aloittaa tuotteen ominaisuuksien parantaminen ja uudelleentestaus. Kun kohderyhmän palaute vastaa tavoitteita voidaan alkaa täysimittainen tuotekehitys, ja sen markkinoille tuonti.

MVP:n (Minimum Viable Product) avulla voit:

Testata ideaasi todelliseen dataan perustuen ja vahvistaa sen kannattavuus

MVP-kehityksen avulla yritykset voivat testata ideoitaan ilman merkittäviä resursseja. Hyödyntämällä MVP:tä yritykset voivat kerätä palautetta varhaisesta käyttöönotosta ja varmistaa, että tuotteelle löytyy kysyntää. Tämä palaute voi auttaa yrityksiä parantamaan tuotettaan ja varmistamaan, että se vastaa kohdemarkkinoiden tarpeita.

Vähentää kehityskustannuksia karsimalla tarpeettomia toiminnallisuuksia 

MVP-kehitys voi auttaa yrityksiä vähentämään kehityskustannuksia merkittävästi. Kehittämällä tuotteestaan MVP -version, yritykset voivat välttää resurssien sijoittamista ominaisuuksiin, jotka eivät ole tarpeellisia, tai jotka eivät vastaa kohderyhmän tarpeita. Tämä lähestymistapa auttaa yrityksiä säästämään resursseja, samalla kuitenkin kehittäen kohderyhmänsä tarpeisiin vastaavaa tuotetta.

Nopeampi markkinoille tulo

MVP-kehitys auttaa yrityksiä lanseeraamaan tuotteensa nopeasti. Sen sijaan, että täydellisen tuotteen kehittämiseen käytettäisiin pitkiä aikoja, voivat yritykset voivat julkaista MVP:n lyhyessäkin ajassa. MVP -lähestymistapa auttaa yrityksiä tuomaan tuotteensa markkinoille nopeammin, mikä antaa mahdollisuuden vallata markkinaosuutta ja luo kilpailuetua.

Houkutella sijoittajia hankkeeseen

MVP:n avulla tuotetun datan avulla yritykset voivat tarjota sijoittajille konkreettista näyttöä tuotteen menestymisen mahdollisuuksista. Kerättyä dataa voidaan hyödyntää myös lisärahoituksen hankkimiseen, jolla yritykset voivat jatkaa tuotteensa kehittämistä ja parantamista.

Kehittää tuotetta iteratiivisesti

MVP-kehitys on iteratiivinen prosessi. Kun MVP on julkaistu, yritykset voivat kerätä palautetta ja käyttää sitä tuotteensa kehittämiseen. Julkaisemalla uusia versioita tuotteesta yritykset voivat jatkuvasti parantaa ja jalostaa tuotetta, kunnes se vastaa asiakkaiden tarpeita. Tämä iteratiivinen lähestymistapa voi auttaa yrityksiä luomaan tuotteen, joka on haluttu kohdemarkkinoillaan.

Tiivistettynä

MVP-kehitys on hyödyllinen kehitysmalli yrityksille, jotka haluavat tuoda markkinoille uusia tuotteita. MVP:n päätavoite on lyhentää idean testaamiseen kuluvaa aikaa ja resursseja, ennen täysimittaisen tuotteen kehittämisen aloittamista.

MVP:n avulla yritykset voivat validoida markkinoiden kysynnän, lanseerata tuotteensa nopeammin, vähentää kehityskustannuksia, saada parempaa asiakaspalautetta, ja jatkuvasti parantaa tuotettaan. Omaksumalla MVP-kehitysmallin yritykset voivat lisätä menestymismahdollisuuksiaan ja saada kilpailuetua markkinoillaan.

Skillwell SaaS-ohjelmistokehityspaketti

Tarjoamme kattavaa SaaS-ohjelmistokehityspalvelua, joka perustuu MVP-kehitysmalliin. Kokemuksemme projektien, palveluiden ja ohjelmistokehityksen parissa eri asiakassegmenteille antaa meille syvällisen ymmärryksen SaaS-ympäristön haasteista ja mahdollisuuksista. Olemme sitoutuneita tarjoamaan sinulle korkealaatuista ja käyttäjälähtöistä palvelua, joka auttaa sinua menestymään SaaS-markkinoilla. Voit tutustua SaaS-ohjelmistokehityspakettiimme täältä.

Pinterest
Skillwell Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Skillwell kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Teknologia

Amazon Web Services
Angular

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Skillwell
AWS Advanced Consulting Partner
MVP
SaaS

Siirry yrityksen profiiliin Skillwell kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Skillwell - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Skillwell - Muita referenssejä

Skillwell - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia