Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mihin mahduttaa 2 miljoonaa ihmistä?

ReferenssiLiikennesuunnittelu alati kasvavassa metropolissa on haastavaa. Nodeonin ratkaisut poistavat yhtälöstä ennustajan tarpeen.

Helsingin väkiluvun on arvioitu kasvavan 860 000 asukkaan kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä. Samassa ajassa koko seudun väkiluvun arvioidaan nousevan 2 miljoonaan.

Vaikka henkilöautoliikenteen osuuden arvellaankin tulevaisuudessa olevan nykyistä pienempi, ennustetaan autoliikenteen määrän vielä kasvavan hieman nykytilanteesta vuoteen 2040 mennessä.

Se asettaa haasteensa liikennesuunnittelulle – varsinkin, kun tila on kortilla jo nyt, eikä liikenteeseen käytetty tila tule jatkossakaan lisääntymään.

Tiivis ja alati kehittyvä kaupunkirakenne vaatii mahdollisimman tehokkaan liikennejärjestelmän, jossa on osattava huomioida myös tilaa säästävien kulkumuotojen, kuten joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen tarpeet. Oleellista on myös ymmärtää liikenteen nykytilanne, erityisesti ajoneuvoliikenteen osalta.

LIIKENNEVIRTOJEN ANALYSOINTI SUUNNITTELUHANKKEIDEN TUKENA

Nodeonin Liikennevirran mittaus ja analysointi -ratkaisu toteutettiin Helsingissä talvella 2018. Siitä saatujen tietojen avulla kaupungin ymmärrys ydinkeskusta-alueen ajoneuvoliikenteestä ja sen koostumuksesta kehittyi merkittävästi.

Lähtöalueanalyysi tuotti tietoa muun muassa mittauspisteiden ohi kulkeneiden ajoneuvojen rekisteröintipaikoista postinumeroalueiden tarkkuudella. Rekisteröintipaikan avulla saatiin selville työmatkaliikenteen todennäköinen lähtöpiste (=koti) aamulla ja määränpää
iltapäivällä. Tuloksista saatiin tietoa myös muun muassa ajoneuvovirtojen päästöarvoista ja käyttövoimien koostumuksesta.

Nodeon mittasi liikennettä ydinkeskusta-alueen sisääntuloväylillä ja lisäksi projektissa mitattiin kattavasti myös ydinkeskusta-alueen läpiajoliikennettä. Tarkkaa dataa liikenteen määrästä, päästöistä ja lähtöalueista tuotettiin Nodeonin Smart City -pilviympäristössä .
Läpiajoliikennettä mitattiin ja analysoitiin myös erikseen itä–länsi- ja länsi–itä -suunnissa.

Helsingin liikenne- ja katusuunnittelun Petri Blomqvist, liikennetutkija:

”Keskustan läpiajoliikenteen tutkimusmenetelmäksi valittu ajoneuvojen rekisteritunnuksien automaattinen tunnistus ja samanaikainen liikennelaskenta induktiolaskimilla osoittautuivat toimivaksi ratkaisuksi. Samalla saatiin hyödyllistä tietoa ajoneuvojen rekisteröintipaikoista,
ajoneuvolajeista ja matkojen todennäköisistä lähtöpaikoista aamuliikenteessä ja määräpaikoista iltapäiväliikenteessä.”Helsingin keskustan läpiajoliikenteen tutkimus


Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme


Pinterest
Referenssin infoboxi
Nodeon logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Timo Majala

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Logistiikka
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot
IoT
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Rakentaminen

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö

Omat tagit

älyliikenne
Älykkäät kaupungit
liikenteen mittaus

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia