Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Microsoft Dynamics 365 taipuu Valion toimittajahallintajärjestelmäksi

ReferenssiValio etsi toimittajahallintaan ratkaisua, joka olisi mahdollisimman visuaalinen, selkeä ja melko paljon automatisoitu

”Meillä oli se tilanne, että toimittajien yhteystiedot olivat usean hankinta-asiantuntijan tai ostajan sähköpostissa. Meillä ei ollut keskitettyä paikkaa, josta myös kollegat olisivat voineet löytää toimittajien tietoja. Halusimme selkeän järjestelmän, johon koota tiedot, jotta ne eivät olisi enää pelkkien sähköpostien ja Excel-taulukoiden varassa”, Pia Kivelä Valiolta kertoo.

Valio kartoitti ratkaisuvaihtoehtoja useamman järjestelmätoimittajan kanssa

”Meidän vaatimustemme ja järjestelmän esittelyn perusteella totesimme, että Dynamics 365 olisi meille paras ja selkein järjestelmä. Jo lyhyen demon perusteella meille selvisi, että se oli kaikista visuaalisin ja pystyi kaikista parhaiten tarjoamaan ratkaisun meidän tarpeisiimme”, Kivelä kertoo.

Microsoft Dynamics 365:llä hallitaan toimittajia sekä hankittavia raaka-aineita kattavasti


Järjestelmässä on kaikkien Valion toimittajien tiedot ja ostettaviin materiaaleihin liittyvät tiedot. Siellä on myös kaikki tiedot Valion toimittajille asettamista vaatimuksista sekä niiden status. Järjestelmästä saadaan toimittajien yhteystiedot, toimittajareklamaatiot, -auditoinnit ja –arvioinnit.

Lisäksi sieltä näkee myös kaikkien ostettavien raaka-aineiden vaatimukset, esimerkiksi lastenruokaraaka-aineita tai luomuraaka-aineita koskien. Kaiken kukkuraksi järjestelmässä tehdään myös projektiseurantaa, eli tiedot toimittajan kanssa käynnissä olevasta projektista ja sen etenemisestä.

Järjestelmäprojekti sujui mallikkaasti


“Järjestelmäprojekti sujui erittäin hyvin. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Kaikki alkoi ajallaan ja oli selvästi aikataulutettu ja jäsennelty. Yhteydenpito ja viestintä oli selkeää ja johdonmukaista. Huomasimme kyllä, että toimittajalla on paljon kokemusta vastaavista projekteista, koska kokonaisuus oli niin hyvin hallinnassa”, Kivelä kehuu.

Dynamics 365 -järjestelmä otettiin käyttöön Valiolla marraskuussa 2018. Käyttöönottovaiheessa on aina oma haasteensa, jotta saadaan kaikki ottamaan uusi järjestelmä päivittäiseen käyttöön.

“Meillä oli kyllä tiedotettu järjestelmästä etukäteen paljon. Henkilöstö odotti järjestelmän käyttöönottoa innokkaasti ja halusi nähdä, millainen se on. Toki silti on ollut jonkin verran haasteita siinä, että kaikki henkilöt eivät ole vielä sisäistäneet, että meillä on uusi järjestelmä ja mitä kaikkea sillä voi tehdä koulutuksesta huolimatta”, Kivelä kertoo.

Järjestelmän hyödyt ovat tulleet nyt jo konkreettisesti esille.

“Aikaisemmin toimittajien yhteystiedot pyörivät sähköposteissa ja kunkin ostajan omalla vastuulla. nyt meillä on esimerkiksi harjoittelija, joka toteuttaa yhtä pientä projektia, johon tarvitaan yhteyshenkilöitä toimittajille, ja hän löytää tiedot suoraan järjestelmästä. Eikä hänen tarvitse kysyä tietoja keneltäkään erikseen. Lisäksi seuraamme Dynamicsista meidän mittareita koontinäyttöjen avulla. Hyvinkin paljon helpottanut arkea”, Kivelä kertoo.

“Digia tietää tasan tarkkaan, mitä tekee”


Valiolla ollaan oltu hyvin tyytyväisiä järjestelmäkumppaniin.

“Ihan loistava kumppani. Todella ketterä mutta kuitenkin hyvin johdonmukainen ja systemaattinen. Ja tietää tasan tarkkaan mitä tekee. Digian D365 tiimillä on selkeä visio, että määritellään vaatimukset hyvinkin tarkasti. Digian kanssa ei tule suuria muutoksia budjettiin tai työmäärään, koska jo projektin alkuvaiheessa on yritetty ottaa kaikki huomioon”, Kivelä kehuu.

“Meille luvattiin paras projektitiimi ja kiitos kuuluu kyllä Digialle siitä, että lupaus pidettiin. Oli kyllä ihan loistava projektiryhmä. Erityisesti se oli hienoa, miten he jaksoivat paneutua perusteellisesti meidän päivittäiseen tekemiseen, jotta he pystyivät toteuttamaan juuri meidän tarpeisiin sopivan ratkaisun”, Kivelä jatkaa.

Kouluarvosanaksi Pia Kivelä antoi Digialle projektista täyden 10.

Tulevaisuuden suunnitelmat


Valio aikoo kehittää järjestelmää myös tulevaisuudessa.

“Varmaa on se, että haluamme järjestelmään myös tiedon siitä, kuinka paljon euroja kullekin toimittajalle meiltä menee eli kuinka suuri volyymi meidän hankinnoista kullekin toimittajalle kuuluu. Nyt meillä on saatavilla se eri järjestelmässä mutta haluaisimme myös sen Dynamicsiin”, Kivelä kertoo.

“Alustavasti aiomme jollain aikataululla alkaa selvittää mahdollisuutta siihen, miten saisimme laajennettua järjestelmän käyttöä myös toimittajan suuntaan, jotta heillä olisi myös mahdollisesti pääsy omiin tietoihinsa”, hän lisää.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Valio
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Pia Kivelä

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
Dynamics 365
microsoft dynamics

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia