Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Microsoft Azure — paras tiedon alusta?

Bloggaus

Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä on kokenut valtavia muutoksia viimeisten vuosien aikana – pilviteknologiat, automaatio, kustannustehokkuus, skaalautuvuus, tietoturva sekä helppokäyttöisyys ovat nykypäivän kriteereitä uusia kehityshankkeita suunniteltaessa.

Käytännössä tämä ohjaa uudet hankkeet pilvialustoihin, joista Microsoft Azure on yksi merkittävimmistä. Microsoft on panostanut jo useita vuosia pilvialustansa jatkuvaan kehitykseen yli 10 miljardia US dollaria vuosittain. Hyvänä esimerkkinä tästä panostuksesta on Microsoftin äskettäin tekemä julkistus 1,5 mrd investoinnista Italian Azure-palveluiden kehitykseen. Tämä jatkuva panostus näkyy uusien palveluiden ja toiminnallisuuksien loppumattomana virtana, joka voi tuntua aika ajoin jopa hektiseltä kehitystä seuraavien osaajien kannalta.

Miksi sitten kannattaa harkita pilvialustaa tiedon hyödyntämisen alustaksi?

Pilvipalvelut ovat ennen kaikkea mahdollistajia, joiden avulla yrityksen on mahdollista rakentaa jatkuvasti kehittyvä alusta tiedon hyödyntämisen hankkeille niin nykytilanteen, kuin tulevaisuudenkin tarpeisiin.

Tyypillisesti nykytilanteen vaatimat ratkaisut eivät välttämättä riitä tulevaisuuden kehityksen takaamiseksi. Yksi tapa lähestyä nykytilanteen ja tulevaisuuden tarpeiden eroa on arvioida omaa kypsyystasoa tiedonhallinnan osalta, joka avaa näkymiä oman kehityssuunnan ymmärtämiseen.

Tässä kuvassa on Gartnerin näkemys Analytiikan kypsyystasoista.

Yllä kuvatun tiedon hyödyntämisen kypsyystason kehittyessä yrityksissä, on tyypillisesti tarvetta kyetä lisäämään/vaihtamaan teknologioita, joita tiedon käsittelyyn käytetään. Tällöin pilvialustan hyödyt nousevat erityisesti omaan arvoonsa, koska tiedon käsittely erilaisilla teknologioilla on toteutettavissa helposti ja tehokkaasti – parhaimmillaan uusi palvelu voidaan ottaa käyttöön Azure-portaalin kautta parin napin painalluksella.

Tämä on perinteisemmissä ympäristöissä pitkä prosessi, jossa hankitaan tarvittava infrastruktuuri, ohjelmistot sekä suunnitellaan ja toteutetaan teknologian käyttöönottoprojekti. Tämä toimintamalli eroaa myös kustannusten osalta merkittävästi. Pilvipalveluista syntyvät kustannukset ovat lähtökohtaisesti käytön mukaan muodostuvia, kun taas perinteisemmässä mallissa kustannukset syntyvät heti aloitusvaiheessa ja niiden mitoitus tulee olla ”riittävä” myös palvelun suunnittelussa ennakoitujen kuormituspiikkien kannalta.

Myös palvelutasoissa on merkittäviä eroja. Pilvipalveluissa tulisi pyrkiä hyödyntämään ns. korkean palvelutason mallia, eli PaaS- ja SaaS-palveluita perinteisten konesali- ja IaaS-pohjaisten palveluiden sijaan. Tällöin Pilvipalvelutoimittaja vastaa käytetyn palvelun palvelutasosta varmistuksien, ohjelmistopäivityksien sekä saatavuuden kannalta, olettaen että tarjotut palvelutasot riittävät yrityksen tarpeisiin.

Myös perinteisempien IaaS-palveluiden hyödyntäminen voi joissain tapauksissa olla järkevää, koska tällöin voidaan vaikuttaa tarkemmin käytetyn palvelun konfiguraatioon ja toimintaan.

Erot IaaS, PaaS ja SaaS palveluiden toiminnassa on kuvattu tässä kuvassa.

Pilviteknologiat mahdollistavat myös tehokkaan automaation kehitys‑, testaus- ja tuotantoympäristöjen hallintaan ja jatkokehitykseen. Automaation avulla voidaan käynnistää ja sammuttaa valittuja palveluita esim. kehityksen osalta siten, että palvelut ovat päällä vain normaaleina työtunteina esim. klo 07–18, jonka jälkeen ne sammutetaan automaattisesti. Tämä toimintamalli auttaa optimoimaan ympäristön kustannuksia tehokkaasti.

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa?

Microsoft Azure tarjoaa yrityksille skaalautuvan, kustannustehokkaan, tietoturvallisen ja ketterän alustan yrityksen tiedonhallinnan tarpeisiin nopeasti muuttuvan liiketoiminnan tueksi. Pilvipalveluiden avulla voidaan varmistaa, että tiedon hyödyntämisessä kyetään vastaamaan kaikkiin liiketoiminnan haasteisiin sekä nyt että tulevaisuudessa.

Uusiin hankkeisiin voidaan lähteä ketterästi kokeilemaan ilman, että sitoudutaan kalliisiin ja monimutkaisiin ratkaisuihin. Tämä mahdollistaa ratkaisuiden kehittämisen optimaalisesti omiin tarpeisiin sopivaksi. Voit myös helposti lähteä liikkeelle Invencon Dataa ja raportointi ‑palvelun kautta, jolloin sinulle jää aikaa keskittyä oman liiketoiminnan haasteiden taklaamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Me Invencolla tunnemme sekä nykyiset On-Premise-ympäristöt että Microsoft Azure ‑ratkaisut ja pystymme rakentamaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun!

 

Mika Rehn

Johtaja, Microsoft-liiketoiminta

040 580 5425

mika.rehn@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

microsoft power bi
azure
tiedonhallinta
pilvikonsultointi
pilvitransformaatio
hybridi-pilvipalvelut
pilvipalveluiden integrointi

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia