Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Metsä Woodilla Machine Track on tärkeä päivittäinen työkalu

ReferenssiMetsä Wood tarjoaa korkealaatuisia puutuotteita rakennus-, teollisuus ja jakeluasiakkaiden tarpeisiin. Yhtiön tärkeimmät tuotteet ovat sahatavara, vaneri, Kerto® ja liimapuu. Metsä Wood on osa Metsä Groupia, joka kattaa puun koko arvoketjun taimesta tuotteeksi.

Metsä Woodin Suolahden vaneritehtaalla Machine Track on ollut aktiivisessa käytössä jo vuodesta 2005 lähtien. Laitos käsittää kolme tehdasyksikköä: koivuvaneri-, havuvaneri- ja Kerto-tehtaat. Suolahden tehtaan positiivisten käyttökokemusten sekä muiden tehtaiden tarpeen myötä Machine Track otettiin käyttöön myös Metsä Woodin Punkaharjun ja Lohjan tehtailla vuonna 2015.

Metsä Woodin kaltaisen tehtaan hallinta, johtaminen sekä kehittäminen hyötyy merkittävästi automatisoidusta tiedonkeruusta. Manuaalinen keräys ei yksinkertaisesti riitä ja tietomäärä on liian suuri yksittäisille laskutoimille. Machine Track onkin Metsä Woodin toiminnassa tärkeä, päivittäinen työkalu. Sen avulla sekä tehtaan johto että tuotannon työntekijät näkevät heti töihin tullessaan, miten ilta- ja yövuorojen tuotanto on sujunut antaen osviittaa siitä, millainen työpäivästä tulee. Tämän lisäksi tehtaan reaaliaikaisen tilanteen voi kätevästi tarkistaa myös esimerkiksi työmatkojen aikana.

Tavoitteena tuotannon häiriötön kulku


Machine Trackin avulla päästään tarkastelemaan tärkeimpiä tuotannon tunnuslukuja, kuten tuotannon tehokkuutta, ajoaikoja sekä raaka-aineen käyttösuhdetta. Erityisen tarkasti seurataan ylös- ja alasajoja samoin kuin erilaisia häiriötilanteita. Aktiivisen seurannan tavoitteena on paitsi optimoida tuotantoa myös taata tuotannon mahdollisimman häiriötön kulku.

Nykyisin Machine Trackiin on kytketty 106 konelinjaa ja luettavia I/O-parametrejä on tuhansia. Prosessista mitataan ja seulotaan muun muassa lämpötiloja, paineita, juoksumetrejä kappale- ja kuutiomääriä sekä tärkeitä tuotetietoja. Prosessiteollisuudelle tunnusomaista on mittauspisteiden ja analogiasignaalien suuri määrä.

“Vuoteen 2016 asti ARROWin sekä Metsä Woodin yhteisenä tavoitteena on ollut automatisoida tehtaiden tiedonkeruu koneintegraatioprojektin avulla sekä samalla harmonisoida tehtaiden toimintaa. Kun tehtaat on saatu yhteismitallisiksi, siirtyy projektin fokus yhä enemmän jatkuvaan laadun parantamiseen. Tähän kuuluvat oleellisena osana muun muassa standardisoidut tehdasraportit sekä laadun raportoinnin kehittäminen” kertoo Director Juho Vuohelainen ARROWilta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
ARROW Engineering Oy

Tiedot

Tilaaja: Metsä Wood Oy, Suolahti, Punkaharju, Lohja
Ajankohta: 2015 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jenni Mäkinen

Lisätietoja

Yritysprofiili ARROW Engineering kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto

Erikoisosaaminen

IoT
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin ARROW Engineering kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ARROW Engineering - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

ARROW Engineering - Muita referenssejä

ARROW Engineering - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tiedonhaku maksaa organisaatioille isoja summia – Ilveshaku on yrityksen sisäinen hakukone, joka vie käyttäjän nopeasti tiedon lähteille
Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia