Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Merkityksellisyys on työn tekemisen tapa, ei kermakuorrute

BloggausLokakuisten Projektipäivien ohjelmaosiossamme työn ja projektien merkityksellisyydestä olivat puhumassa Suomen tunnetuin tunneälyvalmentaja, aiemminkin Projektipäivillä esiintynyt Mikko Parikka sekä organisaatiopsykologi, työyhteisövalmentaja ja intohimoinen merkityksellisyyden metsästäjä Jaakko Sahimaa. Keskustelua fasilitoi Kumuran oma vuorovaikutuksen mestari ja projektikulttuurin lähettiläs Merja Galler. Tämä artikkeli koostaa parhaimmat palat keskustelusta.

Miksi työn pitäisi olla merkityksellistä?

Viime vuosina pehmeinä pidetyt arvot, kuten työn merkityksellisyys, ovat nousseet yhä enemmän keskusteluiden aiheiksi. Kyynikoiden mielestä tämä voi olla turhaa lässyttämistä, mutta Jaakko nosti esiin vankan pointin vastakkaisen näkökulman puolesta: työnsä merkitykselliseksi ja mielekkääksi kokevat ovat tehokkaampia, tuottavampia ja hyvinvoivempia – myös tiimiläisinä. Merkityksellisyys onkin tiimitason työn menestystekijä, vaikka syntyykin yksilötasolla.

Merja oli samaa mieltä huomauttaen, ettei ihmisillä ole varaa odottaa viikonloppuja tai eläkkeitä hienojen kokemusten saamiseen. Sen sijaan työnkin ääreltä on löydyttävä uutta ja inspiroivaa voimaa.

Merkityksellisyys on ihmismielen polttoaine.
Jaakko Sahimaa

Mikko toi esiin arvopohjaisen ihmiskäsityksen, jonka pohjalta on hyvä miettiä, ovatko tiimiläiset pelkkiä tuotantokoneita vai työnantajilleen tärkeitä henkilöitä. Mikon mukaan myös insinööri-Suomessa ihmisten, ei asioiden, johtaminen on nouseva trendi. Jaakko yhtyi tähän näkemykseen ja kertoi trendin olevan sama myös maailmalla: inhimillinen pääoma on se voimavara, jolla tietotyötä tehdään.

Lue koko artikkeli sivuiltamme: Merkityksellisyys on työn tekemisen tapa, ei kermakuorrute.

Pinterest
Kumura Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kumura kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Merkityksellisyys
Työn merkityksellisyys
projektikulttuuri
Tunneäly
Tunnetaidot
Projektijohtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Kumura kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kumura - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Kumura - Muita referenssejä

Kumura - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia