Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Merkitykselliset projektit onnistuvat

BloggausProjektin merkityksellisyys oli pohdintamme aiheena 29.4. pitämässämme webinaarissa yhdessä Suomen tunnetuimman tunnetaitovalmentajan Mikko Parikan, ihmislähtöisenä ICT-johtajana tunnetun Sami Kettusen sekä Kumuran oman merkityksellisen työn puolestapuhujan Merja Gallerin kanssa. Keskustelua fasilotoi ihmisistä ja projekteista välittävä toimitusjohtajamme Mikko Saastamoinen. Tähän artikkeliin olemme koostaneet parhaat tärpit keskustelusta.

Mikä tekee työstä merkityksellistä?

Panelistimme olivat yhtä mieltä siitä, että työn merkityksellisyys on yksilöllinen kokemus. Erilaisissa tilanteissa ja ammateissa olevat ihmiset kokevat merkityksellisyyden joskus hyvinkin eri tavoin, mutta esimerkiksi palkan vaikutus merkityksellisyyden kokemukseen on yleisesti yllättävän alhainen. Tunteilla puolestaan on tässä aivan keskeinen rooli, kertoi Mikko P. Sami puolestaan nosti esille oman kehittymisen ja uuden oppimisen tärkeinä.

Ikigai, teetkö työtä jota rakastat? Merja nosti esille tunnetun japanilaisen viitekehyksen, joka korostaa neljää eri ulottuvuutta onnellisuuteen. Jos teet työtä, jota rakastat, saat tehdä asioita, joissa olet hyvä, saat tästä kaikesta palkkaa ja vielä lisäksi ”teet jollekin toiselle hyvää”, on sinulla erinomaiset onnellisuuden ja merkityksellisyyden tunteen kokemisen edellytykset elämässäsi. Ikigaista voit lukea lisää aikaisemmasta blogistamme.

Mikä tekee projektista ja projektityöstä merkityksellistä?

Kun merkityksellisyyttä tarkastellaan tarkemmin nimenomaan projektityön kautta, kertoi Merja että projektin merkityksellisyys on useammin jaettu tunne. Projekti toimii tietyllä tavalla tiimiä yhteensitovana liimana ja sen kautta ehkä aikaisemmin toisilleen tuntematon tiimi suuntautuu samaan tavoitteeseen. Siksi projektipäällikön rooli nousee hyvinkin keskeiseksi: hänen (ja projektin omistajan) täytyy kyetä sanoittamaan selkeästi kaikille projektin olemassaolon tarkoitus. Miksi projekti toteutetaan. Projektin tarkoituksen merkitys korostuu erityisesti projektin alussa.

Lue koko artikkeli blogistamme: Merkitykselliset projektit onnistuvat

Tai katso "Merkitykselliset projekti onnistuvat" -webinaarin tallenne.

Pinterest
Kumura Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kumura kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Projektinhallinta ja -johtaminen
Merkityksellisyys
Työn merkityksellisyys

Siirry yrityksen profiiliin Kumura kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kumura - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Kumura - Muita referenssejä

Kumura - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia