Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mepco HR-järjestelmä täydentää tilitoimiston palvelutarjontaa

ReferenssiPriima Yrityslaskenta Oy otti Mepcon käyttöön vuoden 2018 alussa, kun vanha järjestelmä poistui käytöstä ja tilalle tarvittiin monipuolinen ohjelmistoratkaisu asiakkaiden palkanlaskentaan. Priiman liiketoimintajohtaja Anna Koivula on ollut mukana projektin alusta saakka.

HR-palvelut vaikuttivat Mepcon valintaan

Rauhala Yhtiöt konserniin kuuluva Priima Yrityslaskenta Oy on valtakunnallisesti toimiva tilitoimisto, joka työllistää 20 työntekijää.

Kun Priiman palkkatiimi lähti kartoittamaan mahdollisuuksia korvaavan järjestelmän löytämiseksi, Koivulan mukaan oli selvää, että asiakkaille haluttiin pystyä myös jatkossa tarjoamaan HR-palveluita.

- Tässä kartoitustyössä meillä oli koko palkkatiimin porukka mukana tutkimassa eri vaihtoehtoja. Siinä kohtaa tehtiin myös se päätös, että meillä täytyy olla edelleen se vankin mahdollinen järjestelmä, jotta pystymme tuottamaan mahdollisimman monipuolisesti asiakkaille palkanlaskentaa, Koivula kertoo.

Lopuksi Mepco valikoitui nimenomaan HR-ominaisuuksien ja hyvien integraatiomahdollisuuksien vuoksi.

- Mepcon myötä tuli uutena mahdollisuutena rekrytointipalikka, sitähän meillähän ei ollut aiemmin asiakkaille tarjota. 

Manuaalisten työvaiheiden väheneminen tuo tehokkuutta

Koivula myöntää, että ohjelman sisäistäminen vaati alussa totuttelua sekä Priiman omalta tiimiltä että heidän asiakkailtaan.

Tulokset alkoivat kuitenkin näkyä nopeasti. Onnistumiseen vaikutti Koivulan mukaan se, että Priiman palkkatiimi oli ajanut projektia omatoimisesti eteenpäin ja oli hyvin sitoutunut.

Erityisen ilahduttavana Koivula pitää sitä, että uuden järjestelmän myötä asiakkaiden prosesseja saatiin tehostettua kokonaisvaltaisesti.

- Sitä mukaa kuin asiakkaita on saatu siirrettyä Mepcoon, heitä on saatu myös kehittämään prosessejaan, eli on tehty liittymiä työvuoro-ohjelmistoon sekä kirjanpitoon.

Muutos näkyy Koivulan mukaan manuaalisten tehtävien ja manuaalisen tiedon syöttämisen vähentymisenä. Hyödyt eivät Koivulan mukaan kuitenkaan lopu tähän.

- Jos näitä hyötyjä mietitään, niin räätälöitävät raportit ovat Mepcossa tosi hyviä. Toinen hyvä puoli Mepcossa ovat roolipohjaisuudet, Koivula listaa.

Mepco sujuvoittaa HR-tehtäviä ja rekrytointia yrityksissä

Mepcon avulla Priima Yrityslaskennan asiakkaat ovat voineet tehostaa henkilöstöhallinnon prosesseja, kuten työsuhteen avaamisia, poissaoloilmoituksia ja lomahakemuksia. Kun tiedot on kerran syötetty, niitä ei tarvitse täyttää lomakkeisiin toistamiseen manuaalisesti.

Anna Koivulan mukaan mahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu pelkkiin lomakkeisiin.

- Olemme tehneet myös pidemmälle vietyjä HR-räätälöintejä, esimerkiksi koulutuksista ja perehdyttämissuunnitelmista.

Joillekin asiakkaille Mepcon käyttöönotto on ollut myös pidemmän kartoituksen tulos, jonka tarkoituksena on ollut vähentää käytössä olevien ohjelmistojen ja niistä aiheutuvien kulujen määrää.

- Asiakkaalla on saattanut olla vaikka oma erillinen HR-järjestelmä, mutta Mepcon myötä on siirrytty käyttämään Mepcon HR:ää ja sen rekrytointia, jolloin asiakkaalla on käytössä aidosti yksi HR- ja palkkajärjestelmä, Koivula selittää.

Intuitiivinen Web-työpöytä tehostaa henkilöstöhallintoa

Mepcon sähköinen Web-työpöytä saa Koivulalta kiitosta erityisesti helppokäyttöisyydestään. Hän kehuu näkymää ”nykyaikaiseksi” ja ”simppeliksi”.

Suurimmiksi hyödyiksi Priiman liiketoimintajohtaja listaa työvaiheiden automatisoinnin, joka vähentää manuaalisten tietojen syöttämistä ja sen myötä myös mahdollisia näppäilyvirheitä.

Työpöydän käyttöönotto on vaihdellut Koivulan mukaan yrityksen mukaan:

- Joissakin yrityksissä prosessi menee siten, että HR-yhteyshenkilö avaa työsuhteet ja hoitaa asiat. Sitten on myös niitä yrityksiä, joissa työntekijät itse kirjaavat sinne muuttuneet yhteystietonsa ja laittavat lomahakemukset tulille tai täyttävät jonkun koulutustarvelomakkeen.

Koivulan mukaan tämä joustavuus kuuluukin Mepcon suuriin vahvuuksiin:

- Mepcossa on se hyvä puoli, että asiakas voi itse päättää, miten haluaa sisäisesti järjestää ja roolittaa asiat – se on ohjelman puolesta mahdollista.

Mepco näyttää suuntaa palkanlaskennan tulevaisuudelle

Anna Koivula on vakuuttunut, että HR-prosessin liittäminen osaksi palkanlaskentaa tulee lisääntymään tulevaisuudessa.

Koivulan mukaan yrityksissä ollaan havahduttu siihen, että ne Excelit ja käsin allekirjoitettavat Wordit syövät todella paljon aikaa. Kun yrityksessä sitten syystä tai toisesta tulee tarvetta päivittää ohjelmia, tämäkin aspekti nousee todennäköisesti esille.

- Kun tulee tietoisuus siitä, ettei tarvitse välttämättä itse omistaa sitä ohjelmaa, vaan tilitoimistoilla on näitä tarjota, voidaan välttää omia ohjelmistokustannuksia kertahankintoina. Silloin voidaan helposti palkanlaskennan yhteydessä laittaa myös HR-asioita kuntoon, Koivula kiteyttää.

Suosittelija:

"Sitä mukaa kuin asiakkaita on saatu siirrettyä Mepcoon, heitä on saatu myös kehittämään prosessejaan, eli on tehty liittymiä työvuoro-ohjelmistoon sekä kirjanpitoon."

Anna Koivula

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Priima Yrityslaskenta Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Matti Kettunen, myyntipäällikkö, tilitoimistot, matti.kettunen@accountorhr.fi, +358 40 503 3536

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

mepco
asiakastarina
priima
Henkilöstö
henkilöstöhallinta
henkilöstöhallintajärjestelmä
Henkilöstöhallinto
palkka- ja henkilöstöhallinta
palkka- ja henkilöstöhallinto
HR-järjestelmä
Palkanlaskenta
palkanlaskentajärjestelmä
hr-palvelut

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia