logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Menneen raportoinnista tulevan ennakointiin

Referenssi

Affecton kanssa toteutetussa pilottihankkeessa analysoitiin Turun kaupungin ruotsinkielisten koulujen oppilaiden arvosanojen kehittymistä peruskoulusta lukioon. Pilotissa tarkasteltiin äidinkielen ja matematiikan arvosanoja. Arvosanatietojen ja oppilaan taustatietojen, kuten sukupuolen, lisäksi analyysissa käytettiin muun muassa opiskelijahallinto-ohjelma Wilman tietoja oppilaiden poissaoloista. Tietoja käsiteltiin anonymisoituina eli siten, että yksittäiset oppilaat eivät olleet tunnistettavissa. Tuloksia tarkasteltiin vain ryhmätasolla.


”Pystymme esimerkiksi vertailemaan tyttöjen ja poikien oppimistulosten eroa tai pitkän ja lyhyen matematiikan oppilasryhmiä. Voimme tarkastella myös poissaolojen vaikutusta arvosanoihin. Ratkaisussa eri muuttujien vaikutuksia voi tutkia visuaalisesti, helposti ymmärrettävässä muodossa. Uudenlainen tapa käyttää tietoa tekee esimerkiksi trendien havaitsemisesta helppoa verrattuna perinteisiin raportteihin”, tietopalveluasiantuntija Laura Kristola Turun kaupungilta sanoo.


Edistyneellä analytiikkalla aineistosta tunnistettiin myös oppilasryhmiä, joissa arvosanakehitys on samankaltaista. Laura Kristola toteaa, että klusteroinnilla löydettyjä ryhmiä kannattaisi jatkossa tutkia tarkemmin esimerkiksi laajentamalla analyysissa käytettävää tietopohjaa.

”Analytiikan hyödyntämisen suurin etu on, että painopiste siirtyy menneen ja nykytilan raportoimisesta tyypillisten kehityspolkujen näkyväksi tekemiseen ja sitä kautta entistä enemmän tulevan ennakointiin.”Liliane Kjellman korostaa, että pilotin otoksen perusteella ei kuitenkaan voi vielä tehdä varsinaisia johtopäätöksiä.

”Se paljasti meille tiettyjä trendejä ja herätti kysymyksiä, joihin haluamme seuraavaksi etsiä vastauksia. Meidän pitää tarkasti suunnitella, millaisia asioita seuraamme ja tähän tarvitsemme myös rehtoreita ja opettajia oppimisen asiantuntijoina mukaan.”


Pilottiprojekti toteutettiin ketterästi: ensimmäisten analyysien tulokset saatiin pian hankkeen aloittamisen jälkeen, ja niiden herättämiin kysymyksiin vastattiin lisäämällä malliin uusia tietoja ja jalostamalla uudet analyysit. Sekä Liliane Kjellman että Laura Kristola toteavat, että prosessi on ollut toimiva ja auttanut pääsemään liikkeelle nopeasti.

”Pidän Affecton tavasta toimia. Keskusteluyhteys on ollut hyvä ja olemme tehneet asioita aidosti yhdessä. He kuuntelivat hyvin tarkasti meidän toiveitamme ja tekivät itsekin aktiivisesti ehdotuksia. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti”, Kjellman sanoo.

”Tämä hanke sytytti kipinän analytiikan hyödyntämiselle.Sivistystoimiala on laaja, varhaiskasvatuksesta ammatilliseen ja aikuiskoulutukseen. Analytiikka työkaluna ja tietovarastointi tuovat paljon uusia mahdollisuuksia”, Kristola jatkaa.


Turun kaupunki suunnittelee nyt analytiikkaratkaisun laajentamista suomenkielisten koulujen oppilaiden oppimistulosten seurantaan sekä pohtii myös uusia soveltamiskohteita analytiikalle sivistystoimialalla.


Tarkemmin: http://www.affecto.fi/Asiakkaat/Turun-Kaupunki2

Pinterest
Referenssin infoboxi
Affecto

Tiedot

Lisätietoja

Affecto:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Affecto kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Affecto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Affecto - Muita referenssejä

Affecto - Muita bloggauksia

Siirry Affecto kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia