Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Media Tailor mukana mahdollistamassa täysin uutta Pluto TV -palvelua Ruutuun

ReferenssiPluto TV:n käyttöönotossa Media Tailorin tehtävänä oli luoda omalta osaltaan tehokas ja ketterä ratkaisu materiaalitoimitukseen. Vastaus löytyi jo olemassa olevista prosesseista.

Nelonen Media on jälleen osoittanut edelläkävijyytensä suomalaisella mediakentällä ja lanseerasi Ruutu-suoratoistopalveluunsa uuden Pluto TV -palvelun. Paramount Globalin omistaman Pluto TV:n tarjoamaa uutta tv-sisältöjen kuluttamistapaa kutsutaan nimellä FAST (Free Ad-Supported Streaming Television).

Palvelu tarjoaa mainosrahoitteisia ja kuluttajille maksuttomia suoratoistokanavia. Se on markkinoiden suurin suoratoistokanavatoimija, ja kansainvälisesti sillä on jo yli 80 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää. Nyt Pluto TV on viimein rantautunut Suomeen.

Media Tailor on omalta osaltaan mahdollistanut tämän täysin uuden suoratoistoratkaisun käyttöönoton Suomessa ja kehittänyt ratkaisun, jolla materiaalitoimitus onnistuu.

Pluto TV tarjoaa suosikkiohjelmia ympäri vuorokauden

FAST -periaatteen mukaisesti Pluto TV:n suoratoistokanavat toimivat samaan tapaan kuin tavalliset televisiokanavat, ne vain sijaitsevat Ruudussa. Valitsemansa kanavan voi yksinkertaisesti klikata päälle, ohjelmat pyörivät jatkuvalla toistolla ja kanavilla on mainoskatkoja.

Pluto TV:n kanavavalikoima sisältää monipuolisen kattauksen Paramountin sekä Nelonen Median suosikkiohjelmia. Yhteensä kanavia on tällä hetkellä 40 kappaletta. Sarjat on tekstitetty ja lastensisällöt dubattu suomeksi.

Uusilla aluevaltauksilla liiketoiminnan kasvuun

Media Tailor on hoitanut vuodesta 2016 alkaen Nelonen Median lineaaristen TV-kanavien ja Ruutu VoD/SVoD-kanavien medialogistiikkaa ja playoutia. Pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Media Tailorilla on luonnollisesti ollut osansa uuden palvelun käyttöönotossa.

Monet aikaisemmat kehitetyt ratkaisut Nelonen Medialle ovat liittyneet automaatioiden ja virtaviivaisten prosessien ympärille. Ennen kaikkea Media Tailor on vuosien varrella kehittänyt ratkaisujaan ja palveluitaan alan trendien mutta myös asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Pluto TV on malliesimerkki siitä, kuinka Nelonen Media on halunnut kehittää palveluitaan ja Media Tailor on luonut tarvittavat tekniset ratkaisut sille.

"TV-markkina on tällä hetkellä todella haastava. Ongelmissa eri markkinoilla ovat niin perinteisemmät lineaari-TV-toimijat kuin globaalit suoratoistojätit. Me olemme viime vuodet toimineet Total TV -ajattelun kautta, pyrkineet reagoimaan muutoksiin nopeasti ja lanseeraamaan uusia toimintamalleja ketterällä asenteella. Sanoisin, että tämän vuoksi olemme onnistuneet pitämään liiketoimintamme kannattavana. Tällä hetkellä koko toimialalla tapahtuu jatkuvasti merkittäviä muutoksia ja uudenlaiset yhteistyömallit ovat edelleen mielestäni menestymisen avain. Tämä Pluto TV -sopimus on siitä erinomainen esimerkki", Kari Laakso, liiketoimintajohtaja, Nelonen Media

Media Tailor huolehtii omalta osaltaan Pluto Tv -palvelun materiaalitoimituksesta

Media Tailorin osuus hankkeessa on ollut teknisessä osaamisessa ja materiaalitoimituksessa. Työrooliin Nelonen Median yhteistyökumppanina on kuulunut ennen kaikkea rajapinnan kehittäminen, materiaalin toimittamisesta huolehtiminen ja sen valvonta.

Koko palvelun käyttöönotto sujui nopeasta aikataulusta huolimatta mallikkaasti. Siitä hetkestä, kun Nelonen Media kertoi uudesta aluevaltauksestaan, ei kulunut kauaa, kun materiaalitoimitukseen tarvittava prosessi oli suunniteltu ja tarvittavat automaatiot kehitetty.

Vaikka palvelu on täysin uusi Suomessa, skaalautuvat Media Tailorin alustat ja prosessit ketterästi uuden palvelun tuomiin vaatimuksiin. Materiaalitoimitus onkin onnistunut helposti juuri Media Tailorin kehittämän digitaalisen alustan ansiosta.

Yhteistyön kehittämistä jatketaan myös tulevaisuudessa

FAST TV -ilmiö on suomalaisille mediatoimijoille uusi, ja ratkaisua maateriaalitoimitukselle lähdettiin hakemaan niin sanotusti alusta alkaen. Siitä huolimatta ratkaisu löytyi helposti. Kiitos jo valmiina olleiden kattavien prosessien ja digitaalisten alustojen.

Kehitetyn prosessin ansiosta sisältöä saadaan toimitettua palveluun helposti ja nopeasti. Ratkaisu on ketterästi skaalattavissa, ja tulevaisuudessa materiaalia voidaan toimittaa tarvittaessa lisää.

Projekti on jälleen kerran osoittanut, kuinka vakaa ja luottamuksellinen Media Tailorin suhde Nelonen Median ja Sanoman kanssa on. Pitkän yhteistyön aikana kehitetyt prosessit ja työnkulut mahdollistavat uusien palveluiden omaksumisen ja hallitsemisen sulavasti.

"Pluto TV:n käyttöönotto oli osoitus siitä, kuinka kokonaisvaltaiset ja kattavat kehittämämme ratkaisut ovat olleet. Saimme tarvitun materiaalitoimitusratkaisun nopeasti kasaan, ja tähän asti kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Nelonen Media on jälleen kerran osoittanut edelläkävijyytensä media-alalla. Kuljemme ylpeästi heidän rinnallaan", Markus Paul, CEO, Media Tailor

Autamme mielellämme myös muita mediayrityksiä materiaalitoimitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Suosittelija:

Aina, kun meillä on ideoita tai esittelemme uusia projekteja, niin Media Tailorilta saa toivottua panosta asiantuntevalla ja kunnianhimoisella otteella.

Matti Lampinen, Director, Technical Projects & Distribution

Pinterest
Referenssin infoboxi
Media Tailor Oy logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Media Tailor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Media

Siirry yrityksen profiiliin Media Tailor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Media Tailor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Media Tailor - Muita referenssejä

Media Tailor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia