Maxin Kala kasvattaa myyntiä ERPLY Kassan avulla

Maxin Kalan piti olla perustajansa Max Grönholmin harrastus. Kun hurja suosio yllätti, taskulaskin kävi kalakaupan kassalla hitaaksi ja yritys päätti hakea palveluunsa vauhtia ERPLY Kassasta.

Kalat komeilevat tiskissä. Taustalla jyskyttää suomalainen hip hop -musiikki. Ahvenfileitä ostava nainen suitsuttaa, että putiikki ja sen kauppias ovat aivan upeita. Hänen takanaan vuoroaan odottaa toinen asiakas. Pian jonoa on ovelle saakka.

Ei ihme, ettei kauppias Max Grönholmin kassa pysynyt perässä. Hän avasi kalakauppansa Maxin Kalan Espoon Kauklahteen vuoden 2016 marraskuussa. Puodista piti tulla leppoisa harrastus. Yhtäkkiä kaupan nimi olikin ihmisten huulilla.

”Emme edes markkinoineet, mutta ihmisiä alkoikin saapua jonoksi asti. Työskentelimme kassalla taskulaskimella ja maksupäätteellä, emmekä pian pysyneet mitenkään kaupankäynnin perässä”, Grönholm kertoo.

Helppokäyttöinen kassa ylitti odotukset

Vilkas kauppa edellytti tehokasta ja modernia kassajärjestelmää. Sopivimmaksi kumppaniksi kalakaupan tiskille osoittautui ERPLY Kassa.

”Ajattelin ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä, mutta kosketusnäyttö on jopa ylittänyt odotukseni. Koska ERPLY Kassaa voi käyttää tavallisella tietokoneella, voin tiskin takana lukea sähköpostini ja päivittää yrityksen Facebook-sivuja.”

Kassa pysyy käteiskaupassa mukana

Kauppaa ympäröivät puiset rakennukset ovat kuin kylä vanhanajan sadusta. Eilisen kauppakulttuuria henkii myös se, että moni asiakas haluaa maksaa ostoksensa käteisellä rahalla.

”Viivakoodien ansiosta ERPLY Kassa pysyy hyvin myös käteismaksuissa mukana, mistä on suuri apu yrityksen kirjanpidolle. Kenenkään eitarvitse epäillä, että jotakin jäisi lyömättä kassaan.”

Aivan kivuton alku ei kuitenkaan ollut. Maxin Kala on ensimmäinen kalakauppa, joka on ottanut ERPLY Kassan käyttöönsä. Tuore kala vaihteleeniin lajiltaan kuin tuottajiltaan, joten myös alkuperän sisältämät, tuotekohtaiset viivakoodit elävät. Alkumetreillä tuotteiden koodaaminenjärjestelmään vaati ylimääräistä vaivannäköä.

”Mutta en koskaan myy sellaista kalaa, mitä en itse ottaisi omaan pöytääni, vaikka se ruokahygienian kannalta kunnossa olisikin. Kun pyynnistä menee yli kaksi päivää, kala ei enää maistu hyvälle.”

Varastokirjanpito säästää rahaa

Yritykselle ERPLY Kassa maksaa itsensä nopeasti takaisin, Grönholm arvioi. Maxin kalalle tärkeä ominaisuus päivittäisessä työssä on kassajärjestelmän kyky raportoida myynnistä tarkasti. ”Hyvä varastokirjanpito on meille on tosi tärkeä. Nyt voin milloin tahansa ottaa kassajärjestelmästä yksityiskohtaisen myyntiraportin.”

Se kertoo prikulleen, mitä, paljonko ja milloin Maxin Kala on myynyt. Raportoinnilla on suora vaikutus pienen yrityksen talouteen. ”Kun tiedän katteet, näen mitä varastossa ei puolestaan kannata seisottaa turhaan. Sen sijaan osaan tilata paremmin sitä, mitä asiakkaamme haluavat ostaa.”

Hyvä kassa on asiakaspalvelua

Ketjuuntuvan kaupan maassa pieni yksityinen kalapuoti on harvinaisuus. ”Halusin oman kaupan myös siksi, että asiakkaan elämään tunkeilevat kanta-asiakasjärjestelmät ärsyttivät minua. Ja nyt kun sanon näin, olenkin totta kai luomassa sellaista myös itse”, Grönholm nauraa.

ERPLY Kassalla voi luoda tehokkaan ja henkilökohtaisen asiakasrekisterin. Grönholm suunnittelee, että jatkossa asiakkaan nimi voisi löytyä personoidusti kuitilta. Joulun tai tai juhannuksen alla hän voisi katsoa edellisvuoden ostokset ja kysyä sähköpostilla, ottaako asiakas jälleen samat kalat kuin viime vuonna.

”Joka tapauksessa olemme pian aloittamassa kotiinkuljetuspalvelua, ja sen sujumisessa asiakasrekisteri on välttämätön.”

Grönholm ei halua omistaa asiakasta, mutta uskoo oikein toteutetun kanta-asiakasjärjestelmän tekevän asiakkaan elämästä helpompaa.

”Kassajärjestelmän suurin arvo meille on se, että se säästää omaa aikaamme ja parantaa asiakaspalveluamme.”

_____

ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on täysin integroitu iPad ja Android tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi, eli missä ja milloin tahansa.

Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta.

Löydät ERPLYn myös: Facebookista, Twitteristä ja LinkedInistä.

Suosittelija:

''Yhteistyö Erplyn kanssa on ollut vaivatonta ja helppoa!''

Max Grönholm

Referenssi Maxin Kala kasvattaa myyntiä ERPLY Kassan avulla
Tilaaja: Maxin Kala Oy / Kalakauppa
Toimittajan yhteyshenkilö:
0400 529970
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Integraatiot
Maksaminen
Pilvipalvelut / SaaS
Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows
Kauppa
Valmisohjelmisto
kassajärjestelmä kassajärjestelmät kassa kassaohjelma kassaohjelmisto pilvikassa Pilviteknologia pilvipalvelu Yrittäjyys yrittäjä yrittäminen PK-yritys yritys aloittava yrittäjä asiakashallinta Asiakas monikanavainen asiakaspalvelu asiakaskokemuksen kehittäminen Asiakassuhteiden hallinta kanta-asiakashallinta kanta-asiakkuus Varasto varaston hallinta varastonhallinta varaston ohjaus tuotehallinta kestävä ruuantuotanto pilvipohjainen pienyrittäjä mobiilikassa mobiilisovellus ERPLYKassa
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa