Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Maxin Kala kasvattaa myyntiä ERPLY Kassan avulla

ReferenssiMaxin Kalan piti olla perustajansa Max Grönholmin harrastus. Kun hurja suosio yllätti, taskulaskin kävi kalakaupan kassalla hitaaksi ja yritys päätti hakea palveluunsa vauhtia ERPLY Kassasta.

Kalat komeilevat tiskissä. Taustalla jyskyttää suomalainen hip hop -musiikki. Ahvenfileitä ostava nainen suitsuttaa, että putiikki ja sen kauppias ovat aivan upeita. Hänen takanaan vuoroaan odottaa toinen asiakas. Pian jonoa on ovelle saakka.

Ei ihme, ettei kauppias Max Grönholmin kassa pysynyt perässä. Hän avasi kalakauppansa Maxin Kalan Espoon Kauklahteen vuoden 2016 marraskuussa. Puodista piti tulla leppoisa harrastus. Yhtäkkiä kaupan nimi olikin ihmisten huulilla.

”Emme edes markkinoineet, mutta ihmisiä alkoikin saapua jonoksi asti. Työskentelimme kassalla taskulaskimella ja maksupäätteellä, emmekä pian pysyneet mitenkään kaupankäynnin perässä”, Grönholm kertoo.

Helppokäyttöinen kassa ylitti odotukset

Vilkas kauppa edellytti tehokasta ja modernia kassajärjestelmää. Sopivimmaksi kumppaniksi kalakaupan tiskille osoittautui ERPLY Kassa.

”Ajattelin ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä, mutta kosketusnäyttö on jopa ylittänyt odotukseni. Koska ERPLY Kassaa voi käyttää tavallisella tietokoneella, voin tiskin takana lukea sähköpostini ja päivittää yrityksen Facebook-sivuja.”

Kassa pysyy käteiskaupassa mukana

Kauppaa ympäröivät puiset rakennukset ovat kuin kylä vanhanajan sadusta. Eilisen kauppakulttuuria henkii myös se, että moni asiakas haluaa maksaa ostoksensa käteisellä rahalla.

”Viivakoodien ansiosta ERPLY Kassa pysyy hyvin myös käteismaksuissa mukana, mistä on suuri apu yrityksen kirjanpidolle. Kenenkään eitarvitse epäillä, että jotakin jäisi lyömättä kassaan.”

Aivan kivuton alku ei kuitenkaan ollut. Maxin Kala on ensimmäinen kalakauppa, joka on ottanut ERPLY Kassan käyttöönsä. Tuore kala vaihteleeniin lajiltaan kuin tuottajiltaan, joten myös alkuperän sisältämät, tuotekohtaiset viivakoodit elävät. Alkumetreillä tuotteiden koodaaminenjärjestelmään vaati ylimääräistä vaivannäköä.

”Mutta en koskaan myy sellaista kalaa, mitä en itse ottaisi omaan pöytääni, vaikka se ruokahygienian kannalta kunnossa olisikin. Kun pyynnistä menee yli kaksi päivää, kala ei enää maistu hyvälle.”

Varastokirjanpito säästää rahaa

Yritykselle ERPLY Kassa maksaa itsensä nopeasti takaisin, Grönholm arvioi. Maxin kalalle tärkeä ominaisuus päivittäisessä työssä on kassajärjestelmän kyky raportoida myynnistä tarkasti. ”Hyvä varastokirjanpito on meille on tosi tärkeä. Nyt voin milloin tahansa ottaa kassajärjestelmästä yksityiskohtaisen myyntiraportin.”

Se kertoo prikulleen, mitä, paljonko ja milloin Maxin Kala on myynyt. Raportoinnilla on suora vaikutus pienen yrityksen talouteen. ”Kun tiedän katteet, näen mitä varastossa ei puolestaan kannata seisottaa turhaan. Sen sijaan osaan tilata paremmin sitä, mitä asiakkaamme haluavat ostaa.”

Hyvä kassa on asiakaspalvelua

Ketjuuntuvan kaupan maassa pieni yksityinen kalapuoti on harvinaisuus. ”Halusin oman kaupan myös siksi, että asiakkaan elämään tunkeilevat kanta-asiakasjärjestelmät ärsyttivät minua. Ja nyt kun sanon näin, olenkin totta kai luomassa sellaista myös itse”, Grönholm nauraa.

ERPLY Kassalla voi luoda tehokkaan ja henkilökohtaisen asiakasrekisterin. Grönholm suunnittelee, että jatkossa asiakkaan nimi voisi löytyä personoidusti kuitilta. Joulun tai tai juhannuksen alla hän voisi katsoa edellisvuoden ostokset ja kysyä sähköpostilla, ottaako asiakas jälleen samat kalat kuin viime vuonna.

”Joka tapauksessa olemme pian aloittamassa kotiinkuljetuspalvelua, ja sen sujumisessa asiakasrekisteri on välttämätön.”

Grönholm ei halua omistaa asiakasta, mutta uskoo oikein toteutetun kanta-asiakasjärjestelmän tekevän asiakkaan elämästä helpompaa.

”Kassajärjestelmän suurin arvo meille on se, että se säästää omaa aikaamme ja parantaa asiakaspalveluamme.”

_____

ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on täysin integroitu iPad ja Android tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi, eli missä ja milloin tahansa.

Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta.

Löydät ERPLYn myös: Facebookista, Twitteristä ja LinkedInistä.

Suosittelija:

''Yhteistyö Erplyn kanssa on ollut vaivatonta ja helppoa!''

Max Grönholm

Pinterest
Referenssin infoboxi
ERPLY

Tiedot

Tilaaja: Maxin Kala Oy / Kalakauppa
Toimittajan
yhteyshenkilö:
0400 529970

Lisätietoja

Yritysprofiili ERPLY kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Maksaminen
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

kassajärjestelmä
kassajärjestelmät
kassa
kassaohjelma
kassaohjelmisto
pilvikassa
Pilviteknologia
pilvipalvelu
Yrittäjyys
yrittäjä
yrittäminen
PK-yritys
yritys
aloittava yrittäjä
asiakashallinta
Asiakas
monikanavainen asiakaspalvelu
asiakaskokemuksen kehittäminen
Asiakassuhteiden hallinta
kanta-asiakashallinta
kanta-asiakkuus
Varasto
varaston hallinta
varastonhallinta
varaston ohjaus
tuotehallinta
kestävä ruuantuotanto
pilvipohjainen
pienyrittäjä
mobiilikassa
mobiilisovellus
ERPLYKassa

Siirry yrityksen profiiliin ERPLY kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ERPLY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

ERPLY - Muita referenssejä

ERPLY - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich
Tutkimus: julkisen pilven suurimmat tietoturvahaasteet 2020

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia