Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maston Oy tehosti tiedonhallintaa monella tasolla ja säästi merkittävästi työaikaa

ReferenssiMaston Oy on suomalainen teknisen alan yritys joka kehittää ja valmistaa aerosolimaaleja laajalle käyttäjäkunnalle. Mastonin juuret ulottuvat jo vuoteen 1968, kun Suomessa otettiin aerosolituontannon ensimmäisiä askeleita.

Projektin tarkoitus oli saada tulevaisuuden suunnitelmiin helposti taipuva tiedonhallintajärjestelmä käyttöön.Tätä käytettäisiin heti isojen haasteiden ratkomiseen, mutta myös pohjana koko yhtiön tulevaisuudelle mitä tulee tiedonhallinnan puoleen. Pimcore valittiin koska arvostettiin rajoittamatonta joustavuutta.

Haasteet

Maston Oy:n tuotteita myydään useisiin maihin ja yrityksen tuotevalikoima on erittäin laaja. Tuotteisiin liittyy paljon teknistä tietoa, selosteita sekä niiden kieliversioita. Tuotetiedot olisi tärkeä saada keskitettyä hallittua jakelua varten.

  • Yrityksen henkilöstö koki työn kuormituksen suureksi jatkuvasta tiedon etsimisestä ja jatkuvasta varmisteluista onko tieto ajantasaista. Mahdollisuus virheisiin oli jatkuvasti läsnä.
  • Myynnin henkilöstö oli suuresti kuormitettu. Hinnastojen päivitys eri asiakkaille oli työlästä käsin.
  • Tuotetietokorttien laatiminen käsin oli haastavaa ja työlästä. Virheitä sattui.
  • ERP-järjestelmä palvelee hyvin omassa roolissaan, mutta sitä oli venytetty äärimmilleen tuotetiedonhallinnan puolella.

Ratkaisu

Loiki Oy oli mukana suunnittelemassa ratkaisua jo alusta lähtien. Ensimmäisenä kartoitettiin nykytilanne ja laadittiin sen pohjalta projektille roadmap.

Tuotetieto keskitettiin Pimcoreen

Koko tuotetietokanta tuotiin kerralla Pimcoreen jossa tietomallit oli suunniteltu etukäteen valmiiksi ja sopiviksi.

Tuotekorttien suunnittelu ja web-to-print -automaatio

Suunniteltiin tuotekorttien pohjat joihin automatisoitiin tekniset tiedot sekä erikoisuutena piktogrammien muodostaminen tuotteen sisältämien attribuuttien kautta. Tuotekortit täydentyvät automaattisesti uusien tuotteiden myötä ja sisältävät oikeat tiedot.

ERP-integraatio

Asiakkaalla on käytössä Pupesoft -niminen avoimen lähdekoodin ERP. Tämä integroitiin Pimcoreen siten, että Pupesoft syöttää Pimcoreen tietyn statuksen omaavat tuotteet jolloin niitä voidaan rikastaa eteenpäin Pimcoressa.

Hinnastojen ja tuotelistojen automatisointi asiakaskohtaisesti

Suurimmille asiakkaille oli jatkuvasti työlästä toimittaa heille sopivia excel-pohjaisia hinnastoja. Luotiin asiakaskohtaiset automaatiot joiden avulla myyjät saavat hetkessä uudet tuotelistat asiakkailleen. Myyjät säästävät merkittävästi työaikaa nyt.

Projekti

Projekti on luonteeltaan agile. Ratkaisuja toteutetaan tarpeen mukaan. Seuraavia vaiheita ovat mm. verkkosivuston ja verkkokaupan integraatiot. Lisäksi integroidaan Chemeter -järjestelmä jossa laaditaan SDS -asiakirjoja.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loiki Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Maston Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Loiki kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Aineistonhallinta
Integraatiot

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Loiki kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loiki - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Loiki - Muita referenssejä

Loiki - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia