Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Markkinoinnin automaatio palvelee nimestään huolimatta myös myyntiä - 3 tärkeintä ominaisuutta

BloggausOlemme kertoneet aiemmin, miten markkinoinnin automaatio tehostaa markkinointia, mutta nyt keskitymme siihen, miten markkinoinnin automaatio tuo kaivattuja lisätehoja B2B-myynnille. Tässä artikkelissa kerron, mitä markkinoinnin automaatio tarkoittaa ja mitkä ovat sen 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnin kannalta.


Mitä on markkinoinnin automaatio?

Markkinoinnin automaatio on järjestelmä - ei tapa tehdä markkinointia. Se ei siis ole sama asia kuin liidien hoivaus, sisältömarkkinointi tai inbound-markkinointi. Arkikielessä nämä asiat menevät usein sekaisin ja markkinoinnin automaatiolla viitataan erilaisiin markkinoinnin metodeihin järjestelmän sijaan. Parempi nimitys markkinoinnin automaatiojärjestelmälle ehkä olisikin markkinoinnin hallinointijärjestelmä.

Lyhyesti: markkinoinnin automaatio on järjestelmä, joka auttaa tekemään erilaisia markkinoinnin toimenpiteitä tehokkaammin.

Tunnettuja markkinoinnin automaatiojärjestelmiä ovat mm. HubSpot, Marketo ja Eloqua. Lue artikkeli eri järjestelmien vertailusta täältä.

Markkinoinnin automaation 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnille

Markkinoinnin automaatio parantaa muun muassa markkinoinnin toimenpiteiden mitattavuutta ja auttaa niiden kehittämisessä, mikä näkyy myynnille kasvavana liidimääränä sekä entistä laadukkaampina liideinä. Markkinoinnin automaatio lisää myös liideihin liittyvän tiedon läpinäkyvyyttä ja syventää näin markkinoinnin ja myynnin välistä kommunikaatiota ja yhteistyötä.

Markkinoinnin automaation hyödyt B2B-myynnille tulevat keskittymisestä liidien generointiin. Mikäli markkinoinnin automaatiota käytetään esimerkiksi vain näkyvyyden kasvattamiseen, ei se tuo juuri hyötyjä myynnille.

Tässä markkinoinnin automaation 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnin kannalta: lue blogiartikkeli loppuun täältä!Pinterest
PowerMarkkinointi Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili PowerMarkkinointi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Siirry yrityksen profiiliin PowerMarkkinointi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

PowerMarkkinointi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

PowerMarkkinointi - Muita referenssejä

PowerMarkkinointi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia