Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mäntsälän kunta siirtyi kaavoituksessa digiaikaan dmCity-ratkaisun avulla

ReferenssiMäntsälä on vireä ja muuttovoittoinen, noin 20 700 asukkaan (v. 2019) kunta pääkaupunkiseudun metropolialueella. Vuonna 1585 perustetulla Mäntsälällä on pitkä ja värikäskin historia. Tänä päivänä Mäntsälän kunta panostaa voimakkaasti asukkaittensa hyvinvointiin ja investoi esimerkiksi uusiin kouluihin, kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä asuinalueisiin.

Mäntsälän kunnassa käynnistyi keväällä 2018 koko kuntaa koskevan yleiskaavan valmistelu. Kunnassa ei ollut käytössä ohjelmaa, millä yleiskaavaa olisi voitu piirtää puhtaaksi. Esri Finlandilla oli samoihin aikoihin suunnitelmissa dmCity-digikaupunkialustan ensimmäinen pilotti, joka tarjosi mainion mahdollisuuden saada tarvittavat työkalut yleiskaavan laadintaan ja yleiskaavahankkeen hallintaan helposti ja joustavasti. Mäntsälässä nähtiin samalla mahdollisuutena saada dmCity-ratkaisusta uusi työkalu myös asemakaavojen tekemiseen.

dmCity-pilotti alkoi huhtikuussa 2019 viiden päivän lähikoulutuksella Esri Finlandin tiloissa Espoossa. Pilottikoulutus vastasi Mäntsälän kunnan odotuksiin hyvin. Osallistujat saivat hyvän perehdytyksen dmCity-järjestelmän käyttöön ja eväät käytön jatkamiseen omalla työpaikalla. Osallistujat saivat myös selkeän käsityksen dmCity-ratkaisukokonaisuudesta ja siihen sisältyvistä lisäosista. Esri Finlandin kouluttajat saivat Mäntsälästä kiitosta asiantuntemuksestaan sekä ystävällisestä ja aktiivisesta otteestaan selvittää koulutuksen aikana esille tulleita asioita. Pilottikoulutusta seurasi muutaman kuukauden kestoinen itsenäinen testausjakso, jonka aikana koulutuksen materiaali toimi hyvänä apuna, ja koulutusryhmän virtuaalitapaamisia järjestettiin aluksi viikoittain ja sen jälkeen tarpeen mukaan.

Pilotin aikana dmCity osoittautui varsin toimivaksi ratkaisuksi Mäntsälän tarpeisiin, ja päätös dmCity-järjestelmän hankinnasta tehtiin syksyllä 2019. Pilotoinnista oli selkeää hyötyä päätöksentekovaiheessa, kun järjestelmän toimivuus Mäntsälän kuntaorganisaation tarpeisiin oli jo saatu testattua. Pilotointi osoitti, että dmCity-alustan uusi toimintamalli ja työkalut sopivat Mäntsälän kunnan tulevaisuuden suunnitelmiin.

dmCity-alusta koostuu useista eri moduuleista, jotka on mahdollista ottaa käyttöön yksitellen. Mäntsälän kunta otti käyttöönsä toiminnanohjauksen sekä maankäytön suunnitteluun tarkoitetun moduulin, joka käsittää asema- ja yleiskaavoituksen. Toiminnanohjauksen myötä kunnalla on käytössään kaavoitusta tukevat digitaaliset prosessit ja hankehallinta. Näin Mäntsälän kunnalla on nyt kokonaisvaltainen ratkaisu ohjata ja hallita kaavoitushankkeita sekä niiden toteuttamista prosessiohjatusti.

Mäntsälä otti dmCity-ympäristön käyttöönsä palvelupohjaisesti, jolloin mitään infraan liittyviä asennuksia ei tarvittu. Palvelupohjainen ratkaisu integroitui helposti Mäntsälän olemassa olevan paikkatietoympäristön kanssa. Tämä toimintamalli mahdollistaa jatkossa sen, että ratkaisua on helppo käyttää sijainnista riippumatta; edellytyksenä on vain toimiva internet-yhteys.

Lue lisää Mäntsälän dmCity-ratkaisusta ja sen aikaansaamista hyödyistä

 

Suosittelija:

Olemme kaivanneet selkeää ja kokonaisvaltaista ratkaisua asema- ja yleiskaavoitukseen. Ennen dmCityn hankintaa laadimme kaavoja usealla eri ohjelmistolla, mikä vaikeutti kaava-asiakirjojen hallintaa. Nyt kaikki löytyy saman järjestelmän alta ja on helposti hallittavissa. Vaikka olemme dmCityn käytössä vasta alkutaipaleella, niin olemme olleet siihen tyytyväisiä ja odotamme innolla uusien kaavojen valmistumista.

Outi Kampman, kaavasuunnittelija, Mäntsälän kunta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Esri Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Mäntsälän kunta
Ajankohta: 2019

Lisätietoja

Yritysprofiili Esri Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

dmCity
Kaavoitus
maankäyttö
digitalisointi
pilotti
digikaupunkialusta

Siirry yrityksen profiiliin Esri Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Esri Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Esri Finland - Muita referenssejä

Esri Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia