Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mannerheimin Lastensuojeluliitto: Seurantatiedot yhteen paikkaan

Referenssi

Seurannan työvälineiden kaipuu aloitti odotettua laajemman yhteistyön

Mannerheimin Lastensuojeluliitolla (MLL) oli haaste saada tietoa piirien ja paikallisyhdistysten toiminnasta. Toiminnan vaikutusten seurantaan ei ollut yhtenäistä tapaa ja tieto oli levällään. Tarvittiin siis ratkaisu, joka toisi kaiken seurantatiedon yhteen paikkaan, jotta MLL:ssä voitaisiin seurata vapaaehtoisten ja yhdistysten tarpeita, toimenpiteitä ja tuloksia.

MLL valitsi kumppanikseen Alfamen, integraatioiden ja tietojärjestelmien toimittajan. Lopputuloksena syntyi paikallisyhdistysten seurantasovellus, joka sai nimekseen Arvo. 

MLL:n ja Alfamen yhteistyö alkoi jo aiemmin, kun Alfame toteutti tietokantaprojekti Koko kansan leikkipankin. Luotto Alfameen syntyi kokemuksesta, että Alfamella on aito halu lähteä tekemään sellaista sovellusta, joka palvelisi tilaajan tarvetta. 

– Tiesimme, että Alfamen kanssa yhteistyö sujuu. Heillä on positiivinen ote, ratkaisuhenkisyyttä ja halua kehittää niin itseä kuin asiakasta, kertoo MLL:n perhekeskustoiminnan päätös Tarja Satuli-Kukkonen. 

Toive kasvoi, projekti poiki toisen

Seurantasovellusprojektin alussa MLL:lle ei ollut vielä täysin selvää, millaista ratkaisua konkreettisesti haluttiin kehittää. Lopulta kirkastui, mitä toiminnallisuuksia tulevalta sovellukselta odotettiin, ja projekti pilkottiin kahteen osaan: vapaaehtoistoiminnan ammatillisen ohjauksen seurantaan ja MLL:n toiminnan tilastointiin. Näistä ensimmäinen syntyi vuonna 2018, ja toinen on yhä tekeillä.

Vaikka toiveet sovelluksesta lopulta kasvoivat alkusuunnitelmaa isommaksi, MLL sai lopulta jopa enemmän kuin oli pyytänyt ja toivonut projektin alussa. 

– Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä, miten joustavia Alfamella oltiin, Satuli-Kukkonen vakuuttaa.

MLL uskalsi tuoda murheensa ja mietteensä avoimesti esiin Alfamelle. 

– Luotamme siihen, että kun otamme yhteyttä Alfamen yhteyshenkilöön, ongelmat lähtevät ratkeamaan.

Vuoropuhelu on tällaisissa hankkeissa tärkeää: asiakkaan on kerrottava toiveistaan, ja kehittäjän on tarvittaessa rohkeastikin tönäistävä asiakasta kohti selkeää määrittelyä. Yhteistyö on yksi Alfamen arvoista, ja se näkyy aina asiakastyössä.

Kaikki tiedot yhdessä paikassa auttavat päätöksenteossa

Arvon myötä MLL:llä on vain yksi yhteinen työkalu seurantaan ja raportointiin. 

Arvosta näkee reaaliaikaisesti, mitä tarpeita paikallisyhdistyksissä on, mitä toimenpiteitä tarpeiden täyttämiseksi tehdään, ja mitä tuloksia syntyy. Tietoa kertyy koko ajan lisää, ja se auttaa tekemään päätöksiä esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan ammatillisesta ohjauksesta ja koulutuksesta. Seurannasta saatu tieto vaikuttaa suoraan siihen, miten ja millaista tukea paikallisyhdistyksille tarjotaan.

Kun työkalu vielä kunnolla vakiintuu, se tulee vähentämään raportointiin kuluvaa työaikaa.

Kunnat ja järjestöt voisivat seurata toimintansa tuloksia enemmän

MLL on avoin kansalaisjärjestö, mutta toimii osittain samalla tavalla kuin yrityksetkin. Tuloksellisuudella on siis väliä. Rahoittajat, eli MLL:n tapauksessa esimerkiksi Veikkaus, odottaa järjestön osoittavan, mihin ja miten rahat on käytetty. 

Satuli-Kukkonen kertoo, että järjestöissä on tehty vastaavaa seurantatyötä pitkään. 

– Aina on mietitty, mitä järjestöissä tehdään ja miten sen vaikutuksia seurataan.

Satuli-Kukkonen arvelee, että muuallakin vastaavaa järjestelmällistä seurantaa voisi tehostaa digitaalisilla ratkaisuilla, jotta eri lähteiden tiedot olisi helpompi yhdistää. Satuli-Kukkosen mielestä etenkin tällaisissa tilanteissa Alfame on hyvä yhteistyökumppani muillekin järjestöille ja kolmannen sektorin toimijoille.

Tutustu referenssiin tarkemmin täältä.

Suosittelija:

"Ennen kullakin työntekijällä saattoi olla oma Excel- tai Word-tiedosto tai paperilappu jossain. Nyt kaikki tiedot ja tarpeet vapaaehtoistoiminnan tukemiseen on seurantasovelluksessa."

Tarja Satuli-Kukkonen, perhekeskustoiminnan päällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Alfame logo

Tiedot

Tilaaja: Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jaana Anglé p. 050 465 8668

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia