Malux Finland Oy osti Mepco Palkat - sai tietopankin kaupan päälle

ReferenssiSähköteknisiä erikoistuotteita Suomeen ja Baltiaan toimittava Malux Finland Oy halusi panostaa uuteen palkanlaskentajärjestelmään. Yhtenä kriteerinä oli, että järjestelmän on sovittava yhteen yrityksen nykyisen taloushallinnon ohjelmiston kanssa. Voittajaksi valikoitui Mepco Palkat.

"Kävin tutustumassa palkkaohjelmaan Mepcon järjestämässä puolen päivän kokeilutilaisuudessa", Malux Finland Oy:n taloushallinnossa työskentelevä Stina Korhonen kertoo. "Se oli hyvä keino päästä perille siitä, miten ohjelmisto toimii käytännössä."

Uusi järjestelmä yllätti positiivisesti


Mepco Palkat on ollut Malux Finland Oy:llä käytössä vuoden verran. "Aluksi moni harmitteli, että taas pitää opetella jotain uutta", Stina Korhonen kertoo, "mutta kun järjestelmä otettiin käyttöön ja työntekijät huomasivat, miten helppo sitä on käyttää, mieli muuttui."

Järjestelmän avulla koko yrityksen palkanlaskentaprosessi on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta automatisoitu. "Kun työntekijä kirjaa loma-anomuksen tai matkalaskun järjestelmään, menee se ensin tämän esimiehelle hyväksyttäväksi", Stina Korhonen kertoo. "Sen jälkeen tieto saapuu minun sähköpostiini."

"Pääkäyttäjänä näen koko viestiketjun, myös esimiehille lähtevät viestit. Kun tulee palkanmaksun aika, pystyn tarkistamaan, että kaikki ovat muistaneet hyväksyä matkalaskut ja työntekijä saa rahansa", Korhonen toteaa.

Kuittirumba on historiaa


Järjestelmän myötä paperin määrä on vähentynyt merkittävästi. "Paperisten lappujen sijaan esimerkiksi matkalaskut kirjataan suoraan järjestelmään, joten siltä osin työ on ilman muuta helpottunut", Stina Korhonen kertoo.

"Tavallisesta poikkeavat toimet tehdään vielä käsin, mutta suurin osa toiminnoista hoituu automaattisesti. Samalla tiedot pysyvät tallennettuna järjestelmässä, jolloin niitä pystyy katsomaan myös taaksepäin."

Käyttöönotossa tukena oli Mepcon asiantuntija, jonka käytännönläheinen opastus sai Stina Korhoselta kiitosta. "Mielestäni kaikista parasta oli se, että Mepcolta saapui aina sama henkilö paikan päälle. Minä harjoittelin järjestelmän käyttöä ja hän istui vieressä neuvomassa. Opastus ei tapahtunut puhelimitse tai sähköpostitse, vaan täällä meillä."

"Sekin varmasti kertoo järjestelmästä paljon, että tukeen ei ole tarvinnut soittaa kovinkaan monta kertaa sen jälkeen, kun perehdyttämisjakso Mepcon asiantuntijan kanssa päättyi. Kaikki on toiminut hyvin."

Palkanlaskentajärjestelmä sisältää kattavan tietopankin


Järjestelmä sisältää valmiiksi suuren määrän tietoa, joten esimiesten ja palkanlaskijoiden ei tarvitse muistaa kaikkia lain kiemuroita ulkoa.

"Mepco Palkoissa on otettu huomioon esimerkiksi työehtosopimukset ja lakisääteiset prosentit", Stina Korhonen kehuu. "Kaikki tarvitsemasi tieto on valmiina. Valitset vain sen, mikä soveltuu sinun yrityksesi tarpeisiin."

Myös yhteistyö Mepcon kanssa sujui mukavissa merkeissä. "Asiakkaana meidät otettiin hyvin vastaan", Stina Korhonen kiittää. "Vaikka Mepcolla on asiakkaita vaikka kuinka paljon, niin tuli sellainen olo, että he huolehtivat juuri meistä. Vaikka olemme pieni yritys, meitä pidettiin tärkeänä."

"Hyvällä mielellä voin suositella Mepcoa myös muille!"Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi. Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi


Suosittelija:

“Mepco Palkoissa on otettu huomioon esimerkiksi työehtosopimukset ja lakisääteiset prosentit”, Stina Korhonen kehuu. “Kaikki tarvitsemasi tieto on valmiina. Valitset vain sen, mikä soveltuu sinun yrityksesi tarpeisiin.” Myös yhteistyö Mepcon kanssa sujui mukavissa merkeissä. “Asiakkaana meidät otettiin hyvin vastaan”, Stina Korhonen kiittää. “Vaikka Mepcolla on asiakkaita vaikka kuinka paljon, niin tuli sellainen olo, että he huolehtivat juuri meistä. Vaikka olemme pieni yritys, meitä pidettiin tärkeänä.” “Hyvällä mielellä voin suositella Mepcoa myös muille!”

Stina Korhonen, taloushallinto, Malux Finland Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Malux Finland Oy
Ajankohta: 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Martti Rinne, myyntipäällikkö, Accountor HR Solutions Oy

Lisätietoja

Accountor HR Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
HR
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Mepco Palkat
Mepco HRM
Mepco Rekry
MepcoPro
Palkanlaskenta
henkilöstöhallinta
palkat

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita julkaisuja

Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Suomen Partiolaiset hakee digitaalisten ratkaisujen suunnittelijaa
Ulkomaiset ohjelmisto-osaajat haluavat tulla Suomeen, mutta muuttaminen on aina iso askel
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia