logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Malmgårdin panimo luottaa Odoo-toiminnanohjaukseen

Referenssi


Itä-uudellamaalla sijaitseva Malmgårdin pienpanimo on hyötynyt Odoo-toiminnanohjauksen käyttöönotosta.

Erityisesti hyötyä on ollut projektinhallinnan moduulista osana tuotekehitystä sekä tuotedatan eli master-datan keräämisestä ja hyödyntämisestä. Odoo-toiminnanohjaus panimoille on ratkaisu, jossa on otettu huomioon panimoiden erityistarpeet, mm. millintarkka raportointi viranomaisille. 

Malmgårdin Panimo otti Odoo-toiminnanohjauksesta käyttöönsä CRM-toiminnot, asiakkaiden yhteystiedot, valmistuksen suunnittelun, projektin hallinnan, ostoprosessit ja laskujen käsittelyn. 

Hyödyt Malmgårdin panimolle
  • laajennettu tuotetietojen rekisteri
  • tuotedatan eli master-datan kerääminen ja hyödyntäminen
  • projektinhallinnan moduuli osana tuotekehitystä 
  • millintarkan raportoinnin varmistaminen viranomaisille 

Kasvun mukana syntyi tarve hyödyntää tietoa järjestelmällisesti

Malmgårdin Panimon korkealaatuisten ja palkittujen oluiden suosion kasvu ovat tuoneet oluiden tuotannolle uusia haasteita. Näitä haasteita vastaamaan toteutettiin Odoo-toiminnanohjaus, jonka avulla panimon myynnin seuranta, asiakkaat, valmistuksen reseptit ja raaka-aineet on koottu yhteen ja samaan järjestelmään. Odoon käyttöönotto on helpottanut arjen rutiineja panimolla huomattavasti. 


Pienpanimo hyötyy tuotedatan keräämisestä ja projektinhallinnan moduulista

Malmgårdin Panimo hyötyy panimoa varten toteutetusta, laajennetusta tuotetietojen rekisteristä, jossa on huomioitu muun muassa oluiden kantavierre, alkoholipitoisuus, kierrätettävyys (PALPA), ja pakkaustyyppi (pullo/keg). Laajennetuissa tuotetiedoissa on mukana myös oluen valmistusta varten reseptit, joita ylläpidetään Odoossa. Odoosta seurataan keittojen edistymistä aina pullotukseen asti, Sprintitin konsultti Päivi Lotila kertoo.

Malmgårdilla on ollut hyötyä myös tuotedatan keräämistä. Projektinhallinta on parantunut entisestään. Yhdestä ja samasta paikasta saadaan kokonaistilanne näkyviin tuotannon osalta ja kaikki panimomestarit ja muut vastaavat henkilöt ovat selvillä missä vaiheessa kulloinkin ollaan menossa.

Projektinhallinnan moduuli on myös erittäin tärkeä osa tuotekehitystä. Kun sesonkituote perustetaan, kaikki kirjataan samaan paikkaan raaka-aineineen ja valmiit listat saadaan tulostettua suoraan järjestelmästä. Sen avulla on helpompi suunnitella uusia tuotteita, esimerkiksi hyödyntämällä kausivalmistuksen tuotereseptiikkaa. Tuotekehityksen osalta on tärkeä seurata kehityskalenteria ja tuotteiden aikataulutusta.

Malmgårdin panimon toimitusjohtajan Tuomas Markkulan mukaan Odoo soveltuu hyvin panimon toimintamalliin. Tuotedata on keskitetysti samassa paikassa ja sitä voidaan hyödyntää sekä tuotannossa että markkinoinnissa. Fyysisesti eri sijainneissa olevat ihmiset pääsevät ajantasaiseen tietoon helposti käsiksi.

Ajantasaisesta tiedosta on hyötyä myös oluiden etikettien suunnittelussa. Näiden suunnittelsta vastaava graafikko saa ajantasaiset tuotetiedot ja reseptit näkyviin ainesosittain ja pystyy taittamaan etiketit oluiden erävalmistusten raaka-aineiden yksityiskohtia myöten. Odoo-toiminnanohjaus ei ole pelkästään varasto, vaan selkeä “master-tiedon” kokoamispaikka.

Millintarkka raportointi osa Odoo-toiminnanohjauksen tehokkuutta

Oman haasteensa panimoliiketoiminnassa aiheuttavat "millintarkat" viranomaisraportit (Palpa, Valvira, Intrastat ja Tulli). Toimiluvalle on lainsäädännössä tiukat kriteerit valmistuksen litramäärälle sekä alkoholimäärälle, jotka on raportoitava säännöllisesti ja täsmällisesti.

Pienpanimon tarpeet on otettu Odoo-toiminnanohjauksessa hyvin huomioon
, erityisesti raportointimahdollisuus viranomaisvaatimusten osalta. Odoossa tämä toteutettiin panimoiden tarpeisiin muokatuilla raporteilla, jotka pystytään helposti luomaan myytyjen määrien perusteella sekä tulostamaan teksti- tai pdf-muodossa.

Tuotetietojen alkoholiprosenttien perusteella Odoo laskee oluiden ja siiderien mukaan tullin veroraportille sekä toimitetut pullomäärät Palpan raportille. Raportit voidaan lähettää yhdellä napin painalluksella sähköpostitse Valviralle ja Tulliraportoinnille. Tästä lähtien yksi painallus välttää erillisten laskentataulukoiden muokkaamiselta, kun raportit tuotetaan suoraan järjestelmässä.

Varastonhallinta-moduuli tuo Malmgårdin panimolle ryhtiä toimituksiin, jonka avulla ylimääräisiä tuotteita, ns. hukkaeriä, ei pääse syntymään ja tuotteet lähetetään asiakkaille tuoreita eräpäiviä seuraten. Mahdollisesti Odoon käyttöä laajennetaan tulevaisuudessa vielä laajemmassa mittakaavassa.

Tuomas Markkula on tyytyväinen yhteistyöhön Sprintitin kanssa. “Asiakkaana on vahvistunut tunne, että asioita viedään systemaattisesti ja tehokkaasti eteenpäin.”


Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy

Tiedot

Tilaaja: Malmgårdin panimo
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Heino

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Kauppa
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Konsultointi

Omat tagit

varastonhallinta
master data management
panimon toiminnanohjaus

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia