logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Magento Commerce Order Management.

Bloggaus


Franchise-malli asettaa ennemmin liiketoiminnallisia kuin teknologisia haasteita: Jos emoyritys alkaa myymään verkossa suoraan kuluttajille, niin jokainen verkko-ostos kannibalisoi omia franchise-yrittäjiä.

Jos emoyritys ei myy verkossa, niin se menettää verkkomyynnin kilpailijoille. Vielä huonompi vaihtoehto kuin ensimmäinen.

Jos taas jokaisella franchise-edustajalla on oma verkkokauppa, niin asiakaskokemuksesta kyseisen brändin kanssa tulee erittäin sekava. Kuvitellaan tilannetta, että asiakas etsii tiettyä tuotetta. Kävisikö asiakas katsomassa jokaisen franchise-edustajan verkkokaupasta, että onko kyseisessä kaupassa kyseistä tuotetta vai klikkaa seuraavaksi kilpailijan kehittyneenpään kauppaan? Samoin palautus- ja vaihtoprosessista tulee hankala niin asiakkaan kuin franchise-yrittäjän kannalta.

Tähän on kuitenkin olemassa yksinkertainen teknologinen ratkaisu: Magento Commerce Order Management.

MCOM on järjestelmä, joka sijaitsee verkkokaupparatkaisun takana. Sen tehtävänä on hallita tuotteiden saldoja ja tilauksia. Lisäksi sillä voidaan hallita maksutapahtumia, asiakaspalvelua sekä analytiikkaa/raportointia.

Hienointa mitä MCOM:illa voi tehdä on luoda ns. globaali inventaario. Siinä kaikki varastosaldot mukaanlukien myymälöiden saldo ajetaan MCOM:iin, jota verkkokauppa käyttää saldona. Kun asiakas tilaa tuotteen, niin MCOM reitittää tilauksen automaattisesti sinne mistä tuote kannattaa asiakkaalle toimittaa. Jos kauppias haluaa toimittaa tilauksia myös myymälöistä, niin se on mahdollista tällä järjestelmällä. Jos kauppias haluaa tarjota asiakkaille mahdollisuuden palauttaa tilaus mihin tahansa myymälään tai myymälästä ostettu tuote verkkokaupan varastoon, niin sekin on mahdollista MCOM:illa. Luonnollisesti MCOM hoitaa myymälästä tehtävät tilaukset, jotka toimitetaan asiakkaalle vaikkapa suoraan kolmannen osapuolen varastosta. Tästä voi käyttää nimitystä Endless Aisle.

Franchise-pohjaisessa liiketoiminnassa emoyritys perustaa brändille verkkokaupan. Myymälöiden saldot ajetaan verkkokaupan taustalla toimivaan MCOM-järjestelmään, jota voidaan tarvittaessa täydentää emoyrityksen tukkuvaraston saldoilla.

Asiakas näkee haluttaessa myymälöiden saldot ja tarvittaessa voidaan näyttää lähimmän myymälän saldo, yhteystiedot, aukioloajat automaattisesti. Asiakas voi ostaa tuotteen ja noutaa sen myymälästä tai se voidaan toimittaa toisesta myymälästä, jos lähimmässä myymälässä ei ole kyseistä tuotetta enää jäljellä. Tällä tavalla voidaan tasapainottaa eri markkina-alueiden kysyntä vastaamaan koko markkina-alueen tarjontaa: Pääkaupunkiseudulla tietty koko-väriyhdistelmä tuotteesta on myyty loppuun emoyrityksen varasto mukaanlukien ja samaan aikaan kyseinen koko-väriyhdistelmä seisoo hyllyssä toisella puolella Suomea odottamassa alennuskoriin päätymistä. Verkkokauppaan liitetyllä MCOM-ratkaisulla missä tahansa oleva tarjonta saadaan vastaamaan kysyntää ja täydellä arvolla viimeistä tuotetta myöten.

Samoin palautusprosessi voidaan hoitaa missä tahansa myymälässä tai vaihtaa tuote toiseen. Maksun palautuksen hoitaa MCOM sille kortille, jolla tilaus on maksettu.

Tässä esimerkissä juridisena myyjänä asiakkaalle toimii emoyritys ja tilauksen toimituksesta vastaa franchise-ketjun yrittäjät. Lisäksi voidaan määritellä esim., että jos asiakasta lähin franchise-yrittäjä ei reagoi toimituspyyntöön tietyssä ajassa tai franchise yrittäjillä ei ole vapaata varastoa, niin toimitus siirtyy emoyhtiön varastolle. Vapaalla varastolla varmistetaan tuotteiden minimiriittävyys myymälässä.

Emoyritys hyvittää verkko-ostot kuukausittain sille franchise-yrittäjälle, joka on toimittanut MCOM:in välittämän tilauksen asiakkaalle. Näin emoyrityksen verkkokauppa tuottaa aidosti suoraa lisämyyntiä jokaiselle franchise-yrittäjälle ilman mainittavaa lisäpanostusta.

Asiakaskokemus nousee tälläisestä todellisesta Omnichannel-ratkaisusta aivan uudelle tasolle: Yhtenäinen, joustava palvelu liikkeestä ja asiointitavasta riippumatta. Näin jokaisen verkkokaupan pitäisi toimia yhteen kivijalan kanssa. 

Pinterest
Lamia

Lisätietoja

Lamia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Supply chain management SCM

Omat tagit

Magento2
Magento Commerce Order Management
order management system

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus

Teknologia

Magento
PHP

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Lamia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lamia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lamia - Muita referenssejä

Lamia - Muita bloggauksia

Siirry Lamia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä
Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä
Koneoppiminen voi auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia