Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Magento 2 julkaisupäivä ja ominaisuudet

BloggausMagento 2:sta puhutaan tällä hetkellä laajasta Magenton yhteisössä, ja sen julkaisua onkin odotettu jo hyvän aikaa. Tällä hetkellä julkaisu on suunniteltu vakaana beta-versiona jouluun 2015, mutta jo tähän mennessä alusta on myöhästynyt monta kertaa. Tämä on melko ymmärrettävää, sillä Magento 2 -kehitysprojekti on ollut varsin kunnianhimoinen alusta saakka.Magento 2 – taustaa


Magento 2 julkistettiin alun perin vuonna 2010, ja suunnitelmana oli julkaista verkkokauppa-alusta vuoden 2011 loppuun mennessä. Projektista tuli loppujen lopuksi suurempi kuin oli ajateltu, ja vasta nyt alpha-versio on saatavilla. Toisaalta on kuitenkin hyvä, että uudistukset on tehty perinpohjaisesti, sillä kyseessä on todella merkittävä julkaisu. Tästä lisää myöhemmin.
Magento 2:n odotetaan entisestään kasvattavan Magenton markkinaosuutta. Myöhästymisen syytä ei ole vahvistettu kuitenkaan virallisesti. Jokin seuraavista syistä vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä:

Vuonna 2011 eBay osti Magenton, joten on mahdollista että aikaa kului uudelleenjärjestelyihin projektioganisaatiossa
Samaan aikaa Magento avasi kehityskeskuksia Eurooppaan ja muutamia johdon avainhenkilöitä lähti yrityksestä
On myös huhuttu siitä, että alkuperäinen Magento 2:n roadmap oli liian kunnianhimoinen jopa näinkin suurelle tiimille


Magento 2 ominaisuudet ja uudistukset

Modernimmat teknologiat

Magento 2 tulee mahdollistamaan mm. PHP 5.5-version käytön(jossa on sisäänrakennettu välimuisti php-koodille) ja suorituskykyparannuksia. Lisäksi asiakaspuolen teknologioista ovat käytössä CSS3 ja HTML5. Lisäksi käyttöliittymäkirjasto on muutettu jQueryyn. Yhdessä require.js-teknologian kanssa nämä takaavat entistä paremman suorituskyvyn, ja suorituskyky tulee paranemaan myös tehottomimmilla servereillä.

Suorituskykyky ja skaalautuvuus

Magento 2 tulee tukemaan suoraan asennettuna Full page cache -tyyppistä välimuistia, miko nopeuttaa sivulatauksia huomattavasti.
Indeksoinnin logiikkaa on parannettu, ja ne toimivat lisäksi taustaprosesseina. Jo perusversiossa tulee olemaan käytössä aiemman enterprise-tason indeksointiominaisuudet.
Admin-puolen nopeutukset. Hallintapaneeli tukee entistä paremmin samanaikaisten käyttäjien toimintoja.
Kustomointi ja muokattavuus

Modulaarisempi koodi ja muokattavuuden parantaminen. Uusilla ominaisuuksilla vältetään aiempaa tehokkaammin useiden modulien modulien väliset konfliktit, joita on usein jouduttu Magento 1:ssä korjaamaan käsintyönä. Muutosten tekeminen vain tietylle osalle koodia tulee olemaan helppoa.
Parannettu haku. Magento 2 tulee tarjoamaan modulaarisen haun, joka tarkoittaa että hakutoiminnot ovat paremmin muokattavissa kaupan tarpeisiin.
XML-validointi. Magento 2 tarkistaa proaktiivisesti sivuston XML-rakennetta. Tämä vaikuttaa käytännössä jatkokehitettävyyden sujumiseen, koska tämä mahdollistaa hälytykset suoraan ohjelmoijalle khitysympäristössä, mikäli layout tai moduli ei ole rakennettu standardin mukaan.
Ulkoasujen periytymislogiikka. Tämä tarkoittaa, että ulkoasuteemojen alle voidaan tehdä alateemoja. Tämä nopeuttaa kaupan ulkoasun muokkaamista ja kustomoimitsta esim. kampanjaluonteisesti.
Responsiivisuuden parempi tukeminen. Modernien teknologioiden ja responsiivisen perusteeman ansiosta päätelaiteriippumattomuus toteutuu Magento 2:ssa entistä paremmin.

Järjestelmäintegraatiot

Magento 2:n integraatiomahdollisuuksia on parannettu entisestään laajemmalla API-rajapinnalla. Uusi rajapinta on suorituskykyisempi joka mahdollistaa suurempien teitomäärien käsittelyn, mutta lisäksi myös integraatioresurssien kattavuutta on laajennettu. Tämän avulla rajapinnan kautta päästään käsiksi kaikkiin asiakas-, tilaus- ja tuotetietoihin jne. Lisäksi jokainen resursseista on täysin muokattavissa(poisto, editointi, lisäys) rajapinnan välityksellä.

Koodin laatu ja testaus

Magento 2:n myötä julkaistaan täysin uusi testaus-framework Magentolle. Tämä mahdollistaa testauksen automatisoinnin, joka varmistaa live-ympäristän luotettavan toimivuuden jatkuvasta verkkokaupan kehityksestä huolimatta. Testausautomaatiota ohjelmistokehittäjät voivat päivittää kauppaan uusia ominaisuuksia entistä pienemmissä osissa, jolloin stabiilius ja toisaalta kaupan kehittyminen parantuu huomattavasti.Siirtyminen Magentosta Magento 2.0:aan

Verkkokauppiaita ja yrityksiä tietysti kiinnostaa, miten siirtyminen uuteen alustaan tapahtuu ja kuinka helppoa sen käyttöönotto on. Laajoista uudistuksista johtuen modulit eivät tule olemaan yhteensopivia Magenton ja Magento 2:n välillä, joten tietyssä mielessä Magento 2:een siirtyminen tarkoittaa uutta verkkokauppaprojektia. Siirtyminen kannattaneekin todennäköisesti toteuttaa vaiheittain, ja tässä kohtaa on hyvä arvioida onko vanhaan kauppaan kertynyt jotain tarpeetonta.
Vaikka siirtyminen tulee edellyttämään jonkinnäköistä investointia, se on varmasti kannattava sijoitus.
Toisaalta verkkokaupan elinkaari esimerkiksi ulkoasun suhteen on kuitenkin 2-3 vuotta, jonka jälkeen tarvitaan suurempia uudistuksia. Näin ollen suuremman ulkoasupäivityksen yhteydessä siirtyminen uuteen Magento-järjestelmään tulee onnistumaan valtaosalla olemassa olevista kaupoista kohtuullisen kivuttomasti.
Lisäksi tuloillaan on mahdollisesti migraatiotyökaluja, jotka tekevät tietosisällön siirrosta kevyen prosessin.
Magento 1-järjestelmän tuki tulee joka tapauksessa jatkumaan vielä muutaman vuoden Magento 2:n julkaisun jälkeen, joten tässä mielessä päivittäminen uuteen järjestelmään on mahdollista sovittaa kunkin kaupan kehityssykliin vaivattomasti.

Pinterest
Lamia logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Lamia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Maksaminen
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Google
Julkaisujärjestelmä CMS
Open source

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Omat tagit

magento
B2B verkkokauppa
Verkkokaupan modernisointi
Magento2

Siirry yrityksen profiiliin Lamia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lamia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lamia - Muita referenssejä

Lamia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia