Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maestron ohjelmat ovat yksinkertaisesti älyn helppoja

Referenssi

Maestron ohjelmat ovat yksinkertaisesti älyn helppoja

TamTop Oy:n toimitusjohtaja Anu Erkko ei epäröinyt, kun hänen kolmannessa yrityksessään tarvittiin uutta ohjelmatoimittajaa. Ennestään tuttu Maestro oli itsestäänselvä valinta:
– Parasta Maestron ohjelmissa on, että ne ovat yksinkertaisesti ihan älyn helppoja, Anu Erkko sanoo.

TamTop Oy on lahja- ja sisustustavaroiden maahantuontiliike ja tukkukauppa, joka käyttää nimeä Lahjapiste. Yrityksellä on yksi kuluttajamyymälä Jyväskylässä ja saman omistajan Saarijärven Korttipisteellä kaksi myymälää. Anu Erkko on omistanut TamTopin syyskuusta 2013 alkaen. Maestron ohjelmistot ovat Erkolle entuudestaan tuttuja Rahkotec Oy:stä, jonka hän myös omistaa.

– Maestro on minulle tuttu jo monen vuoden ajalta. Ei ollut oikeastaan edes vaihtoehtoja, kun uudessa yrityksessä tarvittiin laskutus- ja varastokirjanpidon ohjelmia, kertoo Anu Erkko.

TamTop käyttää Maestron ohjelmia myynti- ja ostolaskutukseen, tilauksiin, palkanlaskentaan, varastokirjanpitoon, tuoterekisteriin, kassatoimintoihin Jyväskylän myymälässä sekä uusimpana myös verkkokauppaan.

Verkkokauppa säästää aikaa

TamTopin verkkokauppa on toistaiseksi avoinna vain tukkukauppiaille, mutta suunnitelmissa on myös verkkokaupan avaaminen kuluttaja-asiakkaille.

– Kuluttaja-asiakkaat ovat kyselleet verkkokauppaa myymälöissä asioidessaan. Kevään aikana alamme valmistella sitä.

– Maestron verkkokauppa on tosi hyvä systeemi! Ennen sitä tukkuasiakkaat tekivät tilaukset puhelimitse ja sähköpostitse. Kun asiakas soitti, jouduin usein juoksemaan hyllyjen välissä katsomassa, onko tuotetta, kun vanhan varasto-ohjelman saldoihin ei aina voinut luottaa. Siinä tuhlaantui valtavasti sekä minun että asiakkaan aikaa, kuvailee Anu Erkko.

– Samoin tilausten teko sähköpostilla oli yhtä säätämistä, viestejä läheteltiin edestakaisin. Nyt asiakas näkee verkkokaupasta, mitä meillä on, ja tavaran määrä päivittyy tunnin välein, tulevaisuudessa toivottavasti ihan ajantasaisesti.

Verkkokauppa paransi myös tavaran kiertoa


Yllättävä etukin verkkokaupan käyttöönotosta syntyi.

– Nyt asiakkaat voivat katsella netistä, mitä meillä on tarjolla. Näin he tilaavat sitä, mitä varastossa on, ja löytävät uusia tuotteita, että ”ai, tuohan olisi hyvä tuote”. Tämä on parantanut varaston kiertoa ja olemme saaneet sellaisiakin tuotteita myytyä, jotka aiemmin eivät olleet menneet kaupaksi, kun niitä ei ollut osattu kysyä! iloinen Anu Erkko sanoo.

Verkkokaupan käyttöönottokaan ei yrittäjän mielestä ollut vaikeaa. Inventaario toki piti tehdä excel-taulukkoon, mutta inventaario olisi tarvittu joka tapauksessa.

– Tuotekuvat piti myös nimetä Maestron tuotenumeroilla valmistajien kuvastojen mukaan, mutta sitten ne ajettiin Maestrolla sisään ohjelmaan, mikä oli meille vaivatonta. Nyt kun uusia tuotteita tulee, ne tulevat yksittäin, ja ne on siten helppo kirjata sisään järjestelmään käsinkin.

Vaivatonta ja nopea oppia


Maestron ohjelmien käyttäminen on Anu Erkon mielestä todella vaivatonta.

– Kun asiakastilaus tulee myyntitilauksiin, se siirtyy sieltä automaattisesti laskutukseen, kun kuittaan sen toimitetuksi. Kirjanpitoon, Maestroa käyttävään tilitoimistoon, kaikki tiedot siirtyvät myös sähköisesti, yrittäjä kertoo.

Toistaiseksi Anu Erkko on itse seurannut, milloin tuote loppuu varastosta ja tilannut tarvittaessa lisää, mutta varastoa täydentävien tilausten tekokin olisi mahdollista automatisoida. Kappalemäärät toki päivittyvät tilausten mukaan jatkuvasti, joten tuote poistuu verkkokaupasta, kun sitä ei enää ole.

Kaikkein parasta Maestrossa on kuitenkin Anu Erkon mukaan sen helppokäyttöisyys.

– Meillä oli joulun alla Jyväskylän myymälässä harjoittelija, joka on työskennellyt aiemmin vaatekaupoissa ja muualla. Hän oppi kassan käytön vajaassa päivässä, ja ihmetteli, voiko se todella olla näin helppoa!

– Myös se, että kaikki toimii yhteen, säästää aikaa ihan hirveästi. Kun pyöritän kolmea firmaa, en todellakaan viitsi temppuilla ohjelmistojen kanssa, vaan niiden pitää toimia, sanoo Anu Erkko.


Julkaistu alun perin Maestron kotisivuilla 6.6.2016.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Mediamaestro Oy logo

Tiedot

Tilaaja: TamTop Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Mediamaestro kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Maksaminen
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa

Siirry yrityksen profiiliin Mediamaestro kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Mediamaestro - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Mediamaestro - Muita referenssejä

Mediamaestro - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia