Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maaseutu.fi verkkosivuston uudistus

ReferenssiAikaisempi Maaseutu.fi-verkkosivusto vastasi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman eli maaseutuohjelman sekä maaseutuverkoston tarpeisiin. Sivustolta löytyi tietoa muun muassa maaseuturahaston tukien hakijoille sekä maaseudun kehittämisen parissa työskenteleville.

Uuden EU-rahoituskauden 2023–2027 alkaessa verkkosivuston viestinnän tavoitteet, visuaalinen ilme ja sisällöt uusittiin. Siksi Ruokaviraston verkostopalvelut-yksikkö hankki uuden verkkosivuston rahoituskauden 2023–2027 ja maaseutuverkoston tarpeisiin. Tavoitteena oli saavutettava ja helppokäyttöinen verkkosivusto.

Verkkosivuston tärkeimmät tavoitteet:

  • Sivustolle laadittiin uusi käyttäjälähtöisempi rakenne, joka perustui käyttäjien tarpeisiin. Tietoa käyttäjien tarpeista kerättiin loppukäyttäjiltä esimerkiksi palvelumuotoilun keinoin
  • Sivuston visuaalinen ilme uudistettiin (olemassa olevan graafisen ohjeiston pohjalta)
  • Verkkosivustouudistuksen tärkeä osa oli loppukäyttäjien osallistaminen suunnitteluun ja uuden verkkosivuston suunnittelun tuli olla asiakaslähtöistä. Verkkosivuston kehitystyössä haluttiinkin antaa erityistä painoarvoa käytettävyyden ja käyttökokemuksen suunnitteluosaamiselle

Hankinta toteutettiin yksivaiheisena hankintana Hanselin IT-konsultointi 2021–2025 DPS:n kautta, johon osallistuimme yhdessä merkittävän kumppanimme, Goforen kanssa. Voitimme kilpailutuksen huhtikuussa 2022 ja uusi sivusto julkaisiin helmikuussa 2023, joten kokonaisuudessaan projekti kesti lähes vuoden. Projektin tehtävät jaettiin siten, että Gofore vastasi verkkosivuston palvelumuotoilusta yhdessä käyttöliittymäsuunnittelijamme kanssa. Groteski vastasi puolestaan sivuston konseptoinnista, käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä toteutuksesta, testauksesta, koulutuksesta sekä julkaisusta. Vastaamme jatkossa lisäksi sivuston ylläpidosta, tuesta sekä jatkokehityksestä kaudella 2022-2028.

Verkkosivustoprojekti alkoi kesällä 2022 palvelumuotoilulla, jossa loppukäyttäjien osallistamisen tulosten pohjalta käyttöliittymästä suunniteltiin prototyyppi. Prototyyppia testattiin työpajoissa loppukäyttäjillä. Gofore vastasi palvelun käyttäjätestausten suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tulosten raportoinnista tilaajalle. Saavutettavuuskriteerinä sivustolle on WCAG-standardin mukainen AA-taso, joka huomioitiin projektin kaikissa vaiheissa.

Suunnittelu aloitettiin sivuston rakenteen suunnittelulla ja käyttäjäkokemusta prototypoitiin toteutetulla wireframe-mallilla. Sivustolle suunniteltiin tarvittavat sisältöelementit, räätälöidyt sisältötyypit ja niiden sivumallit sekä header- ja footer-osiot. Palvelumuotoilun ja konseptoinnin jälkeen käyttöliittymäsuunnittelua lähdettiin edistämään olemassa olevan graafisen ohjeiston pohjalta. Visuaalisesti sivuston suunnittelu oli suoraviivaista ja helppoa palvelumuotoilussa syntyneen prototyypin pohjalta.

Seuraavaksi aloitimme teknisen toteutuksen. Verkkosivuston tekninen rakenne pohjautuu sivustoa varta vasten räätälöityyn teemaan, jossa avainasemassa on syntaktisesti validi rakenne sekä koodi. Teeman lisäksi perustana toimii WordPressin oletus sisällönhallintamuokkain Gutenberg. Gutenbergin etuna on päivitettävyys ja kestävyyden näkökulmasta varma yhteensopivuus jokaisen WordPress-version kanssa. Jotta haluttu lopputulos sisällönhallinnan näkökulmasta saavutettiin, räätälöimme Gutenbergia. Toteutimme palvelumutoilussa suunnitellut elementit, jotka mahdollistavat joustavan sisällönhallinnan monipuolisesti ja helposti.

Verkkosivustolle toteutettiin mm. seuraavat toiminnallisuudet:

  • Integrointi maaseutuverkosto.fi-verkostoalustaan
  • Kieliversiot käyttäjän käyttöliittymän osalta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
  • Nopea, monipuolinen ja kattava hakutyökalu koko sivustolla
  • Laaja sisältöhakemisto sisältäen eri sisältötyyppejä
  • Interaktiivinen kartta alueellisia sivustoja varten

Verkkosivusto julkaistiin helmikuussa 2023. Verkkosivustoa kehitetään ja ylläpidetään jatkossa yhdessä Ruokaviraston kanssa.

Tutustu sivustoon: maaseutu.fi

Suosittelija:

Yhteistyö Groteskin kanssa on ollut erittäin sujuvaa. Pienempiin muutostoiveisiimme on vastattu nopeasti ja suurempia on lähdetty ideoimaan ja toteuttamaan innolla. Mikään idea ei tunnu olevan liian vaikea toteutettavaksi, vaan kaikkeen löytyy aina ratkaisu. Groteskin ammattitaitoinen porukka on aina valmiina auttamaan!

Emilia Koivulahti

Pinterest
Referenssin infoboxi
Mainostoimisto Groteski Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Ruokavirasto
Ajankohta: 2022 - 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Emilia Koivulahti, viestintäkoordinaattori

Lisätietoja

Yritysprofiili Mainostoimisto Groteski kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Mainostoimisto Groteski kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Mainostoimisto Groteski - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Mainostoimisto Groteski - Muita referenssejä

Mainostoimisto Groteski - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia