Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maanmittauslaitoksen uusi innostava intranet

ReferenssiMaanmittauslaitos hallinnoi muun muassa erilaisia kartta- ja paikkatietoaineistoja, edistää tiedon yhteiskäyttöä ja tuottaa maanmittaustoimituksia. Wunder on tehnyt laajasti yhteistyötä Maanmittauslaitoksen kanssa jo vuodesta 2011, jolloin toteutimme heille verkkopalvelu-kokonaisuuden ketterällä menetelmällä.


Avoin lähdekoodi, ketterät menetelmät ja Drupal työkaluna oli selkeä valinta myös uuteen intranetiin. Toteutimme Maanmittauslaitokselle kustannustehokkaan kustomoidun intranetin, joka on räätälöity henkilöstön ja sidosryhmien työnkulun tarpeisiin tehokkuutta ja tuottavuutta parantamaan.


Innostavaa yhteistyötä, selkeät tavoitteet

Jo projektin alussa tavoite oli selkeä kaikille tiimin jäsenille. Halusimme kehittää yhdessä Suomen innostavimman intranetin, jota käyttäjät haluavat oikeasti käyttää. Palvelun toimivuuteen ja käytettävyyteen keskityttiin paljon esimerkiksi sisällön selkeyttämisellä ja haun kehittämisellä.

Halusimme, että intranetin rakenteen yleiskuva oli selkeä ja helposti hahmotettava, jotta työskentely intran kanssa tehostuisi. Nostimme oleellisimman sisällön keskeiseksi ja teimme sen helposti löydettäväksi. Panostimme erityisesti myös sisällöntuotannon helppouteen, jotta yhdessä luomamme rakenne säilyisi ja pysyisi selkeänä.

Avoimuus ja läpinäkyvyys onnistumisen takeita

Kehitystyön pohjana hyödynsimme Maanmittauslaitoksen keräämää sisäistä palautetta ja ehdotuksia, jolloin saimme oikeiden käyttäjien tarpeet ja toiveet lähtökohdaksi.
Yhteistyö asiakkaan kanssa ketterällä kehitysmenetelmällä oli helppoa, sillä Maanmittauslaitos on omaksunut parhaat ketterät käytännöt tehokkaasti useimmissa IT-hankkeissaan. Erinomainen tuotteen omistaja suodatti ja priorisoi tehtävät onnistuneesti ja projektitiimin päivittäinen avoin kommunikaatio mahdollisti ripeän projektin, jossa rakensimme palvelua yhtenä tiiminä.

Avoimuus ja läpinäkyvyys projektin aikana oli keskeisessä asemassa ja mahdolliset hidasteet projektin onnistumisen tiellä purettiin nopeasti. Ketterän kehityksen parhaiden käytäntöjen mukaisesti projektin edetessä saatua tietoa hyödynnettiin ja näin saavutettu joustavuus entisestään vauhditti onnistumista.

Käyttäjälähtöinen toteutus

Uusi, innostava intranet oli rakenteeltaan erittäin onnistunut ja Maanmittauslaitos piti erityisesti selkeydestä ja intranetin käytettävyydestä. Korvasimme tiedostomuotoisia dokumentteja Drupalin sisältötyypeillä ja integroimme ne saumattomasti uuteen intranetiin.
Selkeämpi ja paremmin jäsennetty käyttöliittymä oli intuitiivinen ja helpotti halutun sisällön löytämistä. Uudistettu valikkorakenne ja muut palvelun käytettävyyteen keskittyneet parannukset tekivät käyttökokemuksesta miellyttävän. Loimme myös erilaisia toiminnallisuuksia, joilla käyttäjä pystyy personoimaan intran näkymiä halutulla tavalla ja kokee näin intran enemmän omakseen. Palvelu toteutettiin myös visuaalisesti modernilla tavalla ja visuaalisia vihjeitä tuotiin esimerkiksi palvelun valikkorakenteisiin helpottamaan intran käytössä ja uuden sisällön löytämisessä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder logo

Tiedot

Tilaaja: Maanmittauslaitos
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Hannu Nieminen

Lisätietoja

Yritysprofiili Wunder kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Wunder kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia