Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maailman ykköseksi rankattu runkoverkko kuuluu Telialle ja selviää vaativimmistakin tilanteista

BloggausData kulkee keskeytyksettä Telia-konserniin kuuluvan Telia Carrierin runkoverkossa. Haittaohjelmat, pitkät välimatkat tai odottamaton kuituverkon vaurioituminen eivät estä datan matkaa kohti loppukäyttäjää. Miten verkon toimintavarmuus on saatu pomminvarmalle tasolle?

Laivan ankkuri raapaisee merenpohjaa vetäisten runkoverkon johdon mukaansa. Datan kulku kuitukaapelissa hidastuu ja lopulta katkeaa. Suosikkisarjan striimaus ei kuitenkaan pysähdy, ja kotisohvilla rapistellaan karkkipusseja tyytyväisinä. Data ottaa suunnakseen toisen kaapelin Telia Carrierin runkoverkossa.

Runkoverkko on tietoliikenneverkon ydin – pääväylä, joka yhdistää tietoliikenneverkon solmupisteet toisiinsa. Esimerkiksi sosiaalisen median palveluntarjoajat ja peliyritykset hyödyntävät maailmaa ristiin rastiin kulkevia kuituverkkoja, joita voisi myös kutsua internetin ja datan valtateiksi. Datan katkeamaton kulku yrityksiltä loppukäyttäjille on taattu lukemattomien kaapeleiden ja yhteyspisteiden avulla. Telia Carrierilla on sen runkoverkkoa käyttäviä asiakkaita noin 1200 yli sadassa eri maassa, joista tuorein lisäys on Madagaskar.

“Telia Carrierin tehtävänä on varmistaa, että data kulkee keskeytyksettä yritysten, datakeskusten, pilvipalveluiden ja loppukäyttäjien välillä. Esimerkiksi Helsingistä lähtee ulos viisi kaapeliamme, joten data löytää aina tiensä perille, vaikka yksi kaapeli olisi tilapäisesti vaurioitunut vaikkapa laivaliikenteestä johtuen”, toteaa Chief Evangelist Mattias Fridström Telia Carrierilta.

64 000 kilometriä kuituverkkoa, joka turvataan ydinpommin kestävästä bunkkerista


Kansainvälisillä markkinoilla toimivilla tai sinne tähtäävillä Telia Finlandin yritysasiakkailla on käytössään 64 000 kilometriä Telia Carrierin omaa kuituverkkoa. Sen avulla ne voivat esimerkiksi rakentaa yhteyksiä eri puolella maailmaa sijaitsevien toimipisteidensä välille sekä datakeskuksiin, joissa niiden käyttämät pilvipalvelut sijaitsevat. Telia Carrierin kuituverkko kattaa kokonaisuudessaan Yhdysvallat sekä Euroopan, ja Aasiassa yhtiö vuokraa verkkoa muilta toimijoilta. Verkkoa hallinnoidaan ydinpommin kestävästä betonibunkkerista käsin.

“Telia Finlandilla on vahva jalansija suomalaisissa yrityksissä, ja konsernimme – me Telia Carrierilla mukaan lukien – auttaa asiakkaita kurottamaan kansainvälisille markkinoille”, Fridström kertoo.

Myös suomessa tietoliikenne kulkee puhtaissa verkoissa

Telia Carrierin toiminta on maailmankin mittakaavassa ainutlaatuista sen vuoksi, että yhtiö omistaa verkkonsa, ja niissä kulkevaan liikenteeseen eivät ulkopuoliset pääse käsiksi.

Puhtaat eli tietoturvalliset ovat myös Telia Finlandin verkot Suomessa. Tiedonkulku on turvattu tarkan kontrollin ja seurantajärjestelmän avulla. Siten pienetkin poikkeamat tietoliikenteessä havaitaan ajoissa eikä niistä aiheudu haittaa asiakkaille.

“Seurantajärjestelmän havaitsema haittaohjelmaliikenne ohjataan karanteeniin, jossa se puhdistetaan tai poistetaan. Siten haitallinen liikenne ei pääsee verkkoon saakka”, selittää Senior Offering Manager Jari Litmanen Telia Finlandilta.

Yhtiö onkin kansainvälisessä selvityksessä saanut erityismaininnan siitä, että sen verkot ovat maailman puhtaimmat. Verkkojen puhtaus takaa toimintavarmuuden ja paremmat palvelut loppuasiakkaille, kun verkko ei hidastu haittaohjelmien vaikutuksesta. Suomessa Telia Finlandin asiakkaat siis pääsevät hyödyntämään maailman puhtaimpia verkkoja, ja kun ne tarvitsevat yhteyksiä maailmalle, ne voivat turvautua Telia Carrierin kattavaan runkoverkkoon.

Game Of Thronesista 3,5-kertainen datapiikki – Verkkojen tulee olla välittömästi skaalautuvia

Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna Telia Carrier rankataan tällä hetkellä runkoverkkojen ykköseksi ja sen verkoissa kulkee hyvin merkittävä osuus globaalista tietoliikenteestä. Liikenne kasvaa jatkuvasti esimerkiksi pilvipalveluiden käytön ja yhä uusien verkkoon kytkettyjen laitteiden eli esineiden internetin myötä.

Verkkojen skaalautuvuus on avainasemassa, kun yritykset haluavat kasvattaa liiketoimintaansa globaalisti. Mitä joustavammin yritys pystyy skaalaamaan toimintaansa, sitä paremmin se pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja selviämään kovassa kilpailussa.

“Kilpailuvalttimme on se, että verkkomme ovat skaalautuvat. Joustavuus on nykypäivänä kaiken a ja o, sillä datapiikkejä on vaikea ennustaa – koskaan ei voi tietää, mikä on seuraava hitti verkossa. Asiakkaidemme verkkoliikenne kasvaa massiivisesti kaiken aikaa ja he tarvitsevat joustavia ratkaisuja tarjoavan palveluntuottajan", Fridstöm toteaa.

"Esimerkiksi Telia Denmark huomasi viime keväänä 3,5-kertaisen piikin verkkoliikenteessä edellisviikkoon verrattuna, kun Game of Thrones -sarjan tuorein jakso julkaistiin kolmelta aamuyöllä. Ja kun seuraava hittisarja netissä tulee liveksi, ja striimaus käynnistyy ympäri Eurooppaa, me olemme valmiita”, Fridström sanoo.

Tutustu Telian verkottamisratkaisuihin

Pinterest
Telia logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Tietoliikennepalvelut

Omat tagit

verkottaminen
tietoliikenneratkaisut
tietoliikenne
yritysverkko
verkottamisratkaisut
Telia
kansainvälinen verkottaminen
kansainvälinen tietoliikenne

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia