Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lupien haku yhdessä osoitteessa

ReferenssiRakentamisen lupien hakemista ja käsittelyä haluttiin nopeuttaa ja helpottaa uuden sähköisen asiointipalvelun avulla. Toteutimme yhdessä ympäristöministeriön kanssa Lupapiste-palvelun, joka kokoaa niin rakentajat, kunnan viranomaiset, suunnittelijat ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Tuloksena ovat merkittävästi lyhentyneet käsittelyajat ja tyytyväiset asioijat. Lupapiste myös valittiin Grand One 2015 -kilpailussa parhaaksi B2B-palveluksi.

Kunnissa käsitellään vuosittain paljon erilaisia rakentamisen sekä yleisten alueiden lupia. Varsinaisten lupa-asioiden lisäksi rakennusvalvontaa kuormittavat asiakkaiden lähettämät luvan tarpeeseen ja rakentamisen mahdollisuuteen liittyvät kyselyt ja neuvontapyynnöt. Asiointi tapahtuu virastojen palvelupisteissä, puhelimitse ja sähköpostilla. Hakemukset ja aineistot toimitetaan yleensä paperimuotoisina, ja ne syötetään viranomaisjärjestelmiin käsin.

Rakenna yhdessä osoitteessa

Ympäristöministeriö vastaa mittavasta hankkeesta, jolla sähköistetään rakennettuun ympäristöön liittyvät asiointipalvelut. Lähdimme yhdessä ympäristöministeriön kanssa kehittämään uutta sähköistä palvelua Lupapistettä, joka kokoaa rakentamisen lupien kanssa toimivat tahot yhteen osoitteeseen.

Lupapiste on kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan sekä muiden rakentamisen ammattilaisten yhteinen kohtaamispaikka, joka mahdollistaa kaiken neuvonnan, hakemisen ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti.

Koko hankkeen asiointi sähköisesti

Lupapisteessä eri hankkeiden suunnitelmat valmistellaan käsittelyvalmiiksi yhteistyössä viranomaisten kanssa. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa. Päätöksen jälkeen rakentamisen aikainen viranomaisasiointi voidaan hoitaa samassa palvelussa. Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

”Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa.”

Palvelu kattaa rakennus- ja toimenpidelupien sekä kuntien ympäristölupien, sijoitus- ja kaivulupien sekä yleisten alueiden käytön lupien hakemisen. Lupapiste toimii valtakunnallisena kanavana myös kuntien rakentamisen lupiin liittyvälle neuvonnalle ja asiakaspalvelulle.

Käsittelyajat lyhentyneet jopa 90 %

Lupapiste on käytössä jo yli 60 kunnassa. Kokemukset ovat erittäin hyviä. Lupapiste nopeuttaa ja sujuvoittaa lupien käsittelyä. Se säästää niin luvanhakijan kuin viranomaisenkin aikaa. Lupien käsittelyajat ovat lyhentyneet muutamasta viikosta jopa pariin päivään. Kaikki dokumentit ja kommentit ovat näkyvissä ja säilyvät yhdessä paikassa, eikä paperisia hakemuksia ja liitteitä tarvitse lähetellä eri osapuolille. Palvelu on helppokäyttöinen, ja opastaa hakijaa hakemuksen täytössä. Hakemusten laatu on parempi, jolloin niiden käsittely on helpompaa. Sähköinen asiointi vähentää puhelin- ja sähköpostitiedusteluja ja vapauttaa kunnan viranomaisten aikaa esimerkiksi vaativampiin neuvontatehtäviin.

Lupapiste toteutetaan osana ympäristöministeriön Asumisen ja Rakentamisen ePalvelut -palvelukokonaisuutta. Palvelukokonaisuus kuuluu valtiovarainministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe). Palvelun tuottaa Solita. Lupapiste valittiin Grand One 2015 -kilpailussa parhaaksi B2B-palveluksi.

Tulokset:

 • Valtakunnallinen, sähköinen asiointipalvelu rakentamisen lupien hakemiseen
 • Kaikki aineistot suoraan sähköisessä muodossa kunnan järjestelmiin
 • Voidaan reaaliaikaisesti seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä sekä muutoksia ja kommentteja
 • Lupien käsittelyajat lyhentyneet jopa 90 %
 • Säästää niin luvanhakijan kuin viranomaisen aikaa
 • Parantaa hakemusten laatua
 • Helppokäyttöinen
 • Aina auki: palvelee 24/7
Solitan rooli:

 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Palvelun tuottaminen, myynti ja kehittäminen
 • Ylläpito ja jatkuvat palvelut Solita Cloud Services

Suosittelija:

"Lupapiste mahdollistaa tehokkaamman ajankäytön, kun lupa-asioita voi hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta. Tiedonkulku on parantunut."

Sari Valjakka, Rakennustarkastaja, Mikkelin kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Lupapiste

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

sähköinen asiointipalvelu

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia