Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Luovuuden tulevaisuus

BloggausMiljardit ihmiset käyttävät päivittäin Suomessa kehitettyjä teknologioita. Ratkaisumme ovat päätelaitteissa ja puettavassa älyssä mutta suurin osa kuitenkin käyttäjän näkymättömissä tietoliikenneverkoissa ja tukiasemien teknologiaratkaisuissa. Kun USA:n ”one grand challenge” oli saada ukko kuuhun, oli suomalaisten vastaava haaste mahdollistaa puhelimen käyttö langattomasti liikkuvassa kohteessa. Langaton datasiirto ja satojen muiden ratkaisujen kokonaisuus kruunasivat älypuhelinkokemuksesi. Teknologiaosaaminen yhdistettynä luovuuteen toivat meille vuosikymmenien hyvinvoinnin.

Zeniitin saavuttamisen jälkeen luisuimme hetkelliseen alamäkeen. Loimme kuitenkin jäljelle jääneestä teknologisesta osaamisesta uuden tulevaisuuden, jälleen kerran luovuutta ja yksittäisten ihmisten näkemyksiä ja innovatiivisuutta tukien. Syntyi startup-kulttuuri ja tuhansia uusia teknologiaorientoituneita yrityksiä. Osaaminen levisi tietoliikenneverkoista, päätelaitteista, puettavasta älystä ja tietoturvasta alustatalouteen, terveyteen, turvallisuuteen, liikenteeseen ja peliteollisuuteen. Uudistimme myös rahoituskulttuuriamme ja yritysten toimintaympäristöjä, mutta suurin henkinen muutos oli startup-yrittäjän epäonnistumisen hyväksyminen.

Nyt olemme eläneet muutaman vuoden suvannossa. Näkyviä uusia kansallisia avauksia tai innovaatio- tai yrityskulttuurin ilmiöitä ei ole nähty. Tulevaisuuden trendit ovat kyllä selkeästi nähtävissä, kuten esimerkiksi autonominen vedyllä ja sähköllä kulkeva liikenne tai metaversumin kokemukset, joissa aidon ja digitaalisen maailman raja on huomaamaton. Kaikki nämä globaalit haasteet olisi toteutettava kestävään kehitykseen perustuen.

Nokian matkapuhelinten jälkeen sanottiin, ettemme koskaan näe samanlaista nousua. Näimme kuitenkin tuhansien startup-yritysten synnyn ja kymmenien päätymisen globaaleiksi toimijoiksi. Tarvitsimme enemmän kuin koskaan luovuutta, jotta voimme kiihdyttää takaisin yhdeksi maailman johtavista innovaatiokeskittymistä. Tulevaisuuden trendit ja teknologiaosaaminen kohtaavat esimerkiksi Luova Työelämä 2030 -hankkeessa, jossa MARKin luotsaamana TIVIA ja muut merkittävät toimijat rakentavat osaltaan Suomen tulevaisuutta.

Janne Mustonen

toimitusjohtaja, TIVIA

LinkedIn

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia