Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Loiste: Oma Energia -asiointipalvelun kehitys Loisteen asiakkaiden parempaan palvelemiseen sekä asiakaspalvelun työn helpottamiseen

ReferenssiLoiste ja Exove ovat olleet kumppaneita jo muutamien vuosien ajan. Loisteen kanssa on päästy yhdessä rakentamaan mm. multisite -toteutusta Drupal-sisällönhallintajärjestelmän päälle sekä datavetoista kehitysprojektia käyttäjäkokemuksen parantamiseen verkkosivustolla. Datavetoisesta kehitysprojektista saadut tulokset auttoivat Loisteen Parempi Arki -konseptin luonnissa. Nyt kun verkkosivuston kehityksessä ollaan oltu hyvässä vauhdissa, haluttiin Loisteen Oma Energia -asiointipalvelua lähteä kehittämään eteenpäin, jotta Loisteen asiakkaiden olisi helpompaa ja vaivattomampaa hoitaa arjen asioita itsenäisesti verkossa ja Loisteen asiakaspalvelun työ kevenisi ja aikaa säästyisi muuhun.

Arjen asioiden helppo hoitaminen erinomaista asiakaskokemusta unohtamatta

Loisteen Oma Energia -asiointipalvelu tarjoaa Loisteen asiakkaille 24/7-asioinnin sekä pääsyn asiakkuuteen liittyviin tärkeisiin tietoihin, kuten sopimuksiin ja laskuihin. Oma Energia -asiointipalvelu tarjoaa käyttäjilleen myös tietoa omasta sähkönkulutuksesta sekä mahdollisuuden olla yhteydessä Loisteen asiakaspalveluun. Vaikka Oma Energia -asiointipalvelu on ollut Loisteen asiakkaiden käytössä jo aiemmin, sen käyttökokemuksen koettiin kaipaavan kehitystä. Tämän vuoksi asiakkaat ovat olleet Loisteeseen mieluummin yhteydessä mm. puhelimitse tai chatin kautta. Nyt asiointipalvelua on kehitetty siihen suuntaan, että asiakkaiden olisi mahdollisimman helppo hoitaa arjen asioita itsenäisesti verkossa erinomaista asiakaskokemusta unohtamatta.

Kehitysprojektin viisi vaihetta onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi

Oma Energian kehitys aloitettiin tammikuussa 2020. Kehitysprojekti voidaan jakaa viiteen eri vaiheeseen:

  1. API-rajapintojen selvitys, jossa käytiin läpi rajapintojen toimivuutta ja dokumentaatiota. Rakentamamme sivusto ei itsessään ylläpidä mitään tietokantaa vaan tieto haetaan muista järjestelmistä rajapintojen kautta. 
  2. Suunnitteluvaihe, joka piti sisällään kolme workshoppia Loisteen tiimin kesken. Suunnittelun tuloksena saatiin palvelun konseptointi ja visuaalinen käyttöliittymä, joissa oli huomioitu Loiste-yhtiöiden tarpeet ja brändit.
  3. Tekninen vaihe, joka päästiin aloittamaan toukokuussa 2020 ja sivuston beta-versio julkaistiin tammikuussa 2021. Loisteen eri kanavissa julkaistuun käyttäjätutkimuskyselyyn vastasi 180 käyttäjää asiakkaista henkilökuntaan. Kysely koski Oma Energia -asiointipalvelun jokaista osa-aluetta ja pyrki mm. kartoittamaan mitä asiointipalvelulta halutaan tulevaisuudessa ja miten sitä voidaan kehittää. Kokonaisuudessaan arvostelut olivat todella hyviä ja auttoivat alkavaa jatkokehitystä.
  4. Jatkokehityksen suunnittelu, joka sisälsi workshopin Loisteen tiimin kanssa. Suunnittelun tavoitteena oli kirkastaa Loisteen tavoitteet vuodelle 2021 sekä rakentaa selkeät askelmerkit, jotta jatkokehitys olisi tavoitteellista sekä tuloksellista.
  5. Jatkokehitys on Oma Energia -asiointipalveluprojektin viimeinen vaihe, jossa jatkokehitys viedään käytäntöön.
“Yhteistyö Exoven tiimin kanssa on ollut hedelmällistä ja tuottoisaa, Loisteen vaatimukset ja tarpeet on saatu mallinnettua erinomaisesti käytäntöön. Olemme saaneet perehtyä uusiin teknisiin ratkaisuihin, joista meillä ei ole ollut aiemmin paljoa kokemusta.” Aki Martikainen, Loiste Energia Oy

Kattavampi ja käyttäjäystävällisempi asiointipalvelu Loisteen asiakkaille 

Oma Energia -asiointipalvelu julkaistiin helmikuun 2021 alussa. Asiointipalvelusta julkaistu beta-versio sai hyvää palautetta, joka kertoo, että asiointipalvelua ollaan viemässä oikeaan suuntaan. Aiemmin Oma Energia -asiointipalvelun käyttömahdollisuudet olivat suppeammat ja käyttökokemus kaipasi kehittämistä. Nyt Loisteen asiakas pystyy itse muuttamaan esimerkiksi laskujen eräpäivää ja visuaalinen ilme on Loiste-brändin mukainen.

“Yhteistyössä Exoven kanssa olemme saaneet luotua nykyaikaisen loppuasiakaspalvelun, joka toimii kaikilla päätelaitteilla ja mahdollistaa itsepalvelun ajasta ja paikasta riippumatta. Emme kuitenkaan jää makaamaan tuleen, vaan kuten alun perin suunnittelimme, uusi alusta mahdollistaa jatkokehityksen. Oma Energia tulee jatkossa tarjoamaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja, joita asiakkaillamme ei ole ennen ollut mahdollista hoitaa itsepalveluna. Ensimmäinen jatkokehitysprojekti alkaa Q2/2021 aikana." Riina Törne, Loiste Energia Oy

Psst. Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Exove logo

Tiedot

Tilaaja: Loiste

Lisätietoja

Yritysprofiili Exove kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Drupal

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

sähköinen asiointipalvelu
asiointiportaali

Siirry yrityksen profiiliin Exove kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Exove - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Exove - Muita referenssejä

Exove - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia