Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Loistava ROI PIM-järjestelmän avulla – Esimerkkilaskelmia

BloggausPIM on yksi totuuden lähde tarkalle, ajantasaiselle ja rikastetulle tuotetiedolle kaikilla tarvittavilla ominaisuuksilla. Alusta mahdollistaa tiedon hallinnoimisen, yhteistyön ja helpottaa jakelua kaikille myyntikanavillesi ja onkin näin ratkaisevan tärkeä sellaisen tuotekokemuksen tarjoamiseksi, jonka avulla voit kasvattaa yritystäsi.

Johtajat, jotka tyypillisesti tekevät päätökset investoimisesta PIM-projekteihin, esittävät aina kysymyksen kannattavuudesta – mikä projektin ROI (sijoitetun pääoman tuottoprosentti) olisi? Hyvä uutinen on se, että laadullisia mittauksia tähän on olemassa runsaasti. Sukelletaanpa siis seuraaviin mittareihin päästäksemme laskelmiin, joita voit suorittaa omaa analyysiasi varten.

 

Esimerkki 1 – Lisää myyntiä

Otetaan esimerkiksi verkkokauppasivusto, joka saa 10 000 000 istuntoa vuodessa ja jolla on melko tyypillinen konversioprosentti: 2 %. Tämä verkkokauppa saa vuosittain 200 000 tilausta.

Keskimäärin PIMin käyttöönotto parantaa konversioprosenttia 3 %, jolloin uusi konversioprosentti olisi 2,06 %. Nyt samat 10 000 000 istuntoa tuottavat 206 000 tilausta – eli 6 000 tilausta enemmän!

Jos keskimääräinen tilauksen arvo on 100 €, niin voimme laskea, että PIMin käyttöönotto lisäisi tämän verkkokaupan myyntiä 600 000 € vuodessa. Ei huono!

 

Esimerkki 2 – Vähemmän palautuksia

Tuotteiden palautukset ovat kasvava huolenaihe kauppiaille – arvioiden mukaan asiakkaat palauttavat jopa 40 % verkkotilauksista. Keskimäärin palautus maksaa kauppiaalle jopa 10–25 euroa, joten on helppo nähdä, kuinka suuri menoerä tämä on.

Palautusasteen laskemisella voi olla valtava vaikutus tulokseen ja monet palautukset johtuvat siitä, että asiakkaat eivät ole ostovaiheessa ymmärtäneet tarkalleen millaisen tuotteen ovat ostaneet. Toisin sanoen heikkolaatuiset tuotetiedot ja huonot tuotekokemukset lisäävät palautusprosenttia.

PIM-järjestelmä takaa sen, että kauppiaat voivat tarjota asiakkaille parempia tuotekokemuksia. Useimmat kauppiaat laskevatkin, että PIMin käyttöönoton myötä palautusmäärät vähenevät 10 %.

Jos tätä peilataan edellisen esimerkin verkkokauppaan: kauppias kamppailee sen kanssa, että 30 % tilauksista palautetaan ja se tarkoittaa 60 000 palautusta vuodessa. Jos jokainen palautus maksaa kauppiaalle 25 euroa, tarkoittaa se 1,5 miljoonan euron menetystä joka vuosi. Palautusasteen alentaminen 10 % vähentää palautusten määrää 6 000:lla. Uusi, alempi 27 %:n palautusprosentti tarkoittaa, että yritys säästää noin 150 000 €.

 

Esimerkki 3 – Tehokkaampaa työskentelyä

Me kaikki tiedämme, että aika on rahaa. PIMin hyödyntäminen tarkoittaa, että tietojen rikastamiseen ja päivittämiseen tarvitaan vähemmän työntekijöitä, jotka pystyvät lisäksi tekemään työt nopeammin. Arviolta työntekijäiltä voi odottaa jopa 5-kertaista tuottavuutta.

Katsotaanpa uudelleen kauppiasesimerkkiämme. Yrityksessä on 10 työntekijää, jotka ansaitsevat keskimäärin 45 000 euroa. Jos jokainen käyttää 25 % ajastaan ​​tuotteiden rikastamiseen, maksaa se yritykselle noin 112 500 euroa. PIM voi lyhentää rikastusaikaa jopa 50 %, jolloin yritys säästää yli 56 000 € kustannuksissa.

 

Esimerkki 4 – Nopeammin markkinoille

Lisääntynyt rikastusnopeus ei ainoastaan auta yritystäsi säästämään rahaa: se auttaa myös tuomaan lisätuloja. Eräs suuri kipupiste kauppiaille on se, kuinka kauan kestää, ennen kuin he saavat uuden SKU-nimikkeen valmiiksi myyntiä varten.

On yleistä, että kaikkien oikeiden tietojen kerääminen, määritteiden täyttäminen, oikeellisuuden varmistaminen ja sen jälkeen tuotteen luetteloiminen myyntikanaviin vie vähintään kuusi viikkoa.

Tuotteet olisivat valmiita lähetettäväksi vaikka heti, mutta ne seisovat paikoillaan tuottamattomina kunnes tuotetietojen rikastussykli on valmis. Kun tämä odotusaika kerrotaan kaikilla uusilla tuotteilla joka vuosi, tappiot kasvavat.

On todistettu, että Akeneon tyyppinen PIM-ratkaisu on mahdollistanut kauppiaille uusien tuotteiden markkinoille tuonnin jopa 80 % nopeammin. Mitä tämä tarkoittaa todellisuudessa?

 Yksinkertaisin tapa arvioida kuinka paljon turhan pitkä time-to-market maksaa yritykselle, on aloittaa arvioimalla vuosittain julkaisemiesi uusien tuotteiden määrä.

 Seuraavaksi, laske uusien tuotteidesi keskimääräinen myyntihinta. Näiden tietojen avulla voit arvioida, kuinka paljon voittoa nämä SKU-nimikkeet tuovat yrityksellesi päivää kohden.

 Lopuksi, kertomalla tämän päiväkohtaisen arvon niiden päivien lukumäärällä, jonka verran PIM-järjestelmä lyhentäisi time-to-market -aikaasi, saat tietää kuinka paljon enemmän tuottoja voisit saavuttaa.

 

 

Haluaisitko nähdä lisää esimerkkilaskelmia? Löydät blogitekstin kokonaisuudessaan täältä >

 

Saavuta loistava ROI Akeneo PIMin avulla

ROI on epäilemättä erinomainen kauppiailla, jotka valjastavat PIMin käyttöönsä täydessä potentiaalissaan. He näkevät mukavan plussan tuloissa korkeamman konversioprosentin ansiosta, hyötyvät palautusprosentin alentamisesta ja voivat rikastaa suuremman määrän tuotteita pienemmällä vaivalla, lyhyemmässä ajassa. Siten he avaavat uusia myyntikanavia ja pohtivat tuotevalikoimansa laajentamista, tai jopa mahdollisuutta perustaa oma markkinapaikka.

PIM-työkalut auttavat parantamaan tulosta täydellisempien tuotetietojen ja paremman laadun avulla. PIM parantaa tuotteiden löydettävyyttä sekä verkkokaupan sisällä että hakukoneissa, joka auttaa nostamaan sekä tulosprosenttia, että keskimääräistä tilauksen arvoa.

 TÄRKEIMMÄT PIM-EDUT

  • Parempi sisäisten tiimien yhteistyö ja tehokkaat työnkulut
  • Keskitetty tuotetieto ja yksi näkymä koko tuotetietoon
  • Kasvanut myynti
  • Nopeampi tuotteen julkaisu kaikille markkinoille
  • Kyky käsitellä enemmän tuotteita, tuotevalikoimia ja kanavia
  • Johdonmukainen tuotetieto, jonka pohjalta voi kehittää asiakaskokemusta ja uusia ratkaisuja.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

ROI
B2B verkkokauppa
verkkokauppa
Verkkoliiketoiminta
PIM
Vaimo

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia