logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Liikkuvien IT-ratkaisujen kolme vaatimusta

BloggausHP keskittyy IT-käyttäjien uusiin sukupolviin, jotka ovat kasvaneet tiiviisti näppäimistön äärellä. HP:n kehittämiin liikkuvan työpaikan ratkaisuihin kuuluu kolme elementtiä, joille se on antanut nimet Workforce, Workplace ja Workstyle. Niissä käyttäjät ja turvallisuus ovat aina keskiössä.

– Diginatiivit asettavat työpaikalle erilaisia vaatimuksia kuin aiemmat sukupolvet. Meidän on vastattava näihin vaatimuksiin, sanoo Virpi Kemppainen, HP:n tuotemarkkinointipäällikkö.

HP onkin siksi määritellyt tulevien vuosien innovaatioiden ja yrityskehityksen kolme painopistealuetta, joiden lähtökohtana on aina yksittäinen yritys.

HP on antanut alueille nimet Workforce, Workplace ja Workstyle, ja kaikki kolme ovat saaneet alkunsa työmarkkinoilla tapahtuvasta jatkuvasta kehityksestä.

– Länsi-Euroopan työssä käyvästä väestöstä 35–40 prosenttia on syntynyt 80-luvun alkupuolella. He ovat diginatii­veja, jotka ovat kasvaneet IT:n parissa ja kuittaavat IT-kehityksen olan kohautuksella. He yksinkertaisesti seuraavat kehitystä ja odottavat, että työpaikka tekee samoin. Heille kannettava tietokone ei ole mitään erityistä, vaan pelkkä työväline, Virpi Kemppainen sanoo.

Tämä johtaa HP:n ensimmäiseen painopistealueeseen, joka on Workforce. Toisin sanoen: kuka käyttää tuotteita?

– Käyttäjien on oltava ratkaisujemme keskiössä, eikä toiminnallisuus ole ainoa parametri. Toimivuuden lisäksi ratkaisun on myös näytettävä hyvältä, joten design on tärkeää. Samalla ratkaisun on oltava vankka ja kestettävä käyttöä muuallakin kuin toimistossa. Tyylikkään muotoilun lisäksi onkin kiinnitettävä huomiota siihen, että kannettavaa voidaan käyttää erilaisissa olosuhteissa, joissa se altistuu kosteudelle, kylmyydelle ja pölylle, Virpi Kemppainen selittää.

Käsite Workplace tarkoittaa, että HP on huomioinut työpäivän kunkin tietokoneen suunnittelussa – eikä vähiten siksi, että monet siirtyvät päivän kuluessa tehtävästä ja kokouksesta toiseen.

– Pitkästä akun kestosta on tullut perusedellytys yksinkertaisesti jo siitä syystä, että kannettavaa on voitava käyttää liikkuvasti, eikä se voi olla koko ajan kytkettynä verkkovirtaan, Virpi Kemppainen sanoo ja viittaa samalla tärkeään tekijään koko Workplace-ajattelussa: turvallisuuteen.

– Aina kun puhumme asiakkaiden kanssa työpaikan liikkuvista ratkaisuista, vaadimme, että käsittelemme myös turvallisuutta – jo siksi, että on olemassa niitä, jotka eivät välttämättä halua meille mitään hyvää. Tietoja ja ideoita voidaan varastaa, mikä voi tuhota yrityksen. Jotkut voivat taas valitettavasti huomata tietojensa tulleen salatuiksi, jolloin heidän on maksettava lunnaat saadakseen omat tietonsa taas käyttöönsä. Aiemmin monet yritykset keskittyivät paljon toiminnallisuuteen ja hintaan, jotka ovatkin tärkeitä, mutta onneksi yhä useammat ovat huomanneet, että turvallisuudesta huolehtiminen on perustavanlaatuisen tärkeää, hän sanoo ja korostaa:

– Järjestelmään murtautumisen on oltava vaikeaa samalla, kun käyttäjien on voitava tehdä töitään helposti. Tietomurto voi tulla äärimmäisen kalliiksi, mutta on myös erittäin haitallista, jos työntekijät kokevat järjestelmän vaikeaksi käyttää. Etenkin liikkuvassa työssä on tärkeää päästä nopeasti järjestelmään, haluttiinpa sitten tulostaa tai ladata tiedostoja palvelimelle tai tietokoneelle, mutta turvallisuuden on seurattava mukana. Tarjoamme turvallisuusratkai­suja, jotka voidaan mukauttaa yksittäisen yrityksen tarpeisiin ja jotka suojaavat niin laitteistoja, ohjelmistoja kuin tietoja, Virpi Kemppainen toteaa.

HP:n kolmas painopistealue on Workstyle. Se tarkoittaa, että ajatus työpöydän ääreen sidotusta työntekijästä on menneisyyttä.

– Teemme töitä pitkin ja poikin, ko­kouksissa työpaikalla ja sen ulkopuolella sekä kollegojen, asiakkaiden ja toimittajien kanssa. Kuitenkin heti, kun useamman kuin kahden henkilön on tavattava, aikataulujen yhteensovittaminen voi aiheuttaa vaikeuksia, ja siksi käytämme esimerkiksi Skypeä. Se toimii hienosti ja säästää paljon matkustamiseen käytettävää aikaa, mutta se asettaa myös suuria vaatimuksia teknisille laitteille. Kuvan ja äänen on oltava kohdallaan, jotta kaikki saavat kokouksesta hyvän ja tehokkaan kokemuksen. Näin he tuntevat melkeinpä olleensa itse paikan päällä, Virpi Kemppainen sanoo.

Tästä syystä HP on aloittanut yhteistyön tanskalaisen Bang & Olufsenin kanssa.

– Bang & Olufsen on toimivan äänen asiantuntija. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että uusissa malleissamme on sisäänrakennettuna taustamelua vähentävä toiminto, joka sulkee huoneen muut äänet pois. Vaikka osallistuisit ko­koukseen kotisohvalta ja lapsesi leikkisivät taustalla, muut kokouksen osallistujat eivät kuulisi mitään häiritseviä ääniä, Virpi Kemppainen selittää.


Unohda salasanat
Kutsumattomien vieraiden voi olla aivan liian helppoa arvata IT-järjestelmän salasana. Siksi HP suosittelee käyttämään järjestelmään kirjauduttaessa sormenjälkilukijaa.


Siitä on useita hyötyjä:


  • Käyttäjän ei tarvitse muistaa monia salasanoja.
  • Hakkereiden on mahdotonta murtautua järjestelmään – edes silloin jos tietokone varastetaan.
  • Sormenjälkilukijan käyttö on nopeaa ja tehokasta.Teksti: Per Gregersen
Kuvat: HP, Istockphoto

Pinterest
Dustin Finland Oy

Lisätietoja

Dustin Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Dustin Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Siirry Dustin Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia