logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Liiketoimintaprosessien pullonkaulat auki - Miten valita sopiva automaatioratkaisu?

BloggausAutomaatiosta on hyötyä liiketoiminnalle. On kuitenkin tärkeää ensin määrittää tarve, johon lähdetään hakemaan ratkaisua automaation avulla. Esimerkiksi ohjelmistorobottien käyttö rutiinitehtävien suorittamisessa säästää aikaa ja kustannuksia. Ohjelmistorobotiikan eli RPA:n rinnalle yritys voi ottaa käyttöönsä BPM:n, joka mallintaa liiketoimintaprosesseja ja tuottaa sitä kautta liiketoiminnan hyötyjä yritykselle. Tässä artikkelissa käsittelemme RPA:n ja BPM:n hyötyjä liiketoiminnan näkökulmasta ja annamme neuvoja siihen, miten yritys valitsee itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Toimintojen automatisointia vai prosessien hallintaa ja kehittämistä RPA:lla (Robotic Process Automation) eli ohjelmistorobotiikalla tarkoitetaan teknologioita, joissa manuaalisia rutiinitehtäviä automatisoidaan koneen avulla. Ohjelmistorobotit toimivat itsenäisesti ja suorittavat käyttäjien puolesta tehtäviä: hakevat tietoa ja muodostavat raportteja. Tämä luo kustannussäästöjä aiemmin ihmisen manuaalisen työn korvauduttua automaatiolla.Henkilöstöresursseja säästyy enemmän kognitiivisia taitoja vaativalle työlle. Robotin käyttäminen rajaa pois myös ihmisen tekemien inhimillisten virheiden mahdollisuuden. RPA:n käyttöönottoa suunniteltaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon, että robotit kykenevät suorittamaan vain yksinkertaisia ja ennalta määrättyjä tehtäviä.


BPM (Business Process Management) eli liiketoimintaprosessien hallinta puolestaan mallintaa koneiden ja ihmisten vuorovaikutuksen prosessiksi. Mallinnuksen ansiosta yrityksen toiminnasta tulee läpinäkyvämpää, tiedonsiirto paranee ja uusien IT-järjestelmien käyttöönotto helpottuu. BPM tunnistaa yrityksen toimintojen pullonkaulat, jolloin niihin on helpompi reagoida. Mallintamisen lisäksi BPM edistää ihmisten ja koneiden välistä vuorovaikutusta tuomalla ihmisten ulottuville tietoa järjestelmän ongelmatilanteiden korjausta varten.

Lue lisää aiheesta Alfamen blogista.

Pinterest
Alfame

Lisätietoja

Alfame:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Alfame kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Siirry Alfame kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia