Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liiketoiminnan tarpeiden huomioiminen ketterällä teknologia-stackilla

BloggausBlogipostaus on julkaistu Franticin blogissa kesäkuussa 2020. Alkuperäinen postaus täällä.

Ketterät menetelmät eivät enää näyttäydy mullistuksina, vaan perustekemisenä hypernopeassa markkinatilanteessa. Tavoitteita tukeva CMS-järjestelmä on siis pakollinen, ei suositeltava.

Järjestimme muutama viikko sitten yhdessä kumppanimme Contentfulin kanssa Frantic Live -webinaarin ketteristä teknologia-stackeista ja niiden hyödyistä. Contentful on sisällönhallinnan ja -jakelun alusta, joka sopii hyvin osaksi pilvinatiivia ja modulaarista ratkaisua.

Aihe on erityisen ajankohtainen nyt, kun yrityksiltä vaaditaan yllättäviin tilanteisiin sopeutumista nopeinkin liikkein. Tämä blogi tiivistää webinaarin ytimen tekstimuotoon. Voit myös katsoa tallenteen englanninkielisestä Frantic Live x Contentful: Addressing business needs with with an agile stack -webinaaristamme. 

Yksilöllisiä ratkaisuja yksilöllisiin haasteisiin

Liiketoiminnan tarpeet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat täten myös yksilöllisiä ratkaisuja. Monoliittiset all-in-one-järjestelmät (“suites”) vastaavat tiettyihin geneerisiin haasteisiin. Contentful tarjoaa joustavan ja helposti muihin järjestelmiin integroitavan alustan sisällölle osaksi toteutettavaa järjestelmien pinoa (“stacks”). Tässä yhteydessä puhutaan niin sanotuista “Stacks vs. Suites” -lähestymistavoista.

Helppo yhdistettävyys muiden digitaalisten ratkaisujen kanssa on yleensä tärkeämpää kuin pitkä lista ominaisuuksia. Näin päästään hyödyntämään parhaiten kuhunkin tarpeeseen soveltuvaa teknologiaa. Esimerkiksi parhaiten asiakkaan liiketoimintaa tukeva ratkaisu A/B-testaukseen ei useinkaan ole se valmiiksi tuotteeseen sisäänleivottu.

Myös monoliittinen, näennäisesti “valmis” ratkaisu vaatii räätälöintiä liiketoiminnan yksilöllisiin tarpeisiin. Tällaisen valmiin ratkaisun räätälöinnin työmäärä voi helposti olla suurempi kuin alusta alkaen "stack-mallilla" liiketoiminnan täsmällisiin tarpeisiin rakennetun ratkaisun työmäärä olisi ollut. Tämän mahdollistavat muun muassa modernit kehitystyökalut ja -kehikot, sekä markkinoilla oleva laaja valikoima myös muita helposti integroitavia, pilvinatiiveja ja API-lähtöisiä komponentteja. Contentfulin App Framework tarjoaa valmiita integrointeja, joiden avulla tällaisen oman pinon rakentaminen ja integrointi on entistä helpompaa. 

Contentful mukautuu ja kasvaa käyttäjänsä mukana

Koronavirus muutti tänä keväänä useimpien yritysten pelikenttää. Näissä tilanteissa all-in-one-työkalun yksinkertaisuus kääntyy helposti itseään vastaan. Tiettyyn tarkoitukseen tehty työkalu ei palvele yllättävässä tilanteessa. Modulaarinen, useita teknologioita yhdistelevä stack-ratkaisu mahdollistaa uusien teknologioiden nopean hyödyntämisen.

Kun stack-ratkaisu saa alkunsa pienemmästä käyttötapauksesta, organisaatiossa voidaan jopa yllättyä siitä, miten hyvin teknologia tai palvelu otetaan omaksi. Modulaarinen, kulloinkin tarvittavia teknologiaratkaisuja yhdistelevä stack onkin parhaimmillaan orgaanista kasvua, kun käytettäessä havaitaan tarpeita ja kehityssuuntia, joihin voidaan reagoida ilman kokonaisratkaisun uudelleenmäärittelyä.

Vaikka CMS-järjestelmä tarjoaisi valmiita sivupohjia, lähes aina yritykselle rakennetaan räätälöidyt moduulit sisällön esittämiselle – kilpaillulla markkinalla valmis ei yleensä riitä. Valmiita sivupohjia hyödyntävien sisällönhallintajärjestelmien haasteena on myös sivupohjakoodin ja sisällön sekoittuminen keskenään.

Sisällön omistajuus ja hallinta säilyvät

Pilvipalveluihin perustuvia ratkaisuja miettiessä kysymykset datan omistajuudesta tulevat usein esiin. On tärkeää varmistaa, että yrityksesi data on turvassa, muokattavissa ja siirrettävissä tarvittaessa uuteen palveluun.

Contentful on täysin API-lähtöinen (“API-first”) alusta, mikä tarkoittaa, että kaikki – myös ylläpitoon liittyvät – toiminnot ovat käytettävissä suoraan rajapintojen kautta. Järjestelmän oma selainpohjainen hallintatyökalu on rakennettu samojen rajapintojen päälle, jotka ovat suoraan myös sisällön omistajan käytettävissä. Tämä varmistaa tietojen kitkattoman siirron ja integroinnin myös muihin järjestelmiin, koska pohjimmiltaan on kyse näiden rajapintojen kautta käytettävästä rakenteisen tiedon tallennusratkaisusta. 

A/B-testaus Contentfulissa

Modulaariselle verkkokehitykselle uskollisena Contentful ei tarjoa valmista ratkaisua A/B-testaukseen. Yksi ja sama järjestelmä ei sovi kaikille, joten Contentful yhdistyy saumattomasti esimerkiksi Google Analyticsin ja Optimizen, Optimizelyn sekä muiden A/B-testaukseen soveltuvien järjestelmien kanssa.

Testaamisen tarpeet on huomioitava erityisesti myös sisällön rakenteessa ja integroitava muun liiketoiminnan kanssa. Tässäkin yhteydessä joustavuudesta ja helposta liitettävyydestä on suurempi etu kuin valmiista ja vakiomallisesta toiminnallisuudesta.

Contentfulin ja ketterän teknologia-stackin tärkeimmät hyödyt pähkinänkuoressa

  1. Nopeus: Nopeus on liiketoiminnassa yhä tärkeämpää, tämän täytyy heijastua myös siihen miten palveluita ja sovelluksia rakennetaan.
  2. Muokattavuus: Ennen CMS-ratkaisuissa pyrittiin saamaan mahdollisimman paljon ominaisuuksia yhteen tuotteeseen (suite). Nykytilanteessa parempi vaihtoehto on rakentaa ketterä modulaarinen arkkitehtuuri kulloinkin tarvituista teknologioista (stack).
  3. Hallinta: Contentful on suunniteltu ympäristöön, jossa helppo yhdistettävyys stackin muiden moduulien kanssa on tärkeämpää kuin lista valmiista ominaisuuksista. Näin päästään myös hyötymään parhaiten tarkoitukseen soveltuvasta teknologiasta (best in breed) esimerkiksi A/B-testauksessa sen sijaan, että se olisi toteutettu ominaisuutena tuotteeseen.

Franticin asiantuntijat auttavat asiakkaitamme konsultteina kehitystiimeissä sekä projektiluontoisesti. Haluaisitko kuulla lisää ketterän modulaarisen arkkitehtuurin eduista ja miten ketterät stackit saataisiin osaksi juuri sinun organisaatiosi kehitystä? Ota yhteyttä konsultointiliiketoiminnan johtajaamme Maija Typpi-Häkkiseen: maija.typpi-hakkinen@frantic.com | +358 50 566 2819.

Pinterest
Frantic logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Frantic kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Omat tagit

Contentful

Siirry yrityksen profiiliin Frantic kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Frantic - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Frantic - Muita referenssejä

Frantic - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia