Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liikennevirasto: Ratkaisu parempaan yritysanalytiikkaan

ReferenssiLiikennevirasto perustettiin vuonna 2010 Suomen tiehallinnon, Ratahallintokeskuksen ja Merenkulkulaitoksen yhdistyttyä, ja se vastaa liikenteen tehokkuudesta, turvallisuudesta ja kestävyydestä Suomessa.


Haaste

Liikennevirasto halusi vaihtaa taulukkolaskentaan perustuneet raportointimenetelmänsä ammattimaiseen ja tehokkaaseen yritys-analytiikka alustaan. Alunperin kun kaikki kolme virastoa (Tiehallinto, Ratahallintokeskus ja Merenkulkulaitos) olivat erillisiä, kaikki virastojen kaikki laskelmat ja kirjanpito tehtiin manuaalisilla taulukkolaskentamenetelmillä. Menetelmät tuli yhdenmukaistaa, jotta toiminta yhdistyneenä virastona olisi tehokasta.

Ratkaisu

Virasto vaihtoi yhteistyössä Valamiksen* kanssa manuaaliset taulukkolaskentamenetelmänsä IBM Cognos Business Intelligence -järjestelmään, jolla voidaan raportoida entistä nopeammin ja täsmällisemmin.
Liikennevirasto tahtoi varmistaa, että työn kustannuksia kaikissa liikeyksiköissä ja kaikilla osastoilla pystytään seuraamaan ja tilittämään virheettömästi, jolloin virasto voi tarkastella esimerkiksi johdon ja ryhmäjohdon kustannuksia.

Lopputulos

Manuaalisesta taulukkolaskentamenetelmästä luopuminen IBM Cognos Business Intelligence -järjestelmän käyttöönotto ovat auttaneet virastoa saavuttamaan tavoitteensa eli luomaan yksittäisen alustan täsmällistä, läpinäkyvää ja tehokasta organisaationlaajuista raportointia varten. Kaikki viraston lähdetietoihin päivitetyt muutokset päivitetään IBM Cognos -järjestelmään päivttäin ja kerran kuussa luodaan täydellinen yleiskatsaus toiminnoista ja kustannuksista kirjanpitoa varten. Tiedon laatu on sen seurauksena parantunut huomattavasti. Nyt viraston palveluiden hinnoitteluun on olemassa vankka perusta ja se voi varmistaa hyödyttävänsä veronmaksajia.

IBM Cognos Business Intelligence -projektin innoittamana virasto suunnittelee nyt uusia tapoja laajentaa ratkaisun mahdollisuuksia.

* Yhteistyö aloitettiin OlapCon Oy:n kanssa. Yrityskaupan myötä OlapConista tuli osa Valamista.

Suosittelija:

"Valamis on ollut alusta asti luotettava kumppani ja huippuluokan IBM Cognos -asiantuntija", sanoo Kuivalainen. "Uuden ratkaisun suunnittelu ja konfigurointi sujuivat suunnitelmien mukaisesti ja se otettiin käyttöön sovittujen mallien avulla. Yhteistyö on ollut todella sujuvaa ja kaikki matkan varrella eteen tulleet ongelmat ratkaistiin nopeasti."

Arja Kuivalainen, talousjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis logo

Tiedot

Tilaaja: Liikennevirasto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jyri-Pekka Pakkonen, Head of Sales

Lisätietoja

Yritysprofiili Valamis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Dokumenttien hallinta
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Koulutusala
Media

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Valamis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia