Liikennevirasto modernisoi liikenteenohjausjärjestelmiä

Liikennevirastolla on meneillään monivuotinen liikenteenohjausjärjestelmien uudistushanke. Hankkeeseen liittyy järjestelmäkehityskokonaisuus T-LOIK, joka tarkoittaa tieliikenteen ohjauksen integroitua käyttöliittymää. Gofore on ollut T-LOIK-hankkeessa useassa eri konsulttiroolissa.


T-LOIK yhdistää useita aiemmin erillisiä järjestelmiä yhdeksi selkeästi käytettäväksi kokonaisuudeksi, ja helpottaa huomattavasti muun muassa tieliikennepäivystäjien jokapäiväistä työtä. Järjestelmäkokonaisuus on osa yhteensä 90 miljoonan euron arvoista, kaikkien Suomen liikennemuotojen ohjauksen mullistavaa hanketta. Gofore on ollut mukana mittavassa digitalisointihankkeessa vuodesta 2013.

T-LOIK on monivuotinen järjestelmäuudistus. ”Suomi on edelläkävijä liikenteenohjausjärjestelmien modernisoinnissa ja hanke onkin herättänyt mielenkiintoa ulkomailla saakka”, kertoo Liikenneviraston tietojärjestelmäasiantuntija Markus Nilsson.

Goforen asiantuntija toimii integraattorina tilaajan ja toimittajien tiimien välissä. ”Yhteistyötä ja kommunikointia helpottaa se, että osa Goforen konsulteista istuu tiloissamme”, sanoo Nilsson. 

Monivuotisen hankeyhteistyön aikana Goforen työntekijöiden asiantuntemus on Markus Nilssonin mukaan näyttäytynyt korkeatasoisena. Hän arvostaa sitä, että goforelaiset ovat pystyneet toteuttamaan hyvin asiakkaan tahtotilaa, ja joustavuuden ansiosta yhteistyö on ollut sujuvaa.

Sitoutuminen näkyy esimerkiksi Goforen tarjoamassa operaattoripalvelussa, joka hoitaa tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjiltä tulevia T-LOIKia koskevia palautteita. Kyseinen palvelu toimii arkisin kello 8-16, mutta Gofore on hoitanut tapaukset oma-aloitteisesti myös virka-ajan ulkopuolella. ”Tämä toimintatapa on parantanut liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta, mikä on tietenkin hyvin positiivista”, Nilsson kommentoi.

Gofore pitää työntekijöistään hyvää huolta, mikä Nilssonin mukaan näkyy tilaajalle asti. ”Täytyy sanoa, että goforelaisista huokuu tietynlainen positiivisuus sekä hyvinvointi”, hän sanoo.  

Suosittelija:

Meillä ei ole testauspuolen osaamista, joten Gofore alihankkijoineen on huolehtinut laadunvarmistuksesta. Olemme tarvinneet lisäkäsipareja myös hankintapuolella sekä hyödyntäneet goforelaisten vahvaa osaamista niin tietoarkkitehtuurista kuin projektinhallinnastakin.

Markus Nilsson, Liikennevirasto

Referenssi Liikennevirasto modernisoi liikenteenohjausjärjestelmiä
Tilaaja: Liikennevirasto
Ajankohta:2013 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Juha Virtanen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Laadunvarmistus
Julkishallinto
Konsultointi
Sidosryhmä
Toteutustyö
Projektinhallinta ja -johtaminen testaus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa