Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liikennevirasto

ReferenssiLiikennevirasto on Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmän kokonaisvaltaisesta kehittämisestä vastaava asiantuntijaorganisaatio. Viraston tavoitteena on edistää koko liikennejärjestelmän toimivuutta, liikenteen turvallisuutta ja alueiden tasapainoista kehitystä. Liikennevirasto käyttää vuosittain noin miljardi euroa perusväylänpitoon, eli liikenneväylien kunnossapitoon, parantamiseen ja liikenteen palveluihin. Pyrkimyksenä on mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. Liikenneviraston vastuulla ovat myös isot väylähankkeet, kuten Kehärata, Kehä 3:n parantaminen ja Seinäjoki-Oulu-ratahanke. Tärkeänä tavoitteena Liikennevirastolla on Suomen elinkeinoelämän toimivuuden ja kilpailukyvyn varmistaminen.

Haaste

Liikennevirasto halusi painottaa verkkosivustollaan asioita, jotka nousivat koko uudistusprojektin alussa toteutetun käyttäjäkyselyn ja -haastatteluiden perusteella keskeisiksi. Esimerkkeinä näistä olivat viraston isot väylähankkeet maanteillä, rautateillä ja vesiväylillä sekä ajantasaiseen liikennetilanteeseen liittyvät asiat. Ajatuksena oli siis tuoda entistä paremmin esiin sitä, mitä virasto käytännössä tekee.

Keskeistä oli sisällön uudelleenjärjestely ja turhan sisällön poistaminen. Tekniseltä puolelta tarve oli saada sivusto toimimaan sujuvasti kaikilla päälaiteilla. Sisällöntuottajille päivittämisen oli oltava helppoa. Liikennevirasto halusi myös tarjota hankkeissa mukana oleville ulkoisille toimijoille mahdollisuuden päästä tuottamaan ja muokkaamaan sisältöä rajatusti. Mobiilikäyntien kasvun myötä tärkeää oli myös sivuston päätelaiteriippumaton, sujuva käyttö.

Ratkaisu

Toteutimme Liikennevirastolle täysin uudistetun Liferay-pohjaisen verkkosivuston. Teknisen toteutuksen lisäksi vastasimme sivuston visuaalisen ilmeen viimeistelystä. Vanhoilta sivuilta tuotiin suoraan uudelle sivustolle ainoastaan useamman vuoden uutisarkisto, joka haluttiin pitää näkyvillä jatkossakin.

Tarjoamalla sivustokokonaisuuteen räätälöidyn toiminnallisuuden mahdollistimme myös hankkeiden piirissä toimivien ulkoisten käyttäjien pääsyn muokkaamaan kokonaisuuden sisältöjä. Sivustolle toteutettiin lisäksi yhteys Liikenneviraston käyttämään tiedotejakelujärjestelmään, jolloin kerran lähetetty tiedote saadaan imaistua osaksi sivuston uutisvirtaa, ja siten vältetään tuplatyön tekeminen. Tällä mekanismilla saadaan mukaan kaikki mediatiedotteet, sisältäen viraston hanke- ja häiriötiedotteet.

Liferayn etuna tässä projektissa oli rakenteellisten sisältöelementtien käyttö eli sama sisältö voidaan esittää monessa eri muodossa sivustolla ilman, että sisältöä tarvitsee syöttää uudelleen. Responsiivisten näkymien ansiosta sivustoa on nyt helppo käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, missä ja milloin tahansa.

Lopputulos

Uudistettu Liikenneviraston verkkosivusto julkaistiin lokakuun 2015 lopulla. Verkkosivustoratkaisumme ansiosta Liikenneviraston on helpompi viestiä omaa toimintaansa ulospäin. Esimerkiksi hankkeet ja häiriötiedotteet saadaan dynaamisesti nostettua esille heti etusivulla. Sivustolla vierailevat saavat nopeasti tietoa siitä, mitä hankkeita Liikennevirastolla on tulossa sekä parhaillaan käynnissä ja mitä liikenteessä tapahtuu. Hankkeita koskevat tiedot nostettiin paitsi etusivulle, myös omaan hankkeet-osioon, jossa kaikkia tietoja voi selailla sujuvasti. Tiedottamisen ajan tasalla pitäminen on helppoa ja kerran järjestelmään syötettyä sisältöä, kuten viimeisimpiä päivityksiä, häiriötiedotteita ja uutisia, voidaan esittää sivustolla automatisoidusti.

Suosittelija:

"Uudistusprojekti eteni vauhdikkaasti lyhyissä sprinteissä, myös kesällä. Julkaistuun pakettiin saatiin sujuvasti mukaan myös alun perin jatkokehitykseen suunniteltuja ominaisuuksia. Sisällöntuottajille järjestetyt koulutukset tukivat hyvin projektin vaikeinta kokonaisuutta eli sisällöntuottajien aktivoimista", kertoo viestintäpäällikkö Juha Stjärnstedt Liikennevirastosta.

Juha Stjärnstedt, viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis logo

Tiedot

Tilaaja: Liikennevirasto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@valamis.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Valamis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

verkkosivu
Liikennevirasto

Siirry yrityksen profiiliin Valamis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia