logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Liikenneturva

Referenssi”Yhteistyö Rakka-Leonidas -tiimin kanssa oli joustavaa, mutkatonta ja mukavaa. Olemmekin oppineet ihan älyttömästi VR:n mahdollisuuksista projektin aikana.”

Pasi Anteroinen, järjestöpäällikkö, Liikenneturva

VR-SOVELLUS KRUUNAA LIIKENNETURVAN FILLARILLA-OPPIAINEISTON


Liikenneturva tarjoaa kouluille materiaalia ja menetelmiä oppilaiden liikennekasvatukseen. Syksyllä 2017 julkaistavassa Fillarilla-pyöräilykasvatusaineistossa on mukana ensimmäistä kertaa virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntävä pelillinen sovellus, jonka avulla lapsia voi opettaa turvalliseen pyöräilyyn hauskalla, innostavalla ja turvallisella tavalla.

”Meillä on nyt valmis versio sovelluksesta ja tässä on selkeästi potentiaalia jatkaa paitsi pyöräilyn puolella, mutta myös muiden liikennemuotojen kanssa. Nyt on vasta raapaistu pintaa siitä, mihin kaikkeen voisimmekaan käyttää VR-teknologiaa, sillä sen tarjoamat liikenneturvallisuushyödyt ovat jo selkeästi osoitettavissa”, sanoo Liikenneturvan järjestöpäällikkö Pasi Anteroinen.

RAKKA CREATIVE 360-VIDEOTUOTANTO

Liikenneturva oli etsinyt sopivaa kumppania VR-sovelluksen toteuttajaksi jo jonkin aikaa. Projekti pyörähti kunnolla käyntiin vasta sitten, kun kumppaniksi löytyi Rakka Creative. Liikenneturva valitsi Rakka Creativen toimittajaksi sovellusprojektille, jonka teknisestä toteutuksesta vastasi Leonidas.

”Ilmarilta tuli hyvä ja vakuuttava visio, miten Liikenneturvan toiveet on toteutettavissa toimivaksi tuotteeksi. Niin Rakka Creativen kuin Leonidaksenkin asiantuntevuus oli projektissa olennaisessa roolissa, sillä meillä Liikenneturvassa ei ollut erityistä käsitystä, miten VR-ratkaisu teknologiamielessä rakennetaan. Avoin keskustelu tavoitteistamme, mahdollisuuksista ja kustannustehokkuudesta on ollut projektissa tärkeässä osassa”, Anteroinen summaa.

360-videoiden kuvaamiseen ja tuottamiseen erikoistunut Rakka Creative tuotti demovideon, jolla konseptin toimivuus todistettiin.

”Demon jälkeen suunnittelimme pelin sisällön ja kävimme eri liikennetilanteet läpi yhdessä Liikenneturvan asiantuntijoiden kanssa. Kuvallisessa suunnittelussa täytyi monen muun asian lisäksi huomioida 9-12-vuotiaan lapsen näkökulma ja millä nopeudella pyörän pitää liikkua, ettei vauhdista aiheudu pelaajalle pahoinvointia. Lopuksi hioimme kuvaustekniikan mahdollisimman hyväksi. En koskaan käytä valmiita ratkaisuja, vaan räätälöin kuvauksissa käytettävän kaluston lähes otoskohtaisesti”, kertoo Rakka Creativen toimitusjohtaja Ilmari Huttu-Hiltunen.

Liikennekasvatus on Liikenneturvan erikoisosaamista, ja sovellus tehtiin tiiviissä yhteistyössä heidän opetus- ja liikennetiedon ammattilaisten kanssa.

”Yhteistyö Rakka-Leonidas -tiimin kanssa oli joustavaa, mutkatonta ja mukavaa. Tuotannon ja teknologian ammattilaisina he ymmärsivät, että asiakas ei aina ymmärrä, ja jaksoivat syventää meidän osaamistamme. Olemmekin oppineet ihan älyttömästi VR:n mahdollisuuksista projektin aikana”, Liikenneturvan Anteroinen kertoo.

LEONIDAS 360 PLAYER


Rakka Creativen Ilmari koosti 360-tekniikalla kuvatut materiaalit pelilliseksi tarinaksi, jonka jälkeen Leonidas toteutti sovelluksen ensimmäisen demoversion Unitylla Samsungin GearVR-laitteelle. Demon avulla kerättiin palautetta, ja sen perusteella tehtiin useampi iteraatiokierros käyttökokemuksen parantamiseksi.

Demon äänet tehtiin ensin Googlen Translatorilla ja myöhemmin ääniammattilaisten kanssa. Projektissa edettiin kohti lopullista sovellusta pienillä viilauksilla: milloin ja miten kauan kohteisiin katsotaan, lisättiin katseen kohdistamista avustava osoitin sekä opastusnuolet kertomaan, mihin suuntaan käyttäjän täytyy videon alussa katsoa.

”On hienoa päästä tekemään asioita, joilla on merkitys. Nyt oma lapsenikin pääsee harjoittelemaan liikenteessä ilman mitään vaaraa, oikeassa liikennetilanteessa”, sanoo Ilmari Huttu-Hiltunen Leonidaksen Harrin ja Karin nyökytellessä vieressä. ”Sisällöllinen ja tekninen yhteistyömme Rakka Creativen kanssa on toiminut mainiosti ja tulee jatkumaan uuden median parissa jatkossakin”, jatkaa Leonidaksen toimitusjohtaja Kari Peltola.

”NIIN KUIN LIIKKUIS LIIKENTEESSÄ, MUTTA EI OLE MITÄÄN VAARALLISTA.”


Turengin ala-asteen oppilaat ovat jo päässeet kokeilemaan sovellusta ja palaute on innostunutta:

”Paljon kivemmat kuin oppikirja.”

”Tuntuu todelliselta. Niin kuin liikkuis liikenteessä, mutta ei ole mitään vaarallista.”

”Ihan oma maailmansa, vähän niin kuin joku maalaus.”

”Se oli jännittävää, mutta silti tosi kivaa.”

Opettajat ja muut opetusalasta kiinnostuneet messukävijät pääsivät kokeilemaan sovellusta Educa-messuilla esitellyn messudemon avulla ja nyt valmis sovellus on palautekierroksella Liikenneturvan 12 aluepisteen aikuisilla ja lapsilla.

”Olen esitellyt VR-sovellusta myös kansainvälisissä tapahtumissa liikenneturvallisuusalan ammattilaisille, jotka osoittivat laajaa kiinnostusta mahdollista englanninkielistä versiota kohtaan”, kertoo Pasi Anteroinen tyytyväisenä.

Katso lisää kommentteja ja lasten reaktioita Liikenneturvan videosta:

https://youtu.be/kfOJSeXwg3Q

Pinterest
Referenssin infoboxi
Leonidas Oy

Tiedot

Lisätietoja

Leonidas Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Virtuaalitodellisuus
turvallisuus

Erikoisosaaminen

Lisätty todellisuus ja VR

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Leonidas Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Leonidas - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Leonidas - Muita referenssejä

Leonidas - Muita bloggauksia

Siirry Leonidas Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia