Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liikennedata ja analyysit pilveen reaaliajassa

ReferenssiHelsingin kaupungilla on pitkät perinteet modernien teknologioiden käytöstä liikennesuunnittelussa. Nodeon jatkaa tätä ketjua modernisoimalla liikenteen mittauslaitteet ja viemällä datan analyyseineen pilveen.

Helsinki on liikenteellisestikin mitaten vilkkaimmin kasvavin alue maassamme. Liikennejärjestelmän suunnittelu tämän kaltaisilla alueilla vaatii hyvää ymmärrystä tämän hetkisistä liikennevirroista sekä niiden kehityssuunnista. Sen vuoksi keskusta-alueella onkin toteutettu kattavia liikennemittauksia jo 80-luvun alusta saakka ajan moderneimmilla teknologioilla.

Helsingissä käsin laskennan tueksi otettiin ensimmäiseksi käyttöön englantilaisen Golden River Traffic -yhtiön mittalaitteet. Yhtiön ensimmäinen täyselektroninen liikennelaskin, Marksman Mk2, tuli markkinoille jo vuonna 1974.

Noista ajoista on tultu teknisesti valtavasti eteenpäin, mutta kokonaan vanhaakaan ei ole hylätty. Perinteiselle, induktiivisiin silmukoihin pohjautuvalle, erittäin tarkalle ja varmatoimiselle mittaamiselle on edelleen paikkansa.

Induktiosilmukoiden tuottaman tiedon käsittelyyn on kuitenkin olemassa moderneja tekniikoita.

MITTAUSTEN MODERNISOINTI

Helsingin kaupungilla oli kunnianhimoisia tavoitteita liikennetiedon käytön kehittämisen osalta.

Aluksi liikennetiedon välittäminen tulisi reaaliaikaistaa, eikä se saisi missään tilanteessa olla viittä minuuttia vanhempaa. Toiseksi historiatiedon käsittelymahdollisuuksia tulisi kehittää niin, että tieto olisi mahdollisimman helposti laajojen suunnitteluhankkeiden käytössä.

Kolmas merkittävä toive oli pystyä yhdistämään kaupungin omien mittauspisteiden tieto valtionhallinnon väylien liikennetietoihin pääkaupunkiseudulla.

Lopuksi kaikki tämä tuli tarjota sekä kaupungin omaan sisäiseen käyttöön että myös julkisesti kaupunkilaisten näkyville.

Kun pitää löytää parhaat mittalaitteet tehtävää varten, suunnitella kenttäratkaisut, ottaa reaaliaikaisuus huomioon, integroida tietoa eri tietolähteistä ja päälle vielä tehokas tietoa murskaava analysointi, niin oikea kumppani juuri tämän kaltaiselle haasteelle on Nodeon.

Nodeonin Helsingin kaupungille toteuttama järjestelmä hyödyntää katuverkon olemassa olevia induktiosilmukoita. Mittauslaitteet saavat energian kaupungin katuvaloista (ns. yösähkö).

Lisäksi järjestelmä tarjoaa mittaustiedon näkymän samanlaisena kaupungin omien ja valtionhallinnon pääkaupunkiseudun mittapisteiden osalta.

Historian valossa hienoa hankkeessa oli myös se, että uusiksi mittalaitteiksi valikoitui Helsingin jo aikoinaan käyttämän alan pioneerin Golder River Traffic -yhtiön seuraajan modernit M680-mittalaitteet (Clearview Intelligence).


Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme


Pinterest
Referenssin infoboxi
Nodeon logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Timo Majala

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Logistiikka
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
IoT
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Älykkäät kaupungit
älyliikenne
liikenteen mittaus

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia