logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Liiga avasi uudenlaisen tilastojen analytiikkapalvelun #analytiikka @smliiga @Evolvit_Oy

BloggausMistä päin kaukaloa Patrik Laine mätti liigamaaleja, ja mihin kohtiin maalia osumat upposivat? Kuka on istunut eniten rangaistuksia otteluissa, jotka on pelattu perjantaina 13. päivä? Miten usein Lukko–Ässät -otteluissa syntyy ensimmäisessä erässä yli neljä maalia? 


Intohimoinen jääkiekkofani saa vastauksen tällaisiin kysymyksiin nyt helpommin, kun Liigan verkkosivuilla avattiin 9.12. uusi analytiikkapalvelu. Palvelu herättää numerot eloon uudella tavalla. Käyttäjä voi itse parilla hiiren klikkauksella räätälöidä, mitä tietoa haluaa nähdä. Tuloksena syntyy graafisia esityksiä pelaajista, joukkueista tai yleisömääristä, sekä pelaajakohtaisia laukaus- ja maalikarttoja. 


– Haluamme tarjota faneille, veikkaajille, medialle ja kaikille jääkiekon toimijoille houkuttelevan tavan käyttää dataa, jota keräämme valtavia määriä kaikista otteluista. Tämä uusi palvelu sivuillamme kiinnostaa myös pelaajia ja valmentajia, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo. 


Palvelussa on mukana kuluvan ja kahden edellisen kauden tilastotiedot. Uudet ottelutilastot päivittyvät palveluun automaattisesti joka yö. Palvelua varten ei luotu mitään uusia järjestelmiä, sillä toteutuksessa käytetty analytiikkayhtiö Qlikin teknologia pystyy tarttumaan suoraan olemassa olevaan dataan. 


Palvelun keksi it-palveluyritys Evolvitin Senior Consultant Tommi Nyberg, joka on itsekin lätkäfani. Hän halusi viime keväänä kokeilla, mitä jääkiekkotilastoista voisi Qlikin teknologialla syntyä. Kokeilun tulos oli niin vakuuttava, että Liiga innostui ja sopi Evolvitin kanssa palvelun luomisesta. Neljän hengen tiimi sai palvelun pystyyn parissa kuukaudessa. 


– Tämä on hyvä esimerkki siitä, mihin kaikkeen tämä teknologia taipuu. Valtava määrä dataa voidaan tuoda käyttöön kenelle tahansa. Tässäkin taustalla pyörii jo nyt 2 000 000 riviä dataa, ja Qlikin natiivigraafeja ovat kaikki muut paitsi laukaisukartta, Nyberg kertoo.

Liigan analytiikkapalvelun luomisessa käytetty Qlik Analytics Platform -alusta on ympäri maailmaa yritysten käytössä liiketoimintatiedon analysointiin ja visualisointiin. Alustan avulla pystytään luomaan palveluita monipuolisesti ja pureutumaan myös urheiludatan sisältöihin. 


– Teknologiallamme on toteutettu suuri määrä urheilun analytiikkapalveluita eri puolilla maailmaa. Toivottavasti Suomessa myös esimerkiksi jalkapallo, pesäpallo ja koripallo saavat avullamme mahtavia uusia palveluja lajiyhteisöilleen, Qlikin maajohtaja Petteri Ormio sanoo. 


Maksuton palvelu on kaikkien käytettävissä Liigan verkkosivuilla osoitteessa: http://liiga.fi/analytiikka/
Osallistu keskusteluun aihetunnisteella #Liigatilastot

Pinterest
Qlik

Lisätietoja

Qlik:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Omat tagit

Qlik
Qlik Analytics Platform
Qlik Sense
sulautettu analytiikka
tiedolla johtaminen
visuaalinen analytiikka
analytiikkaratkaisut
analytiikkaratkaisu
Extranet
Digitalisaatio
Evolvit
upotettu analytiikka
analytiikka-alusta
web mashup

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Qlik kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Qlik - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Qlik - Muita referenssejä

Qlik - Muita bloggauksia

Siirry Qlik kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia