Lentoyhtiö sai uutta tuulta siipiensä alle Microsoft Dynamics NAV -ratkaisulla | Case Nordic Regional Airlines

Microsoft Dynamics NAV -ratkaisun käyttöönotto nosti lentoyhtiön taloushallinnon uudelle tasolle


Vuonna 1993 perustetun Nordic Regional Airlines Oy:n liiketoimintamalli muuttui toukokuussa 2015 lentoyhtiöstä tuotantoyhtiöksi. Muutoksen keskellä oli ratkaistava, miten lukuisat eri järjestelmät saadaan vastaamaan uuden liiketoimintamallin tarpeita. Microsoftin yhteistyökumppani eCraft toimi uuden taloushallinnon palvelukonseptin jalkauttajana Nordic Regional Airlinesilla. Ratkaisun käyttöönotto sujui vauhdilla: suunnitteluvaiheesta ratkaisujen käyttöön siirryttiin reilussa kuukaudessa.

Nordic Regional Airlinesin henkilöstö otti käyttöön Office 365 -, ja tämän lisäksi taloushallinnon järjestelmät kirjanpidosta reskontraan ja kassanhallintaan päivitettiin. Irtaantuminen entisestä omistajasta vauhditti omista palvelimista luopumista, joten taloushallinnossa pilvipohjaisiin ratkaisuihin siirtyminen oli luonnollinen ratkaisu.

Päätöksestä onnistuneeseen käyttöönottoon alle parissa kuukaudessa

Tavoite ohjelmistojen käyttöönotolle oli kunnianhimoinen: projekti aloitettiin marraskuussa 2015 ja jo tammikuun 2016 loppuun mennessä työkalua käyttävän henkilöstön piti olla koulutettu ja valmiina käyttämään ohjelmistoja. Henkilöstö otti käyttöönsä ohjelmistot jo tammikuun alussa.

Palaute järjestelmiä käyttäviltä Nordic Regional Airlinesin työntekijöiltä on ollut positiivista. Taloushallinto on entistä agiilimpaa ja läpinäkyvämpää, ja tyytyväisten käyttäjien hymyt puhuvat puolestaan. Nordic Regional Airlinesilla on järjestelmän ansiosta esimerkiksi laskujen kiertonopeus puolittunut kahdesta viikosta viikkoon. Myös kauden sulkeminen ja sen jälkeinen raportointi hoituu viikossa entisen 2-3 viikon sijaan. Lisäksi yritys voi käsillä olevan reaaliaikaisen tiedon ansiosta myös ennustaa ja reagoida entistä nopeammin muutoksiin liiketoimintaympäristössään.

Voit lukea referenssin kokonaisuudessaan sivuillamme

Suosittelija:

"Microsoftin Business Flown ansiosta minulla on käytössäni reaaliaikaista tietoa, johon pääsen käsiksi pilvipalvelun kautta mistä päin maailmaa tahansa. Hyviä ominaisuuksia ovat jokaisen käyttäjän itselleen luomat dashboardit, joiden kautta pääsee nopeasti ja näppärästi käsiksi juuri niihin raportteihin ja mittaristoihin, jotka palvelevat itseä parhaiten. Itselleni tärkeintä on joka aamu nähdä näkymä kassavirrasta ja taseesta, kun taas controlling-toiminnoissa keskitytään tuloksiin. Käsillä olevan reaaliaikaisen tiedon ansiosta pystymme myös ennustamaan ja reagoimaan entistä nopeammin muutoksiin liiketoimintaympäristössämme".

Sari Vähäkuopus, Talousjohtaja

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Nordic Regional Airlines
Toimittajan yhteyshenkilö:
Ville Hemmilä
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Microsoft
Microsoft Dynamics NAV
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja eCraft Oy Ab:lta

Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia