logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Leader Foods rakensi Microsoft Dynamics NAVin avulla uuden selkärangan liiketoiminnalleen

ReferenssiLeader Foods halusi toiminnanohjauksen paremmin omiin hyppysiinsä, ja samalla yritys päätti myös selkiyttää vauhdikkaasti kasvanutta liiketoimintaansa. Toiminnanohjausjärjestelmäkseen se valitsi Microsoft Dynamics NAVin ja järjestelmätoimittajaksi EVRYn.


Leader Foods on vuonna 2001 perustettu perheyritys, jolla on pääkonttori ja tehdas Vantaalla, toinen tehdas Toholammilla sekä myyntiyhtiö Ruotsissa. Sen tuotteita ovat välipalapatukat, virvoitusjuomat, suklaat, urheilujuomajauheet, vitamiinit ja lisäravinteet, jotka se valmistaa itse. Oma valmistus alkoi vuonna 2009 – sitä ennen Leader Foods keskittyi maahantuontiin ja vähittäiskauppaan.

”Siirtyminen kokonaan omaan valmistukseen toi mukanaan todella nopean kasvun. Toimintamme laajeni ja monimutkaistui niin nopeasti, että järjestelmäkehityksen koordinaatio ja liiketoimintaprosessimme eivät meinanneet pysyä mukana vauhdissa”, kertoo talousjohtaja Jouko Prami Leader Foodsilta.

Leader Foods käytti aiemmin Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmää tilitoimistonsa kautta. Vuonna 2015 se päätti hankkia NAVin päivitetyn version omaan omistukseensa.

”Halusimme mahdollisuuden kehittää järjestelmää ja samalla selkiyttää ja virtaviivaistaa kaikkia liiketoiminta-prosessejamme mahdollistaaksemme kasvun jatkumisen. Ydinjärjestelmien on myös hyvä olla yrityksen omassa hallinnassa. Olimme tyytyväisiä NAV-järjestelmään, mutta halusimme siitä modernimman, joustavamman ja käyttäjäystävällisemmän version. Kilpailutimme useita järjestelmätoimittajia ja valitsimme niistä EVRYn, joka oli meille jo entuudestaan tuttu yritys tilitoimiston NAV-käytön kautta. EVRYllä oli paras näkemys siitä, mitä uusi ohjelmistoversio voisi meille tarjota, ja EVRYn kanssa meille tuli luottavaisin olo”, Prami sanoo.

Ajantasaista raportointia ja saumattomasti integroituvia lisäratkaisuja 

NAV-järjestelmä otettiin käyttöön kolmessa vaiheessa loppuvuodesta 2015 alkaen. Varsinkin ensimmäisen vaiheen eli emoyhtiön käyttöönoton aikataulu oli tiukka, mutta järjestelmä valmistui silti suunnitellusti.

”Jouduimme käyttöönottovaiheessa miettimään ja mallintamaan omia toimintaprosessejamme saadaksemme niihin selkeyttä, mutta siitä huolimatta käyttöönotto pysyi aikataulussa. Päivitetty järjestelmä yhdessä uudistettujen ja tarkennettujen prosessien kanssa on tehnyt toiminnastamme täsmällisempää. Meillä on nyt mahdollisuus porautua toimintaamme ja siitä saatavaan tietoon paljon aiempaa tarkemmin”, sanoo Prami.

Leader Foods käyttää nyt kaikkia NAVin toimintoja eli ohjaa sillä ostoja, varastonhallintaa, tuotantoa, asiakashallintaa, myyntiä sekä taloutta. Yritys otti samassa yhteydessä käyttöön myös NAViin integroidun ExFlow-ratkaisun, joka mahdollistaa ostolaskujen sähköisen käsittelyn suoraan NAVissa. Se kohtauttaa ostotilauksen, ostovastaanoton ja ostolaskun ja helpottaa siten yrityksen työtä, tilintarkastusta ja sisäistä valvontaa.

Toinen NAV-järjestelmään integroituva palanen on Microsoft Power BI -raportointijärjestelmä, jonka käyttöönotto on Leader Foodsissa parhaillaan käynnissä. Power BI kerää dataa eri lähteistä ja luo siitä yhtenäiset, automaattisesti päivittyvät raportit ja analyysit yrityksen tarpeiden mukaan.

”Lisäpalikoiden integrointimahdollisuus NAViin on tärkeää. Tieto valuu NAVista saumattomasti Power BI:hin. Haluamme sen avulla luoda eräänlaisen johdon kojelaudan, josta saamme tosiaikaisen tiedon siitä, mihin suuntaan liiketoiminta menee ja mitä lukujen taustalla on. Aiemmin teimme tätä vaivalloisesti Excelillä”, kertoo Jouko Prami.

Elintarviketeollisuuden erityispiirteisiin kuuluu tarve seurata raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden vanhenemista sekä tarve pystyä jäljittämään koko tuotantoketju raaka-aineesta valmiisiin tuotteisiin ja niiden toimituskohteisiin.

”Kaikessa on noudatettava tarkoin lainsäädäntöä ja viranomaisten ohjeita, eikä prosessipoikkeamiin ole varaa. NAVissa oli onneksi kaikki tarvittavat ominaisuudet jo valmiina. Ylipäänsä standardoitu ja dokumentoitu toiminnanohjaus säästää paljon aikaa. Nyt saamme käsiimme reaaliaikaista tietoa toiminnastamme, kun aiemmin tietoon piti suhtautua hyvin kriittisesti. Se auttaa myös ohjaamaan liiketoimintaa paremmin”, Prami sanoo.

Emme olisi selviytyneet järjestelmäprosessista ilman EVRYä. Sillä oli keskeinen rooli, ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. EVRYllä on hyvä toimialatuntemus, ja kaikkiin erityistarpeisiimmekin olemme saaneet toimivat ratkaisut.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
EVRY

Tiedot

Lisätietoja

EVRY:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Teknologia

Microsoft

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EVRY kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita julkaisuja

Siirry EVRY kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään
Is this the most beautiful event in the world?
Meeshkan voitti Slush 100 pitchauskilpailun

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia