Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lassila & Tikanoja: Uusi digitaalinen kiertotalouspalvelu

Referenssi

Lassila & Tikanoja halusi lanseerata uusia kiertotalouden digitaalisia palveluita kuluttajille. Autoimme heitä löytämään yhteistyökumppaneita ja käynnistämään kehitysprojektin, josta syntyi kokonaan uusi liiketoiminta, Helpponouto.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidensa kanssa he pitävät materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä. Lassila & Tikanojan tavoitteena on jatkuvasti kasvattaa toimintansa hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 751,9 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 100 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Yhteistyömme

Projektin ensisijaisena tavoitteena oli etsiä keksiä uusia kiertotalouden digitaalisia palveluita kuluttajille. Toisena tavoitteena oli muuttaa yhtiön organisaatiokulttuuria ja tekemään asioita eri tavalla. Kolmas tavoite oli laajentaa käsitystä siitä, millä eri tavoin L&T voisi hyödyntää heidän olemassa olevaa dataa.

Järjestimme L&T:lle haastekilpailun, jossa etsittiin heille potentiaaliset kumppanit kiertotalouden digipalveluiden kehittämiseen. Haastekilpailussa yhteistyötä kokeiltiin kiinnostavimpien kanssa.

Yhteistyön tulokset

Yhteistyön tuloksena syntyi uusi palvelu nimeltään Helpponouto, joka on nopea ja helppo tapa hankkiutua eroon tavarasta. Asiakas tilaa noudon ja L&T lähettää kaksi henkilöä hakemaan tavarat ja kuljettaa ne kierrätykseen. Toisena tuloksena projekti käynnisti Lassila & Tikanojan kulttuurinmuutoksen näyttämällä ja osallistamalla henkilöstöä työskentelemään haastelähtöisesti, kokeiluja ja oppimista arvostaen. Myöhemmin Helpponoudon rinnalle on muodostunut Helppo-palveluiden tarjooma, jossa Helpponoudon on lisäksi toimii myös Vaihtolava -palvelu sekä Suursäkki -palvelu.

Suosittelija:

”Haastekilpailu Industryhackin kanssa auttoi meitä käynnistämään kokonaan uuden liiketoimintaperheen”

– Sebastian Aniszewski, Business Director, Lassila & Tikanoja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Industryhack logo

Tiedot

Tilaaja: Lassila & Tikanoja
Ajankohta: 2016

Lisätietoja

Yritysprofiili Industryhack kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Omat tagit

haastekilpailu

Siirry yrityksen profiiliin Industryhack kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Industryhack - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Industryhack - Muita referenssejä

Industryhack - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia