Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

LapWall virtaviivaisti haastavan työvaiheen ohjelmistorobotilla – ”Automaatio toi todella isot hyödyt"

Referenssi

Puuelementtejä valmistava LapWall on noussut alallaan markkinajohtajaksi. Ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja hakeva yritys automatisoi monimutkaisen työvaiheen Rajobitin ohjelmistorobotilla. Hyödyt osoittautuivat odotettuakin suuremmiksi.

Vuonna 2011 perustettu LapWall on toimialansa suunnannäyttäjä ja ylivoimainen markkinajohtaja. LapWall valmistaa puusta räätälöityjä LEKO®-suurelementtejä rakennusliikkeiden käyttöön. Asiakkaat, kohteet ja rakennukset ovat yksilöllisiä ja niin on oltava elementtiratkaisujenkin. LapWallin kädenjälki näkyy monissa uusissa koulurakennuksissa, päivä- ja hoivakodeissa, puukerrostaloissa, liiketiloissa ja asuntorakentamisessa.

ASIAKKAIDEN TARPEISIIN RÄÄTÄLÖITYJEN ELEMENTTIRATKAISUJEN suunnittelu on vaativaa työtä: elementtejä valmistetaan viidellä linjalla monessa erilaisessa työpisteessä. Jokainen niistä tarvitsee omanlaisensa kuvasarjan täsmälliseen järjestykseen tulostettuna.

– Variaatioiden määrä on melko iso. Kuvien saamisessa oikeille työpisteille oikeassa järjestyksessä oli aikamoinen käsityö. Siinä meinasi ihmisillä jo järki loppua, LapWallin liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa kertoo.

– Päätimme, että työvaihe täytyy tehdä jollakin tavalla helpommaksi. Ja laadukkaammaksi, ettei siinä tulisi myöskään virheitä, Viljamaa kertoo.

Projekti oli monimutkainen, mutta se saatiin tehtyä juuri niin kuin halusimme.

TÄMÄN TYÖVAIHEEN SUJUVOITTAMISEEN LapWall otti vuoden 2018 lopulla kumppaniksi Rajobitin. Rajobit automatisoi elementtikuvien tulostamisen LapWallin suunnittelussa.

– Projekti oli todella monimutkainen, mutta se saatiin tehtyä juuri niin kuin halusimme, Viljamaa kertoo.

Monimutkaisen työvaiheen automatisointi osoittautui hyödyllisemmäksi kuin yrityksessä osattiin odottaakaan.

– Automaatiosta on meille tosi iso hyöty: ihmisen ei enää tarvitse tehdä kuormittavaa työvaihetta. Me säästämme työaikaa ja ennen kaikkea hermoja. Ja työn jälki on entistä tarkempaa, liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa sanoo.

KESKEISEN TYÖVAIHEEN AUTOMATISOINTI virtaviivaisti samalla myös koko suunnitteluprosessia.

– Kyse on haastavasta rutiinitoimenpiteestä, joka ei ollut meillä vielä prosessina valmis. Automatisointi auttoi meitä kehittämään samalla koko suunnitteluprosessiamme paremmaksi, LapWallin liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa sanoo.

Asiakkaille ohjelmistorobotin työ näkyy mm. toimitusten onnistumisvarmuutena.

– Virheitä ei tule tältäkään osin. Robotti parantaa mahdollisuuksiamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

KETTERÄSSÄ JA KASVAVASSA YRITYKSESSÄ ETSITÄÄN jo seuraavia työvaiheita, joita voisi automatisoida. Automatisoinnin osuus kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi eri toimihenkilöiden työvaiheissa. LapWallin tavoitteena on automatisoida monivaiheisia rutiinitoimenpiteitä ja parantaa näin työn mielekkyyttä, laatua sekä tehokkuutta.

– Suhtaudumme hyvin myönteisesti ja avoimin mielin ohjelmistorobotiikkaan. Tavoitteenamme on vähentää koko ajan rutiineja. Emme vähennä sen avulla työntekijöitä, vaan käytämme henkilöstöresurssimme järkevämmin, LapWallin liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa kertoo.

– Haluamme olla työssämme ennakkoluulottomia edelläkävijöitä. Tässä Rajobitin tapa toimia on sopinut meille, Viljamaa sanoo.

Suosittelija:

Kari Viljamaa

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rajobit Oy logo

Tiedot

Tilaaja: LapWall Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Omat tagit

ohjelmistorobotiikka
rpa
digitaalinen kollega

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia