Lämpökäsittelyratkaisujen toimittaja Heatmasters satsasi järjestelmäpäivityksessä testaukseen

Euroopan johtava lämpökäsittelyratkaisujen toimittaja, suomalainen Heatmasters-konserni päivitti toiminnanohjauksensa EVRYn avulla Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän uusimpaan versioon. Päivitysprosessi viimeisteltiin perusteellisella testauksella.


Heatmasters tarjoaa metallien lämpökäsittelypalveluita ja -laitteita Suomessa ja ympäri maailmaa. Sen loppuasiakkaina on muun muassa valmistavaa teollisuutta, voimalaitoksia ja öljynjalostamoja – joukossa ABB:n, Stora Enson, Siemensin, STX:n, Neste Oilin, Fortumin ja Wärtsilän kaltaisia suuryrityksiä. Heatmastersilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Puolassa, Virossa ja Yhdysvalloissa.

Heatmasters on tehnyt monta vuotta yhteistyötä EVRYn kanssa. Kun yrityksen Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmä alkoi olla järjestelmäpäivityksen tarpeessa, se päätti kuitenkin varmuuden vuoksi kilpailuttaa järjestelmätoimittajat.

”EVRY valikoitui järjestelmätoimittajaksi kilpailutuksessa, mutta yksi syy oli myös se, että yhteistyömme on aina sujunut oivallisesti. EVRYn kanssa on helppoa toimia, kun ei tarvitse osata IT-slangia. Olemme aina saaneet EVRYltä loistavan tuen, ja myös NAV-järjestelmän tuottavuus on vuosien varrella tullut selväksi”, kertoo Heatmastersin talousjohtaja Merja Sinivuori.

Testauksella säästetään kustannuksia

Heatmasters päätti ryhtyä järjestelmäpäivitykseen keväällä 2015, ja uusi toiminnanohjausjärjestelmä oli käytössä saman vuoden joulukuussa. Versiopäivityksen lisäksi järjestelmää räätälöitiin jonkin verran yrityksen tarpeiden mukaan. Ennen varsinaista käyttöönottoa Heatmasters halusi testata järjestelmän perusteellisesti.

”Jokainen työntekijä testasi kaikki omat työprosessinsa järjestelmän testiversiolla. Se oli tärkeää, jotta saimme esimerkiksi selville, mitkä toiminnot olivat meille tarpeettomia ja mikä ei vielä toiminut. Huolellinen testaus on käyttäjäyrityksen tehtävä, sillä ulkopuolisen tahonhan olisi mahdotonta testata meidän sisäisiä prosessejamme. Testaus myös säästää kustannuksia”, toteaa Sinivuori.

Microsoft Dynamics NAVin uusi versio on keventänyt arjen rutiineja

Nyt Heatmasters käyttää Microsoft Dynamics NAV -järjestelmää myyntiin ja markkinointiin, varaston hallintaan, tuotannon hallintaan, ostoihin, osto- ja myyntireskontraan, kirjanpitoon sekä henkilöstöhallintoon. Ennen pitkää se aikoo ottaa käyttöön myös huoltotoiminnot ja mahdollisesti myynnin tukitoimintoja. Järjestelmä on käytössä Heatmasters-konsernin kaikissa toimipisteissä Yhdysvaltoja lukuun ottamatta, sillä toiminta siellä on vasta alkanut ja amerikkalaisen kirjanpidon vaatimuksia selvitetään paraikaa.

”Uusi versio toimii mallikkaasti ja on vanhaa monipuolisempi ja nopeampi. Saamme siitä kaikki tarvittavat tiedot yhdenmukaisessa muodossa ja pystymme myös itse rakentamaan omaa liiketoimintaamme palvelevia raportteja järjestelmän hyvien raporttipohjien avulla. Tällaiset arjen räätälöintimahdollisuudet säästävät kustannuksia. Myös järjestelmän tarjouspohja on mainio, ja teemmekin nykyään esimerkiksi kaikki laitetarjoukset suoraan järjestelmästä”, sanoo Merja Sinivuori.

Heatmastersilla ei vielä ole ehditty mitata uuden järjestelmäversion synnyttämiä kustannussäästöjä euroissa, mutta manuaalinen työ on vähentynyt ja arjen rutiinit helpottuneet. Myös tuki pelaa edelleen.

”EVRY selvästi panostaa henkilökuntansa asiantuntemukseen paitsi järjestelmäpuolella myös esimerkiksi kirjanpidon, taloushallinnon ja yleensä bisneksen osalta. On suuri helpotus asiakkaalle, kun arvonlisäveron koukeroita tai muita liiketoiminnan perusasioita ei tarvitse vääntää rautalangasta järjestelmätoimittajalle.”

Referenssi Lämpökäsittelyratkaisujen toimittaja Heatmasters satsasi järjestelmäpäivityksessä testaukseen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Ohjelmistokehitys
Microsoft
Valmistava teollisuus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa