Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Lainaa älypuhelimella

ReferenssiEuroloan Consumer Finance Oyj on nopeasti kansainvälistyvä vakuudettomien kulutusluottojen edelläkävijä. Euroloan on tarjonnut luottoja kuluttajille Suomessa vuosia ja heidän erikoisosaamistaan on turvallinen ja reaaliaikainen luotonanto. Euroloan halusi tarjota nykyisille ja tuleville asiakkailleen helpon ja nopean tavan asioida heidän kanssaan myös mobiilisti, ja valitsi IWA:n toteuttamaan iPhone- ja Android-sovellukset olemassa olevan back-end -ratkaisun päälle.

Mobiilisovelluksia suunniteltaessa helppokäyttöisyys oli korostuneessa roolissa. Tavoitteena oli mahdollistaa asiakkaille uuden lainan hakeminen alle kymmenessä sekunnissa, vaivatta ja turvallisesti. Sovellusten haluttiin tarjoavan samat päätoiminnallisuudet kuin Euroloanin olemassa oleva verkkopalvelu. Lisäksi mukaan haluttiin koko joukko uusia ominaisuuksia, joissa hyödynnetään mobiilikanavan erityispiirteitä kuten sijaintia ja sitä, että useimmilla meistä älypuhelin on jatkuvasti mukana.

Projekti aloitettiin hiomalla ja jalostamalla Euroloanin kanssa mobiilisovellusten konseptia: Mitä ominaisuuksia halutaan tarjota? Kuinka kuluttajat saisivat sovelluksesta mahdollisimman paljon lisäarvoa? Millainen olisi hyvä käyttöliittymä? Lainan hakeminen, lainan hallinta ja lainan takaisinmaksu turvallisesti, luotettavasti sekä yksinkertaisesti olivat luonnollisesti ne toiminnallisuudet, jotka piti saada toimimaan luontevasti myös mobiilissa. Myöskin suora yhteys Euroloanin asiakaspalveluun tuli olla yhden painalluksen päässä.

Avaintoimintojen lisäksi mobiilisovelluksiin ideoitiin ja sisällytettiin myös lisäominaisuuksia: Valuuttakonvertteri auttaa matkalla muutamaan vieraat valuutat euroiksi ja päin vastoin. Alennusprosenttilaskuri auttaa ostoksen lopullisen hinnan ymmärtämisessä. Lähimmät pankkiautomaatit -toiminto pohjautuu käyttäjän paikannukseen ja esittää lähimmät pankkiautomaatit havainnollisesti kartalla.

Projekti toteutettiin monitoimittajaympäristössä Euroloanin muiden kumppanien kanssa. Tekninen työ aloitettiin määrittelemällä yhdessä Euroloanin kanssa tarvittavat rajapinnat ja toiminnallisuudet Euroloanin olemassa olevaan Microsoft .NET -pohjaiseen back-end -järjestelmään. Tiedonsiirtomuodoksi valikoitui JSON. Tämän jälkeen Euroloanin back-end -järjestelmän kehityksestä vastaava tiimi pääsi toteuttamaan tarvittavia rajapintoja samalla kun mobiilisovellusten kehitystyö alkoi.

Projektin kesto oli kaiken kaikkiaan 4 kuukautta ideoinnista lopullisiin julkaistuihin iOS- ja Android-mobiilisovelluksin. Projekti toteutettiin vuoden 2011 lopussa. Valmiit sovellukset olivat ladattavissa ilmaiseksi Applen App Store - ja Googlen Android Market -sovelluskaupoista.

Teknologiat: iOS, Android, JSON

Pinterest
Referenssin infoboxi
IWA

Tiedot

Tilaaja: Euroloan Consumer Finance Oyj
Ajankohta: 2011
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kare Souru

Lisätietoja

Yritysprofiili IWA kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

Android
iOS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin IWA kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IWA - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

IWA - Muita referenssejä

IWA - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia