Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lahden kaupunki - WordPress-verkkosivustouudistus

ReferenssiSuunnittelimme ja toteutimme Lahden kaupungille uuden, saavutettavan Lahti.fi-verkkosivuston, joka julkaistiin syyskuussa 2020. Poikkeustilanteesta huolimatta projekti vietiin läpi suotuisissa tuulissa ja sivusto on ehtinyt keräämään hyvää palautetta sekä ylläpitäjiltä että loppukäyttäjiltä.

Lahti.fi -verkkosivustouudistuksen tavoitteita

Kuusi tärkeintä osa-aluetta, joihin sivustouudistuksessa erityisesti paneuduttiin:

 • Sivuston selkeys ja houkuttelevuus
 • Palvelujen esittäminen
 • Sisältöosioiden esilletuonti
 • Sisällön löydettävyys
 • Saavutettavuus
 • Käytettävyys mobiilissa

Uudella sivustolla haluttiin hyödyntää mahdollisuuksien mukaan edellisen sivuston sisältöjä. Sisältöjen rakenne, navigaatiomalli, käyttöliittymäratkaisut, esitystavat ja ylläpitotyökalut haluttiin kuitenkin luoda niin loppukäyttäjien kuin ylläpitäjien tarpeita vastaaviksi. Lisäksi järjestelmän tuli mahdollistaa verkkopalveluiden joustava kehittäminen jatkossa.

Saavutettavuusdirektiivin voimaantulo vauhditti päätöstä tehdä sivustouudistus

Koska Lahden kaupunki on julkinen organisaatio, olisi vanha sivusto vaatinut 23.9.2020 voimaan astuneen EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaiset muutokset. Tämä vahvisti Lahden kaupungin päätökseen siitä, ettei vanhaa sivustoa kannata enää parannella, vaan sivusto kannatti ennemminkin uudistaa kokonaan. Geniem valittiin sivustouudistuksen toteuttajaksi julkisen hankinnan kilpailutuksen tuloksena. 

Geniemin WordPress-ratkaisukuvaus oli monipuolinen ja vakuuttava. Geniemin toteutus oli kokonaistaloudellisesti edullisin, kiteyttää Lahden kaupungin viestintäpäällikkö Senni Moksu valintaprosessin.

Kaupungin käyttöön kilpailutettiin WordPress Multisite -ratkaisu, joka mahdollistaa erillissivustojen luomisen pääsivuston rinnalle kustannustehokkaasti. Wellamo-opisto pilotoi erillissivuston ensimmäisenä syksyllä 2020.

Lahden kaupungin vanhojen SharePoint -verkkosivujen käyttöjärjestelmä oli poistuvaa teknologiaa ja sen ylläpitotuki oli loppumassa, joten vanhaa sivustoa ei kannattanut enää uudistaa. Lisäksi Digipalvelulain siirtymäaika oli kulumassa umpeen, joten tämä oli luonteva ajankohta tehdä iso verkkosivu-uudistus, kertaa Moksu lähtökohtia sivustouudistukselle.

Lahti.fi-sivustolla merkittävä määrä mobiilikäyttäjiä

Geniem tekee verkkosivustouudistuksissa standardoitua WordPress-laatua ja toteutuksia räätälöidään asiakkaan toiveen mukaisesti. Lahden kohdalla huomioitiin erityisesti se, että Lahti.fi-sivustolla on noin 35 000 vierailua viikossa ja yli puolet kävijöistä käyttää sivustoa mobiililaitteella. Sivustouudistuksessa onkin kiinnitetty erityistä huomiota mobiilikäyttökokemukseen.

Uusi sivusto onkin ilahduttanut käyttäjiä mukavalla tavalla. Esimerkiksi Lahden kaupungin asiakaspalvelussa, Lahti-Pisteessä, kysyttiin käyttäjien kommentteja ja vastaajat olivat tyytyväisiä ja kommentoivat mm. näin:

 • raikkaat
 • paljon entistä selkeämmät
 • tätä päivää
 • siellähän on vaikka mitä
 • hyvältä näyttää

Lue artikkelistamme lisää muun muassa siitä, miten projektin läpivienti onnistui haastavassa koronatilanteessa.

Suosittelija:

Tavoitteemme ovat toteutuneet, päivittäjät ovat kiitelleet järjestelmän helppokäyttöisyyttä ja monipuolisia sisällöntuotantomahdollisuuksia. Sivuston ulkoasu ja toiminnallisuudet ovat myös saaneet kehuja. Ja tietenkin myös saavutettavuusnäkökulma on huomioitu.

Senni Moksu, viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hion Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Lahden kaupunki
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jani Mäkelä, projektipäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Azure
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Kuntasivusto
saavutettavuus

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia